Szilveszteri szerencsemalacok recept

Szilveszteri szerencsemalacok
Szilveszteri szerencsemalacok
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik este a szilveszteri képek között kutakodtam valami jó kis kép után, meglepetésemre erre a receptre bukkantam. Nagyon ötletesnek találtam, és így szeretném megosztani Veletek is. Igaz, a tésztán kicsit változtattam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Szilveszteri bulikra kifejezetten.Szerencsehozónak! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

túrós malacka tallérok, szerencsehozó malacpogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk. Elég lágy tésztát kapunk.
  2. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztánkat.
  3. Először a legnagyobb köröket szaggatjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsire tesszük. A kicsiből is köröket szaggatunk, és ezeket ráfektetjük nózinak.
  4. A fülecskéket szintén kis körökből alakítjuk ki úgy, hogy félbe vágjuk őket.
  5. Lekenjük egy egész felvert tojással a korongokat, és a szemek helyére 2 szem borsot teszünk kicsit belenyomva, majd az orrocskájához a fogvájó hegyével lyukakat fúrunk. Ebből a mennyiségből 2 tepsivel lesz. Készre sütjük a malackákat.

 

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 842
elküldve: 36
receptkönyvben: 704
elkészítve: 58/79
Facebookon megjelent: 1

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

narancs0
narancs0 p, 2013-01-04 10:41

Sziasztok!

Már kétszer megsütöttük, nagyon finom, különösen frissen, még langyosan. A szemek nálam sós, pörkölt földimogyoróból lettek, így nem kell lepiszkálni semmit. Próbáljátok ki!

Andi

Moncha
Moncha cs, 2013-01-03 20:36

Kedves Pötyi!

Csatlakozom a rajongótáborodhoz: tökéletes recept, imádni való malackák, óriási közönségsiker!!!
Köszönöm neked!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 cs, 2013-01-03 22:22

Kedves Moncha!
Nagyon szívesen, örülök, hogy sikert értél el vele. :-))
-és Boldog Új Évet Kívánok!
Pötyi

KJ
KJ h, 2012-12-31 23:03

Nagyon cukik lettek és finomak, de kevesebb só elég bele, mert a füstölt sajt is sós. A szeme szekfűbors, az orrlyukaknál bevált a szívószálas ötlet.

fancso26
fancso26 h, 2012-12-31 12:50

Már kész is vannak a malackák! Még jó hogy rögtön dupla adaggal kezdtem mert nagyon fogy! Mindenki oda van érte,az elkészítése pedig összehozta a családot. :)

Ayo489
Ayo489 v, 2012-12-30 19:44

Szia Pötyike!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy milyen túrót használsz hozzá?
Még nem próbáltam ki de holnap szeretném. :)
Köszönettel:
Ayo

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 v, 2012-12-30 20:31

Szia Ayo!
Lényegében teljesen mindegy milyen típusú túrót használsz , én amit kapok azt szoktam hozzá használni.Ha a túró zsírosságára gondolsz nem a zsírszegényt szoktam választani, de nem lehet elrontani.
Jó sütögetést kívánok! :-))
és
BUÉK
Pötyi

Ayo489
Ayo489 v, 2012-12-30 20:33

Szia Pötyi!

Akkor a sima tehén túró tökéletes? :)

Ayo489
Ayo489 v, 2012-12-30 21:13

Köszönöm szépen!! :)
Majd jelentkezem, hogy sikerült!

BUÉK

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz szo, 2012-01-28 20:58

Kedves Komment Olvasók:)
Ez a sós süti egyszerűen fantasztikus finom lett!
Már 2* is megsütöttem.
Nagy sikere volt és valóban csak dicséreteket kaptam érte:)
A férjem annyi változtatást javasolt, hogy bors szemek helyett
köménymagot próbáljak rászórni.
Így kínai malackák lettek, de valóban még sokkal finibb lett:)
Köszönet a recept írójának:)
A.

zeparr
zeparr sze, 2012-01-18 09:10

Sziasztok!
A férjem mindenáron szeretett volna valamit sütni, hogy kicsit tehermentesítsen, így szilveszterkor együtt megsütöttük a malackákat. Nagyon finom lett, és puha volt még másnap is (akkor jöttek a vendégek).
Viszont lenne egy kérdésem: nem tudom, csak én vagyok úgy vele, hogy nem szeretem az egész borsot rágcsálni vagy le kellene piszkálni róla, mielőtt ez ember megeszi? Mondjuk amúgy sem volt itthon egész bors, így mi (jobb híján) lenmaggal helyettesítettük. Nagyon vicces, kis kínai malackák lettek :-) Az orra pedig szívószállal készült nálunk is.
Akadt azonban egy probléma is: a füle elég soknak leesett, pedig jól rá is nyomkodtam a fejére sütés előtt. Más is járt így vele?
Mindenesetre köszönöm a receptet, jó móka volt megsütni és legalább olyan jó elfogyasztani őket.
Üdv:
zeparr

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 sze, 2012-01-18 20:32

Szia zeparr!
Örülök, hogy megsütöttétek a malackákat. :-))
A borsos témához szólva , én fogyasztás előtt mindig leszedtem, nem ettem meg a borsot, de a lenmag is nagyon jó ötlet és még ehető is. Az , hogy kínaivá váltak az meg jópofa. :-))
A fül témához kapcsolódva nekem úgy sikerült rajta tartani a füleket, hogy előbb kentem be a tésztát tojással és után tettem rá őket. Az első füleim nekem is lepotyogtak de ezzel a tojás lekenéssel minden problémám megoldódott.
Remélem a sok macera ellenére azért még fogod sütni.Másodjára már gyorsabban megy.
Üdv: Pötyi

shara kán
shara kán p, 2012-01-27 17:36

Én a fogpiszkálóval kicsit összedolgoztam a fülnél és az orrnál. (összenyomogattam). Főleg alulról dolgozd össze, mert akkor látszani se fog. Nekem így nem esett le egynek se. :) Én egyáltalán nem kentem le tojással, bár be kell vallanom, hogy azért mert elfelejtettem :)

zeparr
zeparr szo, 2012-01-21 19:10

Kedves Pötyi!
Köszönöm a segítséget! Bár még jobb lenne valami tojásmentes megoldás a fülpotyogás problémájára, mert akkor a tojásallergiás családtagok is tudnák enni ezt a sütit. (De sajnos nekem sem jut eszembe más, amivel "ragasztani" lehetne.)
Persze ne legyünk telhetetlenek...
Mindenesetre biztos, hogy fogok még malackákat sütni, mert nagy sikere volt!
Üdv: zeparr

il-di.
Il-di. / il-di. k, 2012-01-10 20:47

Kedves Pötyike64!
Ha nem is szilveszterre, de ma megsütöttem a malackákat. Nekem már szerencsém volt, mert nagyon ízlett :) És milyen kis aranyosak! Nagyon köszönöm ezt az ötletes receptet! Üdv.: il-di

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 k, 2012-01-10 21:07

Kedves il-di!
Örülök, hogy kipróbáltad és, hogy még ízlett is.:-))
Nagyon szívesen és további jó sütést- főzést.
Üdv.: Pötyi

shara kán
shara kán v, 2012-01-08 22:16

Én is csak csupa jót tudok mondani! Nagyon hamar kész lett, nagyon cukik lettek, és isteni finomak! Köszi a szuper receptet. Jövő szilveszterkor is elkészül! :)

panna86
panna86 h, 2012-01-02 17:37

Megsütöttem szilveszterre a malackákat, és az egész családi-baráti társaság odáig volt érte, nagyon finom volt! Nagyon jó érzés volt bezsebelni érte a sok-sok dicséretet, szóval köszönet a receptért! :-))) Biztos nem utoljára készítettem el!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 h, 2012-01-02 21:31

Szia pann86!
Örülök, hogy jól sikerült a malacka és feldobta kicsit a hangulatot és, hogy sok-sok dicséretet zsebeltél be! :-))
Egyébként szívesen!
Üdv.: Pötyi
ui: BÚÉK

kedvesem
kedvesem v, 2012-01-01 16:40

Szia!

Nálunk is nagy sikert aratott, hamar el is fogyott. :)
BúÉK!

Bgtunci
Bgtunci szo, 2011-12-31 21:30

Sziasztok!
Én is ma csináltam meg, a 4 hónapos kisfiam csak vigyorgott a sok kis malacpofira, a család meg odáig volt érte:) Nagyon jó ötlet:)
Köszike
BÚÉK

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa szo, 2011-12-31 18:52

Hello!
Elkeszitettem a malackakat, kifejezetten _ennivaloak_ lettek ;) Nem josolok nekik sok idot, most megyunk lassan vendegsegbe, oda viszem.
A 15 perc elokeszulesi ido viszont irrealis. Ennyi ido alatt keptelenseg kimerni, meggyurni, kiszaggatni, kidekoralni, lekenni... 115 perc inkabb kozel all a valosaghoz ;p

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 szo, 2011-12-31 20:59

Szia MOncsa!
Remélem ízleni fog az ismerőseidnek is!.:-))
A 15 perc előkészületi időt a tészta összeállítására írtam, mivel mindig azt kérik, nem az utána következő fázist, az összerakást.
Bocsánat ezért, de ez nekem természetes volt és ezért nem kalkuláltam be az időt. Lényegében ha elfogy teljesen, már megérte a fáradságot! :-))
Ezúton szeretnék Boldog Új Évet Kívánni!
Pötyi

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa h, 2012-01-02 19:13

Semmi gond, szerencsere - most mar - vagyok annyira gyakorlott, hogy fel tudjam becsulni a leiras alapjan, kb. mennyi idore van szuksegem :) nem is ertettem, nehol miert ilyen rovid a felkeszulesi ido.
En speciel mindig ugy szamolom, hogy attol a pillanattol kezdve, hogy felkotom a kotenyt, addig a pillanatig, amig bevagom a cuccost a sutobe, es leveszem a kotenyt :) Igy legalabb tud mindenki tervezni, ha vendegek jonnek pl.
Azt irod, hogy "[...] a tészta összeállítására írtam, mivel mindig azt kérik, nem az utána következő fázist, az összerakást." - ezt hol irja? Kerestem utasitasokat a kitolteshez, de nem talaltam sehol. Biztosan en vagyok a mafla. Tudnal kuldeni linket? Megkoszonnem.

BUEK nektek is, Moncsa

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 h, 2012-01-02 21:41

Szia MOncsa!
A receptek feltöltésénél találod meg ezt a szöveget:
előkészületi idő:......... perc
A pihentetési, pácolási, kelesztési stb. időket nem számoljuk bele, azokra az elkészítési leírásban hívjuk fel a figyelmet a vonatkozó szövegrész vastagításával.
főzési idő: perc
sütési idő: perc
elkészítési idő tartomány: stb.
Én erre gondoltam, remélem tudtam segíteni.
Üdv.: Pötyi

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa h, 2012-01-02 21:46

jaaaa
Persze, ezt tudom, de ez megint mas... ezeket nyilvan nem szamoljuk bele, mert akkor egy bableves elokeszuleti ideje 13 ora lenne minimum, ami nyilvanvaloan nonszensz :D. Nade, felreertesek elkerulese vegett irok egy levelet az adminoknak, hogy mi van ezzel, mert mostmar tenyleg erdekel. Szerintem mindenki orulne egy receptbekuldes-kitoltesi utmutato-cikknek :)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 k, 2012-01-03 07:46

Szia MOnscsa!
Igazad van, a kitöltéshez nincs semmiféle útmutató, találkoztam már ilyen reklamációval itt az oldalon.
Próbáld meg, biztos lesz rá válasz.
Pötyi

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa k, 2012-01-03 09:02

Szia Potyi,
mar irtam nekik tegnap. Remelem, lesz valami reakcio ;)
A malackaid olyan szepek lettek, hogy kiraktam a profilomra.
Udv es szep napot:
Moncsa

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 k, 2012-01-03 16:33

Szia MOncsa!
Jól tetted!:-))
Egyébként megnéztem a képedet és ha a képen Te ülsz a szikla szélén akkor minden elismerésem a Tied,mert engem hat lóval sem tudnának odavontatni olyan tériszonyom van! :-))
Szép helyen lakhatsz!
Üdv.: Pötyi

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa k, 2012-01-03 19:56

koszi :)
az nem szikla, hanem hegygerinc, es alatta kb. 1 km fuggoleges sziklafal. Gyonyoru onnet a kilatas a volgyre, csodalatos!!! Ja, en nem vagyok teriszonyos, szerencsere. Erdekes, nem vagyunk egyformak, engem pl. a siksag nyomaszt, pedig alfoldi lyany volnek ;) Nem itt lakunk amugy, innet kb. 100 km-re - de gyakran jarunk errefele hegyet maszni nyaron. Nade most mar jol beoffoltam a malacos temat, elnezest kerek :)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 k, 2012-01-03 20:06

:-)) Semmi gond, ebben az évben is további jó sütés-főzést kívánok!
Ha a szerkesztők válaszolnak azért kíváncsi lennék a fejleményekre!
Üdv: Pötyi

nyevi70
nyevi70 szo, 2011-12-31 14:25

Szia Pötyi! Épp most sül az utolsó tepsivel, de azt hiszem begyúrok még egy adagnyit. Nagyon finomak, remélem sikerem lesz vele este, a barátaimnál. Köszi a receptet, boldog új évet!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 szo, 2011-12-31 17:06

Szia nyevi70!
Örülök, hogy ízlik, én is megsütöttem már. Biztos tetszeni fog , mert nem szokványos sós süti. Nekem legalább is tavaly sikerem volt vele. Szívesen és Boldog Új Évet Neked és családodnak is.
Pötyi

Marica77
Marica77 p, 2011-12-30 20:51

Pötyike ez a kis röficsalád igazán nagyon finom és mutatós:-))) köszönöm a receptet. A barátaim el vannak ájulva hogy milyen aranyosak a röfikéim :-)))

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 szo, 2011-12-31 09:05

Marica77!
Nagyon örülök, hogy ízlett és , hogy sikert arattál vele! :-))
Boldog Új Évet Kívánok!
Pötyi

mirnix
mirnix / mirnix p, 2011-12-30 12:56

Pont ilyesmit kerestem! Gyerekem szilveszteri buliba megy egy barátjához, gondoltam, küldök valami jópofa rágcsálnivalót. Ez tökéletes!!! Köszi a receptet!

Alyssa
-Mazsola- / Alyssa cs, 2011-12-29 10:09

Szia!

Ha ezt megsütöm 30-án, tökéletes lesz másnap is, vagy inkább csináljam meg 31-én? :)
Tuti megcsinálom, fél éve várom a szilvesztert, hogy gyárthassak ilyen édes malackákat. :) [Persze a kérdést feltehettem volna korábban is, de nyilván elfelejtettem. :D]

919