r
Nosalty Logó

Sajtos rúd Petruskától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Sajtos rúd Petruskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11080 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    8321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2517 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1609 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 4716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejfölben vagy tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Utána az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
  3. Meleg helyen fél órát pihentetjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra. Derelyevágóval feldaraboljuk, tetéjét megkenjük tojással vagy tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, ki mivel szereti.
  5. Amíg melegszik a sütő, a tészta is tud még egy kicsit pihenni, kelni.
  6. Sütőpapírral borított sütőrácson megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5417
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Vendégváráshoz, otthoni rágcsálni valónak, bármikor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rúd Petruskától
Petruska 61 recept

Ez egy sokszor bizonytott recept, valamelyik rokonunknál ettem belőle, és persze rögtön elkértem e receptet. Lehet variálni: füstölt sajt, teljes kiörlésű liszt hozzáadásával is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?