Tiramisu tojásmentes krémmel 4. recept

Tiramisu tojásmentes krémmel 4.
Tiramisu tojásmentes krémmel 4.
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (55)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 15 évvel ezelőtt ettem először tiramisut, ami akkor még kevésbé ismert ínyencségnek számított. Utána sok-sok év eltelt, mire újból megízleltem, azonban nem igazán emlékeztetett az első élményre, ráadásul időközben azt is megtudtam, hogy jellemzően nyers tojással készül a krém, így (sajnos két korábbi szalmonella miatt) azonnal tiltólistás lett nálam egészen addig, amíg az alábbi alternatívát összeállítottam.

hozzávalók / 4 adag

A tiramisuhoz

A krémhez

ajánlat

A piskótát elég egy pillanatra megmártani a kávéban. Amint beleért a felső oldal, már vehetjük is ki, így nem áztatjuk el, és a krémmel is tud még puhulni. A kávés mártogatónak érdemes a piskótával közel azonos méretű, de mély edényt választani.
Jellemzően a tálalás előtti este készítem el, másnapra tökéletesre összeáll.
Ha esetleg nem elegendő a piskóta a szoros elrendezéshez, pár miliméter kihagyható a piskóták között, úgy is összeáll.
Kizárólag felnőtteknek készülő verziónál a kávéba lehet tenni kávélikőrt, mandulalikőrt.

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojásmentes tiramisu, krémes tiramisu tojás nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd felöntjük tejjel.
  2. Megfőzzük a pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje).
  3. Ha a puding kihűlt, csomómentesen elkeverjük benne a mascarpone-t.
  4. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban, és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban.
  5. A krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. Azűrőbe kanalazzuk a kakaóport, és végighintjük az első sor krémet.
  7. A második sor piskótához egyesével megmártjuk a piskótákat, és szorosan lerakjuk.
  8. A krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát.
  9. A felső réteget is megszórjuk kakaóval.
  10. Hűtőbe tesszük néhány órára összeállni.

  • tepsi mérete: 27x27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 120 573
elküldve: 108
receptkönyvben: 1 733
elkészítve: 119/148
Facebookon megjelent: 1

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (55)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DorisBoris
DorisBoris cs, 2017-03-30 14:55

A TÖKÉLETES TIRAMISU RECEPT!!! Vigyázni kell vele, mert iszonyat kiadós. Amióta megcsináltam a páromnak azóta minden nap szóba hozzuk, hogy milyen isteni volt...és veszélyes:))

lilibe
lilibe szo, 2016-10-01 17:57

Örülök a receptnek, soha nem eszem meg semmit, amiben nyers tojás van, ne szeretem, és ez biztosan finom lesz . Egyetértek, a Hulalát, hasonlókat is mellőzöm.

,

barbi021
barbi021 cs, 2014-12-25 13:19

Számomra ez a tökéletes tiramisu recept! Isteni finom, könnyű és egyszerű! Köszönöm a receptet!

andiv208
andiv208 v, 2014-11-30 15:55

Köszi a receptet, elkészítettem és mindenkinek ízlett :). Mivel szeretek kísérletezni és annyira nem vagyok oda a karamellért, most grízes- vaníliás pudingból fogom kipróbálni (ezt találtam itthon). Remélem legalább annyira tetszik majd a családnak, mint az eredeti recepted. Köszönöm még egyszer :)

hTke
hTke v, 2014-08-17 20:11

A legeslegjobb tiramisu recept!!! Csak azt sajnálom, hogy nem találtam rá korábban! Ezer köszönet érte, nagyon finom, mindenkit levettem vele a lábáról! Úgy csináltam mindent, ahogy le van írva!!!

Tory666
Tory666 k, 2014-05-06 19:01

Végre-végre-végre! :) A tojás miatt sosem mertem megcsinálni és gyakorlatilag enni sem mióta annak idején vártam a kislányomat, azóta meg azért mert gyerek van a családban. De ez a recept isteni!!!! Kislányom névnapjára készítettem el a vendégeknek, és a receptet tovább is kellett adnom egyből :) Szóval teljes a siker, örök hála :)

márti1218
márti1218 / márti1218 h, 2014-04-21 17:20

Szia!
Mi is a tojás mentes változatban bízunk,én 500 gr Mascarponéval és 2,5 dl.habtejszínnel készítem az alábbi módon.500 gr.Mascarpone,10 dkg porcukor,fél dl.Amaretto v. rum,
2 csomag vaniliás cukor,ezt jól kikeverem,hozzáadom a felvert tejszint és 3 sorban rétegezem a kávéba mártott piskótával.Nekem olyan tálam van,amit 10 db babapiskótával tudok kirakni.Tetejére kakaópor,pár óra hűtés.Percek alatt kész és nagyon finom és szép is.

Lina0817
Lina0817 / Lina0817 v, 2013-10-06 14:11

Nagyon koszonom a receptet, anyukam szulinapjara ma ezt keszitettem el. Hihetetlen mennyire gyors es finom megoldas. Tiramisu pudinggal csinaltam meg, es nekem ebbol a krem mennyisegbol kijott harom piskotas reteg is :)

Krisztina9
Krisztina9 sze, 2013-08-07 17:21

Ez annyira jó, hogy soha többé nem csinálom tojással!
Az első alkalom után már dupla adaggal dolgozunk :-)
Kipróbáltuk eperrel és eper pudinggal, az is remek .

erzsizso
erzsizso v, 2013-07-28 13:42

Kedves Receptműves!
Ma elkészítettem a karamella pudingporos tiramisut. Isteni finom!
Köszi a receptet.

Mutszi
Mutszi / Mutszi v, 2013-05-12 11:10

Már másodjára készítettem el és imádom!!! Nagyon könnyű elkészíteni és hihetetlen finom!!!!
Szuper recept! Gratulálok!!!

evyjan
evyjan v, 2013-04-21 21:34

Ma elkészítettem, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

szabreka
szabreka h, 2013-01-28 18:10

elkészítettem, nagyon finom lett! (épp próbálom megállni, hogy ne faljam fel az egészet, míg hazaér a férjem, akinek amúgy a tiramisu kedvence) köszönöm a szuper ötletet, el is kezdem megnézetegni a többi receptedet... van egy olyan érzésem, hogy még jó párat kipróbálok közülük :)

ibolyacska8
ibolyacska8 szo, 2013-01-12 22:01

Én az olyan sütibe,amihez alkohol is van írva, aromával ízesitem. A legtöbb süteményt gyerekek és gépkocsival közlekedők is szeretik.

Receptműves
Receptműves / Receptműves szo, 2013-01-12 23:45

Az összetevőknél nem írtam bele a likőrt, anélkül is mennyei, csak egy praktika volt, ha valaki szeretné. Ha természetes aroma, akkor bátran helyettesítsd, a szintetikusokat kerülném, akkor inkább maradjon ki az az összetevő, amit helyettesíteni szeretnék.

zsofifa
zsofifa / zsofifa h, 2012-11-26 18:56

Kedves Receptműves!

Anyósom tojásallergiája miatt szeretnék tényleg abszolút tojás mentes tiramisut készíteni. Ez a recept rendjén is volna, csak hát a piskótában is van tojás. Erre a problémára mit ajánlasz?

Várom válaszod, előre is köszönettel:

Zsofifa

Receptműves
Receptműves / Receptműves h, 2012-11-26 19:31

Kedves Zsofifa,
már lehet kapni tojásmentes babapiskótát, illetve a neten találsz receptet is, amit el tudsz készíteni.
A google keresübe írd be: tojásmentes babapiskóta és egy csomó ingot kapsz, remélem lesz megfelelő :-)
Üdv, Memi

kriszta978
kriszta978 cs, 2012-11-15 14:52

Szia!

A recept tökéletes, már sokadjára csináltam meg. Ezt az adagot a férjemmel ketten egy nap alatt elpusztítjuk.:)

Tmea
Tmea / Tmea p, 2012-08-10 11:52

No, én annyiban problémásabb vagyok, hogy nem csak a nyers tojást, de a mascarponét sem szeretem. :-)) Jó, mi?
Kipróbáltam ezt a receptet csak tejföllel, hát mit ne mondjak, nagyon fincsi!!! Ez a karamella puding, nagyon jó ötlet, olyan igazi tiramisus íze lesz tőle!
Minden jót és finomat!
Tímea

huaniko
Huaniko / huaniko k, 2012-07-03 16:49

Kedves Receptműves! Köszi szépen a receptet. Ma reggel elkészítettem, most kóstoltuk meg, nagyon finom!!!! :)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 h, 2012-02-27 17:07

Egy ötlet: nem rontaná el, sőt lazítaná a krémet egy kis tejszínhab (ha Hulala fixáló sem kell bele). Én, ha a tojásmentes variációt csinálom (nyáron), csak a mascarponét keverem össze a felvert habbal, pudingot nem teszek bele. És nagyon finom, úgy is.

Receptműves
Receptműves / Receptműves h, 2012-02-27 17:39

Igen, számtalan verzióban lehet elkészíteni, ízlés szerint :-) Ebbe a verzióba nem tennék már semmilyen "lazítót", mert így is eléggé lágy a krém, igazából másnap lesz könnyen szelhető (megfelelően szilárd) :-)

Browney
Browney k, 2011-08-02 23:34

elkészült,már a kóstolás is megvolt,isteni!Én még pluszban csaltam annyit,hogy előre készített poharas pudingot vettem,így meg aztán ultra gyors!Köszönjük!

Csipetke77
Csipetke77 v, 2011-07-31 21:42

Szia Memi és mindenki!
Csak egy jó tanács (nemcsak ehhez a tuti recepthez, hanem más pudingos főzött krémekhez is), azért hogy ne bőrösödjön-hártyásodjon hűlés közben:
Amint levesszük a tűzről egy akkora folpack-kal letakarjuk, ami teljesen befedi, de úgy, hogy a krém felületéhez érjen, tehát nyugodtan "rá lehet nyomkodni" a meleg krémre, nem fog elolvadni a folpack!!! Sőt, csak így van értelme. Ezzel teljesen elzárjuk a levegőtől és ugyanolyan friss, krémes marad a teteje, mint belül. Nem kell többé kevergetni :) Kihűlés után, szépen le lehet húzni róla a fóliát :)
További jó sütögetést mindenkinek :)

kapiandrea
kapiandrea cs, 2012-04-26 14:14

Szia Csipetke77!
A forró ételre való folpack helyezés nagyon káros! A folpackban lévő vegyi anyagok ugyanis hő hatására belemennek a készített ételbe. Ezért nem ajánlom senkinek sem, hogy ezt tegye a pudinggal, de más étellel sem. 
Ízre nem lesz más, de attól, hogy nem érezzük, még benne van.
Ne vedd okokskodásnak, nem annak szánom, inkább jótanácsnak:)

Varjúné Ambrózi Jozefa
Varjúné Ambrózi Jozefa szo, 2011-03-12 08:49

joszka

Szia!
Nálam is kizáró ok volt a nyers tojás használata,én helyette tejszines pudingból csináltam,de kipróbálom
karamellással is. Nagyon jó még tejszín+habfixálóval is,de lehet ezt még fokozni....nagyon korona az ebéd utáni menüknek! Jó kuftákodást!

Receptműves
Receptműves / Receptműves cs, 2011-03-03 16:12

Szia Dia, nem kóstoltam még a tiramisu pudingot, de szerintem kipróbálhatod vele, legfeljebb először kevesebb cukrot tegyél bele és ahogy fő, még tudsz hozzáadni, ha kevésnek érzed. Eddig mindig üveg tálban készítettem a tiramisut, elég puha, lágy a puding is, mivel a krémsajt miatt nem köt meg teljesen "pudingosra", ezért még nem mertem kapcsos formába tenni.
Szép napot, Emi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó cs, 2011-03-03 15:37

Szia!
Most szombaton csinálom meg a tiramisut. Kiszeretném kérni a véleményed abban,hogy ha tiramisu pudinggal csinálom meg nem lesz-e túl sok. Vettem karamellás pudingport is csak megakadt a szemem a tiramisun.
Anyukám szülinapjára csinálom és neki az egyetlen kedvence a tiramisu.Remélem fini lesz.
Még egy kérdés. Ha kapcsos tortaformába csinálom megtartja a formáját? Én a puding miatt gondolnám ,hogy igen.
Előre is köszönöm a válaszod .
Szép napot
DIA

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba h, 2011-01-31 21:37

Szia!
Hétvégén megcsináltam ezt az isteni receptet!!! Hát..... ideje nem volt összeérni az ízeknek,gyorsan elfogyott. Legközelebb késő délután kell megcsinálnom, hogy másnapra legyen ideje összeérni! Arrol nem is beszélve,h dupla adaggal,mert nálunk a tiramisu nagyon megy! Köszönöm a receptet!!!!!!

Receptműves
Receptműves / Receptműves p, 2011-01-14 11:03

Szia jucóka, lehetőség szerint kerülöm az ilyen jellegű termékeket, zabtejjel szoktam készíteni és a lehető legkevesebb "adalék" összetevővel.
Szép napot, Memi

jucóka
Jucó / jucóka p, 2011-01-14 10:27

Én is hasonló recept alapján készítem (évek óta nagy sikerrel), annyi különbséggel, hogy a 250 g mascarponét 3 dl Hulalával keverem össze (nekem ebből áll a krém). Imádom a karamellát, bár gondolom annyira nem lesz domináns az íze, de legközelebb biztosan így fogom készíteni!
Köszi a receptet!

Receptműves
Receptműves / Receptműves cs, 2011-01-13 20:17

Egészségetekre :-) Nagy kedvenc nálunk is, még nyáron sem kell lemondani róla és még a sütő mellett sem kell olvadozni :-) Én mindig teljes kiőrlésű babapiskótából, nádcukorral, karobporral és gabonatejjel készítem, így nem is annyira bűnös élvezet és mennyei csemege :-)
Annyit néztem ma a képet, hogy hétvégén meg kell csinálnom...
Puszi, Memi

642