r
Nosalty Logó

Szilvalekvár 4.

NS
Szilvalekvár 4.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1208
Kalória
6.6g
Fehérje
307.3g
Szénhidrát
2.6g
Zsír
831.8g
Víz
-
Koleszterin
13.2g
Élelmi rost
292.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    307.3 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    831.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 1208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1229.3 g
  • Cukor
    1171 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    3327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7144 micro
  • β-crypt
    1316 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2745 micro
Összesen 4835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk és lehetőleg zománcos- vagy teflon lábasba szórjuk. A cukrot és az ecetet ráöntjük, letakarjuk és 1 napig állni hagyjuk. Ezalatt levet enged.
  2. Másnap, lefödve a tetejét, sütőbe tesszük, és forrástól számítva, nagyon kis lángon 3 órán át sütjük. Fontos,nehogy megkeverjük, mert csak akkor ég le.
  3. Amikor kész, a sütőből kivéve, fakanállal 20 percig kevergetjük.
  4. Végül alaposan kimosott üvegekbe töltjük és a tetejükre 1-1csipetnyi tartósítószert szórunk, szorosan lezárjuk celofánnal.
  5. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 210 p

Ez a recept a  " Befőzés lépésről lépsre" című könyvből való. Ennél egyszerűbben és gyorsabban szilvalekvárt főzni szinte lehetetlen, és még finom is. Nálam bevált, és azóta is ezt a receptet használom.

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...