Stefánia vagdalt recept

1 adag
688
kcal
Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyben sült fasírt, közepén a főtt tojással, nagyon mutatós húsétel. Fogyasztható hidegen is és melegen is. Első esetben friss kenyér és paradicsom illik hozzá.  Meleg főételként főtt burgonyával, krumplipürével tálalhatjuk.
Jó tanács: lehűtve könnyen szeletelhető!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyben sült fasírt, vagdalt, fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. A fokhagymát lereszeljük.
  3. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk.
  4. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a fokhagymát, a kicsavart  zsemlét, a 2 tojást, 1 csapott evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a sót és őrölt borsot. Jól összedolgozzuk.
  5. "Félhenger" formában tepsibe tesszük. A főtt tojásokat a közepébe beledugdossuk. Külsejét zsemlemorzsával megszórjuk, és egy kicsit belesimítjuk.
  6. Lefedve, 180 fokon kb. 60 percig sütjük. A végén, a fedőt levéve, a tetejét aranybarnára sütjük (kb. 15 perc alatt).

statisztika

beküldve:
nézettség: 182 902
elküldve: 29
receptkönyben: 1 701
elkészítve: 114/163
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (40)

tandrea
tandreaszo, 2014-06-07 18:19

Már sokadjára csinálom ezt a receptet, elronthatatlan és tökéletes. :)

dkagnes
dkagnessze, 2014-03-26 20:39

Sziasztok! Az én változatom különböző receptek "összegyúrásából" készült már többször is, és nagyon bevált. Az alap tulajdonképpen Kiki receptje, de megy még bele apróra vágott petrezselyemzöldje valamint majoranna (egyébként, ezeket használom a fasírtgolyónál is). A stefánia vagdaltat sütés előtt alaposan becsomagolom baconba, ami egyrészt segít összetartani, másrészt nagyon fincsi lesz tőle a vagdalt. A kommentek között olvastam a sütőpapír ötletet, amit azóta előszeretettel alkalmazok, nagyon kézkímélő megoldás :)

Kami1977
Kami1977cs, 2013-12-12 17:31

Szia Kiki! Megcsináltam én is. :) Kicsit sok paprikát tettem bele, de még így is nagyon finom lett. Tepsiben sütöttem alufóliával letakarva, aztán kb 25 perc alatt pirult meg miután levettem róla. A 3 fej fokhagymát egy kicsit soknak éreztem, ezért csak 3 gerezdet tettem bele. :) Köszönöm szépen a receptet, ezentúl is Így csinálom. :) Üdv Kami

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2013-12-22 09:47

Kedves Kami! A 3 fej az elírás, jól tetted, hogy 3 gerezdet tettél bele! :-) Javítottam a receptet. Köszi!!! Üdv Kiki :-)

Raynor
Raynorp, 2013-10-25 09:41

Elkészítettem a vagdaltat és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!
Tepsiben csináltam, az alját beolajoztam és bemorzsáztam, nem is ragadt le.

Üdv, Raynor

adrina
adrinacs, 2012-10-25 11:46

Szia KIKI! Én merem ajánlani mindenkinek,hogy tojásfehérjével kenje be az egész húst és az nagyon jól össze tartja!!Nekem ezzel a módszerrel még soha nem esett szét!Egyébként jó recept.Üdv:Adrina

Cicmic
Cicmicp, 2012-06-22 21:02

Szia Kiki!
Ki szeretném próbálni ezt a receptedet, de csak őzgerincformám van hozzá. Csak viszonyításképpen meg tudnád, mondani, hogy a félhenger formád hosszúságát, ami elnyeli ezt a mennyiséget? Üdv, Cicmic

jucus60
jucus60p, 2012-03-09 15:42

Kedves Kiki!
Köszönöm a receptet, ma ezt ebédeltünk, nagyon fincsi lett!

Üdv: Judit

teca326
teca326cs, 2012-02-02 17:10

Szia Kiki!
Megcsináltam a hétvégén és nagyon finom lett.Szépséghibája volt csupán,kicsit szétrepedt a teteje,főleg a tojásoknál,de ez az én hibám,valószínűleg mélyebbre kellett volna raknom őket.Legközelebb úgy csinálom és akkor pont olyan szép lesz,mint a tiéd.:-)Tényleg klassz recept,elmentve,a régi receptem pedig a kukába!Köszönet érte,biztosan sokszor fogom készíteni,mert a párom is oda volt érte!Minden jót Neked!
Teca326

katamolly
katamollycs, 2011-03-10 14:50

Szia!
Szeretném megcsinálni a hétvégén, de annyi gondom van, hogy nem tudom, kb. mennyi sót kellene beletenni. Tudom, ez ízlés dolga, de ha lenne mihez viszonyítanom, könnyebb lenne. Köszi a választ!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinacs, 2011-03-10 15:55

Pontos mennyiséget sajnos nem tudok mondani. Talál egy teáskanálnyi. Én régebben úgy csináltam, hogy miután megsóztam csináltam belőle egy kis gombócot, kilapítottam és egy kevés olajon egy serpenyőben megsütöttem és megkóstoltam. Ha sótlan volt akkor tovább próbálkoztam. Kicsit macerás de ezzel a módszerrel nem marad sótlan. Szia Kiki

manócska2010
manócska2010p, 2011-03-04 08:04

Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. Jénai tálban sütöttem és minimálisan kikentem olajjal, bár sütésnél kellő zsiradék sült ki belőle, így lehet, hogy legközelebb nem fogom kikenni.Tettem bele majorannát és petrezselymet és 1 tk mustárt. :) Köszönet a receptért. Üdv Manó

lajko
lajkosze, 2010-12-29 16:27

SZERINTEM HA AZ ALUFOLIÁT A FORMÁBA KIKENITEK EGY KICSI ZSIRRAL AKKORSEM RAGAD BELE LEGALÁBB IS NEKEM NEMSZOKOTT

Gery83
Gery83v, 2010-11-21 09:55

Ez volt a tegnap esti vacsora és a mai reggeli is :D Nem bírtam megállni hogy ne ezt egyek reggelire...
Nagyon jó recept! Köszönöm

Szilveee
Szilveeeszo, 2010-11-13 01:29

Én sütöttem már húst [nem ilyet] őzgerincben, és csak abba a részébe ragadt bele az alufólia, ahol sajtos volt... Jó, mondjuk ez fasírt, sose csináltam még ilyet, de tervben van a kipróbálása : )

crissyke0923
crissyke0923szo, 2010-10-09 21:44

Sziasztok! És ha alufóliát tennék az őzgerincformába? Akkor működne a kiborítás?:) Amúgy kössz az ötletet, eszembe nem jutott volna a forma, pedig van otthon kettő is:)

SQL Error
SQL Errorcs, 2010-12-02 13:35

Szia, szerintem kend ki a sütőt vajjal vagy margarinnal, majd szórd be zsemlemorzsával, elvileg nem szabad, hogy beleragadjon.

Karcsi80
Karcsi80p, 2010-11-05 16:03

Szia! Próbáld meg úgy, hogy sütőpapírt teszel alá, úgy biztosan nem ragad le, és kiborítani is egyszerűbb. :)

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2010-10-10 08:52

SZia! Nem ajánlom, mert beleragad és apránként kiszedegetni belőle nagyon nehéz. Üdv kiki

nyunyildi
nyunyildiv, 2010-09-05 14:33

 
Sziasztok. Én ma csináltam meg ebédre és nagyon finom lett csak az alja egy kicsit megégett. Tudnátok segiteni hogy legközelebb ne forduljon elő? Előre is köszönöm.
Ildi

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2010-09-05 16:38

Szia! Próbáld meg egy szinttel magasabbra tenni a sütőben a tepsit. Valószínüleg az alsó részen erősebben melegít a sütőd!
Üdv kiki

Szandra83
Szandra83h, 2010-08-30 20:58

Szia Kiki!

Ma este ez volt a menü és nagyon izlett a férjemnek!!! :-)))
Köszönöm szépen a receptet, egyszerü és könyü elkésziteni.
Ami már az én hibám, hogy a formábol nem tudtam rendesen kivenni/buritani igy hát nem maradt egybe, nem baj,ugy sem akartam szépségversenyen inditani! ;-))
Finomnak finom és ez a lényeg.
Mégegyszer köszi
Szandra

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinak, 2010-08-31 07:32

Szia Szandra! Örülök, hogy ízlett. Ha simán csak lapos tepsire teszed és úgy sütöd meg, akkor nem lesz gond a tálalásnál. Mehet szépségversenyre is! :-) Üdv kiki

Monster
Monstercs, 2010-08-26 16:24

Nekem már sül a sütőben :)....bár anyukám azt javasolta morzsa helyett tojást tegyünk, kenjünk a tetejére...mert a morzsa megéghet. És sütés közben is lehet kenegetni.

pepecke
pepeckep, 2010-08-13 16:29

Ma ez volt az ebéd és nagyon fini lett bár nekem idáig egy fasírt se sikerült!Köszönet érte!!!

ballaeva
ballaevaszo, 2010-06-26 20:00

Szerintem nagyon jó sütni sűtözsákban nemragad le és szépen megsűl.

bonmead
bonmeadk, 2010-05-18 21:10

Ha valaki szereti, nagyon finom ízt ad a stefániának a majoranna és petrezselyem is, aminek egy részét a hagymához dobjuk.

D.Erika
D.Erikak, 2009-12-29 16:29

Ezt úgy is el lehet készíteni, hogy a massza felét beletesszük egy zsírral/vajjal/olajjal kikent és prézlivel megszórt őzgerincformába, belehelyezzük a tojásokat, majd a maradékkal beborítjuk.
Az őzgerincforma ne legyen teljesen teli, hogy a kisülő zsiradék ne folyjon ki belőle v. tegyünk alá egy tepsit.

Klarissz
Klarisszszo, 2009-09-26 15:08

Szia Kiki!
Milyen sütési módot válasszak (alsó-felső, vagy hőlég...)? A tepsibe tettél alá egy kicsi zsírt, v agy csak üresen (zsiradék nélkül) sütöd a vagdaltat?

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinasze, 2009-11-04 15:13

Szia Klarisz! Elnézést, de most láttam ezt a hozzászólást, valahogy elkerülte a figyelmemet és nem válaszoltam meg, elnézésedet kérem érte! :-) . Gondolom már elkészítetted, és saját tapasztalatod is van róla. Én zsiradék nélkül sütöm, és hőlégkeveréssel. Üdvözlettel Kiki

688