Sorbet Chocolat Noir – a nagyon csokis sorbet recept

Sorbet Chocolat Noir – a nagyon csokis sorbet
Sorbet Chocolat Noir – a nagyon csokis sorbet
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint nagy rajongója az étcsokinak, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, ami Chocolate & Zucchini blogján került az utamba „Sorbet Chocolat Noire” néven, aki a receptet David Lebovitz: The Perfect Scoop című könyvéből kölcsönözte. Eddig főként joghurtos fagyikat készítettem, s ez volt az első sorbet próbálkozásom a fagyigéppel. Kíváncsiságból hamisítatlan japán kakóporral és étcsokival készítettem el, s nagyon finom lett. A receptet annyiban változtattam meg, hogy egy löttyintésnyi alkoholt (jelen esetben őszibarack likőr volt otthon) kevertem hozzá, hogy lágyabb állaga legyen.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fagyi
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, fagyitorta, gyümölcsfagyi, házi fagyi, karamellfagyi, fagyikehely, parfé

egyéb elnevezések

Csoki sorbet, csokoládé sorbet, csoki szorbet, csokoládé szorbet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyigép edényét 24 órára helyezzük a mélyhűtőbe.
  2. Egy közepes méretű serpenyőben összekeverjük a kakaóport, cukrot és vizet, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután vegyük le a tűzről és dobjuk bele a felaprított csokit. Kicsit várjunk, míg a csoki elkezd olvadni, ekkor mehet bele a vanília és a csipetnyi só, majd az alkohol. Kevergessük, míg a csoki el nem olvad. Ezután hagyjuk kihűlni, majd hűtőben hűtsük le teljesen. (Én előző nap csináltam és egy éjszakára betettem a hűtőbe.) A következő napon – vagy amikor már jéghideg- a fagyigép előírásának megfelelően készítsük el. Fél liter sorbet lesz belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 265
elküldve: 5
receptkönyvben: 496
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szabszev
szabszev cs, 2016-06-23 19:43

Szuper recept, már számtalanszor elkészítettem. A gyerekek szerint sokkal finomabb, mint a boltban és a cukrászdákban kapható fagyik! De azért a fagyigépbe dupla adaggal érdemes elkezdeni...

ljanka
Janka / ljanka h, 2011-06-06 16:47

Szia lizabenet!
Nem tudom, hogy még aktuális-e vagy megtudtad azóta. Fagyigép nélkül úgy szoktak fagyit készíteni, hogy 20-30-60 percenként (sokféle időközt lehet a neten találni, hogy ki hogy készíti) kiveszik a dobozt a mélyhűtőből és átkeverik a fagyit (villával, habverővel, botmixerrel, kanállal...ki hogyan). Azért kell átkeverni, hogy ne alakuljanak ki nagy jégkristályok, ahogy megfagy a krém. Persze kevergetős módszerrel nem lesz annyira krémes, mint a fagyigéppel (állítólag, mert nem tudom, hogy a fagyigép milyet készít), de így is biztos finom lesz :-)
Janka

252