Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós recept

1 adag
1051
kcal
Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós
Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós
receptkönyvben hozzászólások (291)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy idős nénitől kaptam, mikor elsőnek megsütöttem, rájöttem milyen egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Én mindig füstölt sajttal készítem, ezért nem teszek bele annyi sót.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi. Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, omlós sajtos rudak köménymaggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
  2. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
  3. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
  4. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
  5. Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
  6. Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 950 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 466 080
elküldve: 532
receptkönyben: 6 687
elkészítve: 516/638
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
356 recept

Hozzászólások (291)

Holdfény722
Holdfény722szo, 2014-12-20 15:11

Idén is ezt sütöttem,csak a tavalyi esetből okulva dupla adaggal indítottam,és már el is dugtam a család elől!:) Karácsony előtt nem adom vissza,csak max kedden:))Békés karácsonyt!:)

ilus74
ilus74v, 2014-12-21 13:32

Hallod e,ezen olyan jót nevettem........!!!!Nagyon örülök,hogy ismét tőlem választottad a receptet.Boldog ünnepeket!! :-))

Holdfény722
Holdfény722v, 2014-12-21 22:36

Tényleg kinevettél?:))) Nem gond,örülök,ha jót nevettél,de tényleg el van dugva!:) Ma estig még nem találták meg,he-he!:))) Tudod,tavaly bevált a recept,idén már nem is kerestem másikat! Tökéletes,finom,minek változtassak?

ilus74
ilus74h, 2014-12-22 12:02

Legyen boldog a karácsonyotok,a sajtos rúddal együtt!!!Örülök,hogy ismét ezt készited el!! :-))))))

ilus74
ilus74p, 2014-12-19 13:17

Szia Marcsi!Nem az idő a lényeg,mivel mindenkinek máshogy süt a sütője.Mikor már kezd szép aranysárga lenni,na akkor biztos,hogy megsült.Ezt az időt megjegyzed,és legközelebb tudni fogod hány perc volt a sütési időd.....sok sikert,és kellemes ünnepet!! :-))

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2014-12-19 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2014-12-18 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ilus74
ilus74cs, 2014-12-18 14:25

Szia Erzsó!Örülök ha erre a sajtosra esett a választásod!!Legyen kellemes ünneped! :-))

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2014-12-17 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ilus74
ilus74k, 2014-12-16 15:28

A stangli annyit jelent;rudacska.....úgy,hogy ez abszolút mindegy(egyébként az egyéb elnevezésekben is benne van sajtos rúd néven...) :-)))

dgabriella
dgabriellah, 2014-12-15 17:28

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a sajtos stangli frissen az igazi (a sütés napján), vagy inkább néhány nappal később?

Üdv,
Gabi

ilus74
ilus74k, 2014-12-16 15:23

Szia!Frissen is épp olyan jó,mint pár nappal később.A benne lévő zsiradék miatt nem lesz száraz. :-))

applepopsicle
applepopsiclek, 2014-12-02 15:47

Isteni! A családnál, vendégeknél, bulikon tuti befutó! Köszi a szuper receptet :)

Edit64
Edit64szo, 2014-11-22 20:49

Kedves Ilus ) Köszönöm a receptet. Igen finom lett)))

szcsandy
szcsandyp, 2014-11-14 13:08

Finomliszttel sütöttem és a tojást is kihagytam a tésztából, így is tökéletes a recept!

Ilday
Ildayv, 2014-11-09 19:02

Én most sütöttem először. 32 éve háziasszony vagyok. Anyám mindig mondta, sosem süt rétesliszttel. Most már tudom, miért. Egyébként az alaprecept nem rossz. Legközelebb finom liszttel sütöm, és több sóval!

ilus74
ilus74h, 2014-11-10 11:48

Hát mindent nem tudhat 'anyukád' sem,hogy miért is jó ezt a receptet pontosan rétesliszttel megsütni...több mint 250 embernek mégis sikerült prímán!! :-))

Ilday
Ildayh, 2014-11-10 15:31

Kedves Ilus! Én magam sütöttem. A rétesliszt valóban kicsit darásabb, mint a finomliszt, alapjában véve jó lett a sajtos rúd, csak kicsit "fojtós". Máskor is megsütöm, de fimonliszttel és több sóval! :)

ilus74
ilus74k, 2014-11-11 09:07

Pedig épp ezért választják sokan ezt a receptet,mert pont a rétesliszttől lesz olyan omlós,puha amilyen.. :-))

Ilday
Ildayk, 2014-11-11 15:52

Köszönöm Neked, kedves Ilus! Valóban másnapra jó puha és omlós lett! Amikor megsült, akkor még nem volt olyan, ezért a 23 éves fiam azt mondta, hogy neki nem ízlik. De most így már ő is megette! :)

agi61
agi61szo, 2014-10-25 14:59

Kedves Ilus, számtalan alkalommal csináltam meg a recepted alapján ezt a sajtos stanglit/rudat (kinek mi tetszik...), mindig tökéletesen finom lett, ezt a receptet nem lehet elrontani, csak mindenki kövesse az útmutatódat!!! Köszi a finomságért!

ilus74
ilus74v, 2014-10-26 18:13

Nagyon szívesen,és örülök neki,hogy tetszik a recept.Nézz szét nálam hátha találsz még kedvedre valót! Szép napokat! :-))

zhall
zhallcs, 2014-09-11 09:53

Köszönöm a receptet!Ma megcsináltuk itthon családi kooprodukcióban és valóban nagyon finom!Mivel zsír nem volt itthon,hat evőkanál olajat tettem bele,de így is tökéletes lett.Igen...testi erővel kellett védeni hogy maradjon vacsi utánra is! :)

hopedaddy
hopedaddysze, 2014-08-20 14:21

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, olyat kerestem amiben zsír is van, valahogy puhábbak lesznek azok az élesztős receptek tőle, hiába a régi öregek tudtak azért valamit :) Nem volt itthon rétesliszt így sima liszttel készült és így is csodás lett, gyorsan kész van , csak ....kevés :) Köszönöm még egyszer, elmentettem!

ilus74
ilus74sze, 2014-08-20 17:10

Azért ígérd meg,legközelebb megpróbálod rétesliszttel is,mert akkor még jobban odaleszel érte.Örülök,hogy finom lett!Szép napokat! :-))

hopedaddy
hopedaddyszo, 2014-08-16 20:13

Szia most szeretném megsütni a receptedet és kérdezni szeretném, hogy milyen vastagra nyújtsam a tésztát és mekkora rudakat vágjak belőle? Válaszodat előre is köszönöm!

ilus74
ilus74v, 2014-08-17 14:07

Szió!1 cm-re nyújthatod,és amilyen hosszúságú neked tetszik,olyanra vágd.Én általában 8-10 cm-re szoktam,de ezt mindenki maga dönti el.Jó sütést!! :-))

sipiandi
sipiandik, 2014-07-08 16:55

Már sokszor megsütöttem, a család kedvence. így tökéletes a recept ahogy van. Mindig jól sikerült! Köszönet érte!

ilus74
ilus74sze, 2014-07-09 09:08

Köszönöm! :-)) További sikeres sütést,és szép nyarat!

sabatini29
sabatini29v, 2014-06-22 18:48

Kedves Ilus74!
Én már megszámolni sem tudom hányszor sütöttem meg ezt a receptet, de hálát adok neked hogy felraktad és közkincsé tetted. Én mindig elfelejtek rétes lisztet venni, de garantálom, hogy sima lisztből is ugyanolyan csodás omlós, és finom.Annyi talán, hogy kicsivel több lisztet teszek bele, (3-4 evőkanállal) de legalább annyival is több lesz belőle. Én a tetejére, sajtot, és szezámmagot is tettem rá, és CSODA lett belőle. Kipróbáltam még azt is, hogy a tetejét amikor megkenem egy kis tojásfehérjével, én a fehérjébe szoktam belecsempészni egy kis fokhagyma granulátumot (szárított), csak éppen egy picit, és nagyon finom pikáns ízt ad neki. Aki megkóstolta még nem jött rá mi van a tetején ami pikáns ízt ad neki. Nagy sikerem van vele, a család és a kolléganőim között is. De mindig azt szeretik ha én sütöm meg nekik is. A disznózsír igen is kell bele, mert attól omlós. De tapasztalataim szerint zsír és zsír között is van különbség. Annak üzenem akinek nem úgy sikerült ahogy várta, próbálja meg újra, és tapasztalat teszi a mestert.
ÉN csak annyit tudok mondani ILUS74 mondani, KÖSZÖNÖM hogy felraktad ezt az idős nénitől kapott receptet, és csak így tovább.

ilus74
ilus74k, 2014-06-24 10:40

Hát nagyon köszönöm az élménybeszámolódat,és örülök,hogy neked is kedvezhettem vele és népszerű lett nálatok is....Szép napot,és további sikeres sütést!! :-))

alice34
alice34p, 2014-05-30 20:19

sima liszttel nem lehet sutni ? most lattam hogy retes liszt van oda irva :/

ilus74
ilus74szo, 2014-05-31 19:01

Én még nem sütöttem azzal sosem,mert rétes liszttel lesz finom,és jó. :-))

alice34
alice34p, 2014-05-30 19:25

Holnap.lesz a.lanyom szulinapi bulija es nagyon gondolkozok ezen a recepten bemerjem vallalni vagy ne

ilus74
ilus74p, 2014-05-30 19:52

Szia!Simán.Persze ,nem kell ettől rettegni...én vagy 20 ismerősömnek odaadtam és mindenkinek tuti befutó lett.A lányod is majd meglásd örülni fog neki!!Hajrá!! :-))

paff2000
paff2000k, 2014-05-13 17:14

Kedves Iluska! Én megcsináltam! Olyan lett, mint a sajtos rúd: eleve semmi köze a sajtos stanglihoz. Ez az egyik. A másik meg hogy ha még egyszer RÉTESLISZTEL sütök felakasztom magam. Amúgy "köszi" a receptet....

ilus74
ilus74k, 2014-05-13 18:27

Ha neked nem tetszik ez a recept,az már a te bajod a lényeg,hogy kb;240 embernek igen,és ők igenis tudják mért kell rétesliszttel sütni,te meg inkább tedd 'azt' amit akarsz. :-)))

MOZSUZSI
MOZSUZSIszo, 2014-03-22 06:45

Kedves Iluska! Köszönöm a receptet. Rendben megsütöttem a rudakat, s szerintem semmi gond nincs vele, kizárólag a sót növeltem meg. Közben eszembe jutott anyukám egyik sütési fortélya, hogy a sütőpapir alatt kizsirozta a sütőlapot. Én is igy tettem, s igy biztosan nem ragad le. Üdvözlettel Zsuzsa

ilus74
ilus74v, 2014-03-23 17:07

Nagyon örülök,hogy te is elkészítetted.Viszont fölösleges a sütőpapír alatt pluszban bekenni zsírral,mert egyébként sem ragad le.Szép napot! :-))

BrigiKE25
BrigiKE25v, 2014-03-16 17:18

Kedves Iluska! Olvastam, hogy sokan hasznaltak kokuszzsirt (ez egyenlo a kokuszolajjal vajon?). A disznozsir helyett lehet hasznalni, vagy az mindenkeppen kell bele es inkabb a margarin helyettesitheto kokuszzsirral? Ferjem nem eszik semmilyen diszno eredetu dolgot, igy muszaj vagyok valami alternativat kitalalni. Valaszod elore is koszonom! Udv.: Brigi

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
1051