Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós recept

megosztás
0
Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós
Sajtos stangli 4. - egyszerű, omlós
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (326)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy idős nénitől kaptam, mikor elsőnek megsütöttem, rájöttem milyen egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Én mindig füstölt sajttal készítem, ezért nem teszek bele annyi sót.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi. Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, omlós sajtos rudak köménymaggal
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
  2. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
  3. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
  4. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
  5. Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
  6. Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 950 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 513 494
elküldve: 548
receptkönyben: 6 815
elkészítve: 628/749
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
482 recept

Hozzászólások (326)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Demény Lászlóné
Demény Lászlóné k, 2015-12-29 13:32

Iluska/ilus74 mióta ezt a receptet ismerem,csak ezt sütöm,a család kedvence lett,azóta sok ismerősnek ajánlottam,nagy sikere van,egyszerű és isteni finom, hálás köszönet ...:)

CandyK
CandyK h, 2015-12-28 20:27

szia ilus életemben elöször probàltam ki egy magyar receptoldalrol valamit és ez az elsö hozzàszolàsom is! szoval mindenképp premiere. ehez jön, hogy az élesztös tésztàk és én nem vagyunk baràtok. mivel én svàjcban élek nem tudok se rétesliszthez se zsirhoz se trapistasajthoz egyszerüen hozzàjutni igy sima normàl lisztel, margarin helyett vajjal (a zsirt is vajjat helyettesitettem) és gaudaval sütöttem. a tésztàt kinyutàs utàn pohàrral kerekre vagdostam igy kicsit pogàcsa szerü lett. mind ezek ellenére szuperül sikerült! nagyon elégedett vagyokaz eredménnyel, szuper gyors és egyszerü recept köszi

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2015-12-29 18:23

Üdv!Akkor nagyon jól megoldottál mindent alapanyagok híján,és örülök,hogy ízlik!! :-))

Kuvaszka
Kuvaszka cs, 2015-12-24 20:15

Ugyan ezzel a mennyiséggel, de bele 2 szem főtt krumpli , szétnyomva , összedolgozom , kétfelé veszem, vékonyra kinyújtom, bekenem vékonyan olvasztott zsírral, megszórom reszelt sajttal , felcsavarom mint a bejglit ! ( ez lesz a hajtogatás helyett ! ) Lenyomkodom a hasábot , olyan vastagra , mint a pogácsa amilyen legyen. Berácsozom késsel , megsózom , finoman sajttal meghintem , kicsi pohárral kiszaggatom. Hagyom a tepsin pihenni egy órácskát , az elsőt hideg sütőbe teszem, amig melegszik , addig a tészta kel , emelkedik szépen ! A sütőbe alulra teszek egy kevés vizet kis lábosba , (nem sokat ) A sütés elején elgőzölög , a végén már gőz nélkül sül , szép pirosra a pogim ,! Nagyon guszta leveles pogácsám lett most is !!!!!!!!

Schibo
Schibo sze, 2015-12-23 18:45

Iluska, a képen egy adag van? Csak mihez tartás végett, mennyit is süssek :)

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2015-12-24 12:54

Szió!
Valamivel több mint egy gáztepsivel lesz ebből a mennyiségből.Nincs felpakolva mind a tányérra....kellemes ünnepet!!! :-))

kkrisztina82
kkrisztina82 cs, 2015-08-20 14:34

Sziasztok, megsütöttem a sajtos rudat tegnap (egyből dupla adagot csináltam), hétvégén vendégségbe megyünk, oda vinnénk, sokan írták, hogy lehet tárolni, gondoltam nem gond, ha néhány nappal előbb elkészítem. Frissen nagyon-nagyon finom volt, persze ízre ma is fincsi, viszont nekem valamiért kiszáradt...legalábbis jóval szárazabb, mint tegnap. Nem teljesen zárt dobozba tettem, de alaposan becsomagoltam zacsiba. Van esetleg valamilyen mentőötlete valakinek, hogy mit csináljak vele, hogy kibírja hétvégéig? pontosan a recept szerint csináltam, ami egyébként nagyon jó, tényleg finom lett, csak nekem az állaga nem tetszik így másnap...köszönöm előre is!!!

Kuvaszka
Kuvaszka cs, 2015-12-24 20:24

Én élesztőt 5 dkg -ot teszek bele. Máskor tégy bele vagy 2 szem főtt krumplit szétnyomva! Vedd ketté a mennyiséget nyújtsd vékonyra , kend meg kicsit olvasztott zsírral , szórd meg ( nem muszáj ! )sajttal , csavard fel , mint a bejglit , nyomkodd le a sodrófával pogi vastagságúra , késsel kockázd be , szórd meg sajttal és szaggasd ki , kis pihenés után hideg sütőbe tedd ,ott még fog kelni ! A sütés elején egy kis lábosban kevés vizet , gőzös sütőben süljön , ami sütés vége felé már nincs alatta , így szép piros , de nem szárad ki ! Gyönyörű , leveles lesz a pogi, vagy a sajtos rúd !!!

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2015-08-20 21:46

Szia!Valamennyit minden élesztős tészta szárad.viszont,hogy annyira kiszáradna nem tudom hogy lehet,mivel a zsírtól inkább omlósnak kellene lennie.Szerintem mivel szárazabbnak érzed,akkor ropogósabb,és tuti így is fog ízleni majd a vendégeknek....:-))

kkrisztina82
kkrisztina82 p, 2015-08-21 16:43

Köszönöm, mára puhult valamennyit, nem is értem...ma sütök még egy adagot, mert itthon a fiúk már megcsemegézték a felét...:)

ilus74
Iluska / ilus74 p, 2015-08-21 22:13

.....na már el is fogyott a fele?-akkor tényleg sütnöd kell újabbat,mert nem tudsz mit vinni a vendégeidnek......:-))))))

Ivancsó Ági
Ivancsó Ági k, 2015-05-05 11:29

Isteni ez a recept,amióta rátaláltam csak ezt sütöm,a család nagy örömére! nagyon köszönöm!!!

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2015-05-05 20:44

Ági én is örülök a sikerednek!!További sikeres ügyeskedést neked! :-))

midinger
midinger / midinger szo, 2015-01-24 09:30

Köszi a receptet, nagyon finom lett :) -sertés zsír helyett kacsa zsírral készült és a liszt egy része teljes kiőrlésű a lelkem megnyugtatására :D

ilus74
Iluska / ilus74 szo, 2015-01-24 15:00

Köszi!Biztosan jó teljes kiőrlésűvel is,én még nem próbáltam... :-))

katicai
katicai p, 2015-01-23 16:26

Éppen most sült ki és nagyon finom én sima lisztből sütöttem !

F. Anikó
F. Anikó k, 2015-01-06 15:00

Hát, hol is kezdjem... :) Megsült az elso adag. Nem volt itthon rétes liszt, így sima fehér lisztet tettem bele, tojás csak 1 db volt, így a tésztába nem jutott, csak a kenésre. :) Éleszto instant volt kéznél és a tejfölt is érzésre adagoltam, pár kanállal. De még így is ISTENI lett!!! :D Köszönöm a receptet! :) Felére szórtam csak piros paprikát, mert nem tudtam milyen íze lesz, legközelebb az egészre rakni fogok. :) A tetejére füstölt sajt is került. Mégegyszer KÖSZI! Ez a tökéletes recept! :) Puszi! Ui: Nem bírom abbahagyni az evést, el kell dugnom magam elöl. :)

ilus74
Iluska / ilus74 sze, 2015-01-07 14:43

Üdv Anikó!Köszönöm!!Örülök,hogy jónak véled.Következő alkalommal,mindenképp úgy csináld,azokból az alapanyagokból amik megvannak adva,és akkor még jobban 'oda leszel értük' !!Ja és én is küldök egy puszit... :-))))

Galádka
Galádka sze, 2014-12-31 22:31

Réteslisztböl csináltam,ugyan ugy ahogy levan irva,de nagyon nem lett jó:(Nem tudom mi lehetet a baj:(

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2015-01-01 16:16

Hm,akkor valami hiba csúszott a gépezetbe,hisz túl sok az olyan ember,akinek viszont tökéletesre sikerült.....
(Jó lett volna ott lenni és látni,mit és,hogy ügyködsz...)

Galádka
Galádka sze, 2014-12-31 19:40

Sziasztok.Ma megcsináltam és nem jó:(Olyan Liszt ize van,olyan porhanyós az egész.Mi lehetet a baj?Talán a Liszt?

ilus74
Iluska / ilus74 sze, 2014-12-31 20:21

Ha úgy készítetted ahogy le van írva, és abból a hozzávalókból,akkor nem szabad rossznak lennie.Réteslisztből kell csinálni.Ne add fel,legközelebb jó lesz!! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 sze, 2014-12-31 20:17

Szia!Pont azért jó a rétesliszttel,mert attól lesz olyan jó omlós.Legközelebb próbáld majd meg vele....üdv! :-)) BUÉK!

O'Hara
O'Hara sze, 2014-12-31 17:36

Kedves Iluska! Köszönet a tökéletes receptért !!! Isteni finom és omlós !! Boldog új évet kivánok!

mkata
M.Kata / mkata sze, 2014-12-24 16:03

Nemrég készült el, finom, omlós, méltó lesz karácsonyi rágcsának. Köszönöm a receptet :) Szép ünnepet kívánok! :)

Szén Andrea
Szén Andrea k, 2014-12-23 14:04

Nagyon köszi a receptet! Ép most sül az utolsó adag de már egy tepsivel biztos megettem mert olyan finom! :) S a gyerekek még nem kóstolták. Nagyon boldog ünnepet kívánok! Sok ilyen jó receptet!

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2014-12-23 16:40

Kedves Andrea!Köszönöm a jó kivánságokat!A gyermekeidnek is remélem annyira finom lesz,mint neked.Legyen,békés,boldog karácsonyod a családoddal! :-)))

Holdfény722
Holdfény722 szo, 2014-12-20 16:11

Idén is ezt sütöttem,csak a tavalyi esetből okulva dupla adaggal indítottam,és már el is dugtam a család elől!:) Karácsony előtt nem adom vissza,csak max kedden:))Békés karácsonyt!:)

ilus74
Iluska / ilus74 v, 2014-12-21 14:32

Hallod e,ezen olyan jót nevettem........!!!!Nagyon örülök,hogy ismét tőlem választottad a receptet.Boldog ünnepeket!! :-))

Holdfény722
Holdfény722 v, 2014-12-21 23:36

Tényleg kinevettél?:))) Nem gond,örülök,ha jót nevettél,de tényleg el van dugva!:) Ma estig még nem találták meg,he-he!:))) Tudod,tavaly bevált a recept,idén már nem is kerestem másikat! Tökéletes,finom,minek változtassak?

ilus74
Iluska / ilus74 h, 2014-12-22 13:02

Legyen boldog a karácsonyotok,a sajtos rúddal együtt!!!Örülök,hogy ismét ezt készited el!! :-))))))

ilus74
Iluska / ilus74 p, 2014-12-19 14:17

Szia Marcsi!Nem az idő a lényeg,mivel mindenkinek máshogy süt a sütője.Mikor már kezd szép aranysárga lenni,na akkor biztos,hogy megsült.Ezt az időt megjegyzed,és legközelebb tudni fogod hány perc volt a sütési időd.....sok sikert,és kellemes ünnepet!! :-))

NoSalty.hu
NoSalty.hu p, 2014-12-19 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2014-12-18 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2014-12-18 15:25

Szia Erzsó!Örülök ha erre a sajtosra esett a választásod!!Legyen kellemes ünneped! :-))

NoSalty.hu
NoSalty.hu sze, 2014-12-17 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2014-12-16 16:28

A stangli annyit jelent;rudacska.....úgy,hogy ez abszolút mindegy(egyébként az egyéb elnevezésekben is benne van sajtos rúd néven...) :-)))

dgabriella
dgabriella h, 2014-12-15 18:28

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a sajtos stangli frissen az igazi (a sütés napján), vagy inkább néhány nappal később?

Üdv,
Gabi

ilus74
Iluska / ilus74 k, 2014-12-16 16:23

Szia!Frissen is épp olyan jó,mint pár nappal később.A benne lévő zsiradék miatt nem lesz száraz. :-))

applepopsicle
applepopsicle k, 2014-12-02 16:47

Isteni! A családnál, vendégeknél, bulikon tuti befutó! Köszi a szuper receptet :)

1066