Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós recept

Kalória?
Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós
Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós
receptkönyvben hozzászólások (310)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy idős nénitől kaptam, mikor elsőnek megsütöttem, rájöttem milyen egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Én mindig füstölt sajttal készítem, ezért nem teszek bele annyi sót.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi. Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, omlós sajtos rudak köménymaggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
  2. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
  3. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
  4. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
  5. Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
  6. Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 950 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 489 733
elküldve: 542
receptkönyben: 6 784
elkészítve: 580/702
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
376 recept

Hozzászólások (310)

midinger
midinger / midinger szo, 2015-01-24 09:30

Köszi a receptet, nagyon finom lett :) -sertés zsír helyett kacsa zsírral készült és a liszt egy része teljes kiőrlésű a lelkem megnyugtatására :D

ilus74
Iluska / ilus74 szo, 2015-01-24 15:00

Köszi!Biztosan jó teljes kiőrlésűvel is,én még nem próbáltam... :-))

katicai
katicai p, 2015-01-23 16:26

Éppen most sült ki és nagyon finom én sima lisztből sütöttem !

F. Anikó
F. Anikó k, 2015-01-06 15:00

Hát, hol is kezdjem... :) Megsült az elso adag. Nem volt itthon rétes liszt, így sima fehér lisztet tettem bele, tojás csak 1 db volt, így a tésztába nem jutott, csak a kenésre. :) Éleszto instant volt kéznél és a tejfölt is érzésre adagoltam, pár kanállal. De még így is ISTENI lett!!! :D Köszönöm a receptet! :) Felére szórtam csak piros paprikát, mert nem tudtam milyen íze lesz, legközelebb az egészre rakni fogok. :) A tetejére füstölt sajt is került. Mégegyszer KÖSZI! Ez a tökéletes recept! :) Puszi! Ui: Nem bírom abbahagyni az evést, el kell dugnom magam elöl. :)

ilus74
Iluska / ilus74 sze, 2015-01-07 14:43

Üdv Anikó!Köszönöm!!Örülök,hogy jónak véled.Következő alkalommal,mindenképp úgy csináld,azokból az alapanyagokból amik megvannak adva,és akkor még jobban 'oda leszel értük' !!Ja és én is küldök egy puszit... :-))))

Galádka
Galádka sze, 2014-12-31 22:31

Réteslisztböl csináltam,ugyan ugy ahogy levan irva,de nagyon nem lett jó:(Nem tudom mi lehetet a baj:(

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2015-01-01 16:16

Hm,akkor valami hiba csúszott a gépezetbe,hisz túl sok az olyan ember,akinek viszont tökéletesre sikerült.....
(Jó lett volna ott lenni és látni,mit és,hogy ügyködsz...)

Galádka
Galádka sze, 2014-12-31 19:40

Sziasztok.Ma megcsináltam és nem jó:(Olyan Liszt ize van,olyan porhanyós az egész.Mi lehetet a baj?Talán a Liszt?

ilus74
Iluska / ilus74 sze, 2014-12-31 20:21

Ha úgy készítetted ahogy le van írva, és abból a hozzávalókból,akkor nem szabad rossznak lennie.Réteslisztből kell csinálni.Ne add fel,legközelebb jó lesz!! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 sze, 2014-12-31 20:17

Szia!Pont azért jó a rétesliszttel,mert attól lesz olyan jó omlós.Legközelebb próbáld majd meg vele....üdv! :-)) BUÉK!

O'Hara
O'Hara sze, 2014-12-31 17:36

Kedves Iluska! Köszönet a tökéletes receptért !!! Isteni finom és omlós !! Boldog új évet kivánok!

mkata
M.Kata / mkata sze, 2014-12-24 16:03

Nemrég készült el, finom, omlós, méltó lesz karácsonyi rágcsának. Köszönöm a receptet :) Szép ünnepet kívánok! :)

Szén Andrea
Szén Andrea k, 2014-12-23 14:04

Nagyon köszi a receptet! Ép most sül az utolsó adag de már egy tepsivel biztos megettem mert olyan finom! :) S a gyerekek még nem kóstolták. Nagyon boldog ünnepet kívánok! Sok ilyen jó receptet!

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2014-12-23 16:40

Kedves Andrea!Köszönöm a jó kivánságokat!A gyermekeidnek is remélem annyira finom lesz,mint neked.Legyen,békés,boldog karácsonyod a családoddal! :-)))

Holdfény722
Holdfény722 szo, 2014-12-20 16:11

Idén is ezt sütöttem,csak a tavalyi esetből okulva dupla adaggal indítottam,és már el is dugtam a család elől!:) Karácsony előtt nem adom vissza,csak max kedden:))Békés karácsonyt!:)

ilus74
Iluska / ilus74 v, 2014-12-21 14:32

Hallod e,ezen olyan jót nevettem........!!!!Nagyon örülök,hogy ismét tőlem választottad a receptet.Boldog ünnepeket!! :-))

Holdfény722
Holdfény722 v, 2014-12-21 23:36

Tényleg kinevettél?:))) Nem gond,örülök,ha jót nevettél,de tényleg el van dugva!:) Ma estig még nem találták meg,he-he!:))) Tudod,tavaly bevált a recept,idén már nem is kerestem másikat! Tökéletes,finom,minek változtassak?

ilus74
Iluska / ilus74 h, 2014-12-22 13:02

Legyen boldog a karácsonyotok,a sajtos rúddal együtt!!!Örülök,hogy ismét ezt készited el!! :-))))))

ilus74
Iluska / ilus74 p, 2014-12-19 14:17

Szia Marcsi!Nem az idő a lényeg,mivel mindenkinek máshogy süt a sütője.Mikor már kezd szép aranysárga lenni,na akkor biztos,hogy megsült.Ezt az időt megjegyzed,és legközelebb tudni fogod hány perc volt a sütési időd.....sok sikert,és kellemes ünnepet!! :-))

NoSalty.hu
NoSalty.hu p, 2014-12-19 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2014-12-18 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2014-12-18 15:25

Szia Erzsó!Örülök ha erre a sajtosra esett a választásod!!Legyen kellemes ünneped! :-))

NoSalty.hu
NoSalty.hu sze, 2014-12-17 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2014-12-16 16:28

A stangli annyit jelent;rudacska.....úgy,hogy ez abszolút mindegy(egyébként az egyéb elnevezésekben is benne van sajtos rúd néven...) :-)))

dgabriella
dgabriella h, 2014-12-15 18:28

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a sajtos stangli frissen az igazi (a sütés napján), vagy inkább néhány nappal később?

Üdv,
Gabi

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2014-12-16 16:23

Szia!Frissen is épp olyan jó,mint pár nappal később.A benne lévő zsiradék miatt nem lesz száraz. :-))

applepopsicle
applepopsicle k, 2014-12-02 16:47

Isteni! A családnál, vendégeknél, bulikon tuti befutó! Köszi a szuper receptet :)

Edit64
Edit64 szo, 2014-11-22 21:49

Kedves Ilus ) Köszönöm a receptet. Igen finom lett)))

szcsandy
szcsandy p, 2014-11-14 14:08

Finomliszttel sütöttem és a tojást is kihagytam a tésztából, így is tökéletes a recept!

Ilday
Ilday v, 2014-11-09 20:02

Én most sütöttem először. 32 éve háziasszony vagyok. Anyám mindig mondta, sosem süt rétesliszttel. Most már tudom, miért. Egyébként az alaprecept nem rossz. Legközelebb finom liszttel sütöm, és több sóval!

ilus74
Iluska / ilus74 h, 2014-11-10 12:48

Hát mindent nem tudhat 'anyukád' sem,hogy miért is jó ezt a receptet pontosan rétesliszttel megsütni...több mint 250 embernek mégis sikerült prímán!! :-))

Ilday
Ilday h, 2014-11-10 16:31

Kedves Ilus! Én magam sütöttem. A rétesliszt valóban kicsit darásabb, mint a finomliszt, alapjában véve jó lett a sajtos rúd, csak kicsit "fojtós". Máskor is megsütöm, de fimonliszttel és több sóval! :)

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2014-11-11 10:07

Pedig épp ezért választják sokan ezt a receptet,mert pont a rétesliszttől lesz olyan omlós,puha amilyen.. :-))

Ilday
Ilday k, 2014-11-11 16:52

Köszönöm Neked, kedves Ilus! Valóban másnapra jó puha és omlós lett! Amikor megsült, akkor még nem volt olyan, ezért a 23 éves fiam azt mondta, hogy neki nem ízlik. De most így már ő is megette! :)

agi61
agi61 szo, 2014-10-25 15:59

Kedves Ilus, számtalan alkalommal csináltam meg a recepted alapján ezt a sajtos stanglit/rudat (kinek mi tetszik...), mindig tökéletesen finom lett, ezt a receptet nem lehet elrontani, csak mindenki kövesse az útmutatódat!!! Köszi a finomságért!

ilus74
Iluska / ilus74 v, 2014-10-26 19:13

Nagyon szívesen,és örülök neki,hogy tetszik a recept.Nézz szét nálam hátha találsz még kedvedre valót! Szép napokat! :-))

zhall
zhall cs, 2014-09-11 10:53

Köszönöm a receptet!Ma megcsináltuk itthon családi kooprodukcióban és valóban nagyon finom!Mivel zsír nem volt itthon,hat evőkanál olajat tettem bele,de így is tökéletes lett.Igen...testi erővel kellett védeni hogy maradjon vacsi utánra is! :)

hopedaddy
hopedaddy / hopedaddy sze, 2014-08-20 15:21

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, olyat kerestem amiben zsír is van, valahogy puhábbak lesznek azok az élesztős receptek tőle, hiába a régi öregek tudtak azért valamit :) Nem volt itthon rétesliszt így sima liszttel készült és így is csodás lett, gyorsan kész van , csak ....kevés :) Köszönöm még egyszer, elmentettem!

Legfrissebb cikkek

Tojásallergia: konyha tojásmentesen
Tojásallergia: konyha tojásmentesen
A kisgyermekkorban kialakuló tojásallergiát sokan kinövik, de vannak, akiknek életük végéig tojásmentes diétán kell élniük. Íme egy-két ötlet a tojás helyettesítésére!
9 egytálétel ~500 kalóriából
9 egytálétel ~500 kalóriából
Szerencsére egy jó fogyókúrás étrend jóval több mindenből áll, mint grill húsokból és salátákból. Rögtön itt van pl. 9 egytálétel receptje, amit beilleszthetsz ebédnek!
1066