Sajtos rúd élesztővel recept

1 adag
632
kcal
Sajtos rúd élesztővel
Sajtos rúd élesztővel
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy jól bevált recept. Régen sokszor jártam úgy, hogy nagyon kemény lett a sajtos rúd, de ezzel a recepttel kívül ropogós, belül puha rudakat kapunk.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztős tésztájú sajtos rúd
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, az egészet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.
  3. Késsel (pizzavágóval egyszerűbb) kiszaggatjuk a kívánt formát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 334
elküldve: 15
receptkönyben: 535
elkészítve: 25/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Anessz

Mióta szakács: 2010.02.06.
7 recept

Hozzászólások (27)

Aliya
Aliyacs, 2013-05-30 10:30

Szia.Ez tényleg "tuti"recept!Sokszor megcsináltam már dupla adaggal,fele sajtos,felére meg köménymagot szórok,hogy mindenkinek a kedvére tegyek.Jó 10 évvel ezelőtt egy pékségbe ipari mennyiséget gyártottam eladásra és hát annyira meguntam,hogy még a recept is megszökött...egy éve kísérletezgetek különböző receptekkel,de valahogy egyik se volt az igazi.Tudtam mi kell bele csak az arányokat nem és az fontos.Ezt mikor már gyúrtam,tudtam,hogy ő az IGAZI nekem.Ezer köszönet és hála a receptért.Annyit változtattam még rajta,hogy kefirrel készítettem először,mert pont nem volt otthon tejföl és hajnalban álltam neki begyúrni,és friss élesztővel készítem.A tojásfehérjébe keverek egy kis pirospaprikát és úgy kenem le a tetejét,nagyon szép színe lesz.Mindenkinek csak ajánlani tudom,sőt már elég sokaknak megadtam a recepted

Anessz
Anesszp, 2013-05-31 07:59

Szia!
Örülök,hogy Neked is bevált ez a recept :))) Hosszas kísérletezgetés után sikerült a megfelelő arányokat megtalálni :) Legközelebb én is teszek pirospaprikát a tojásfehérjébe, köszi az ötletet :)

Szép napot! :)

csalány
csalánycs, 2013-04-11 10:55

Ezt már sokadjára sütöm.... nagyjából 10 perc alatt szokott elfogyni :-) A legjobb stangli recept ever :-)
Az a legtutibb benne, hogy este összegyúrom, bevágom a hűtőbe, reggel pedig kinyújtom és sütöm, vagy másnap bármikor... így mindig frissen tudom az asztalra tenni.
Köszi a receptet!

Barsony Aliz Monika
Barsony Aliz Monikap, 2013-03-29 09:49

Isteni. Az instant eleszto helyett en frisset tettem, amit felfuttattam egy deci tejben, es ugy adtam hozza. Koszi a receptet.

suklemovics17
suklemovics17k, 2012-04-17 20:36

Nagyon finom lett fel is faltuk az egészet.Korábban valaki írta,hogy neki nem sikerült mert túl sok a liszt üzenem neki olvassza fel a Ramat és,akkor talán sikerülni fog.Mi egy kis túrót is tettünk a tésztába nagyon jó lett kívül ropogott belül omlós volt!Nagyon Köszönöm a Receptet!!!!!!!!!!!!!!!

szteri
szteriszo, 2011-11-26 17:14

Kedves Anessz! Vendegeket varunk, es egy gyors sajtos rud receptet kerestem. A hozzavalokat bedobaltam a kenyersütö gepbe, amig dagasztotta-kelesztette, tudtam mast csinalni. En a megmaradt tojasfeherjevel kentem le, sima reszelt sajttal szortam meg. 2 tepsivel lett. Egyszerü es nagyszerü recept, köszi szepen!!!

csigabika
csigabikak, 2011-11-01 22:16

Régóta vágytam a tökéletes sajtosrúd, v. pogácsa receptre!
Ez az! Nekem is nagyon finomra sikerült, friss élesztővel, és a tésztájába is reszeltem sajtot! Mindenkinek ízlett!
Köszönjük!!! Üdvözlettel: Gabi

ildi992
ildi992k, 2011-06-14 13:24

Megsütöttem, és nekem apszolut ehetetlen. 60 dkg liszthez, 2 dl tejföl? Nagyon kemény lett a tésztája ami miatt meg sem kellt.

Tüncő
Tüncőv, 2012-08-19 17:13

nem csak 2dl tejföl kell bele,hanem az 1 tojássárgája,és az tejbe vagy vízbe felfuttatott élesztő:) nekem még pont,hogy kellett egy kis lisztet adnom hozzá mert olyan sok volt a "folyadék"...:)

ildi992
ildi992sze, 2012-08-22 14:02

Száraz élesztőt nem szoktam felfuttatni, mert nem kell így is megkel a tészta. Akkor a folyadék menyiségével volt a gond, tehettem volna hozzá többet is.

csizivivi
csizivivip, 2011-01-28 13:25

Tényleg nem lehet elrontani!:) Nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet!
Üdv: Csizivivi

Anessz
Anesszp, 2010-12-31 06:43

Gondolom mehet bele egy egész abból is, bár úgy nem próbáltam még.

miszisz píbádi
miszisz píbádisze, 2010-03-10 15:52

Kedves erycicus!

3oka lehet, hogy nem fut fel az élesztőd:

- túl régi
- nem elég langyos a tejed
- túl meleg a tejed

ha egy kiskanál cukrot is teszel a tejbe, akkor már biztosan felfut!!

orso
orsov, 2010-03-07 15:53

tényleg nem nehéz (én sem tudtam elrontani ;) ) ráadásul nagyon finom....de legközelebb egy kicsit több sót teszek bele....

erycicus
erycicusv, 2010-02-21 15:12

Kedves Anessz Lenne egy kérdésem: a sajtos rúd tésztájából készíthetek én pogit is? Kisfiam első szülinapi bulijára szeretnék sütni pogit:) tetszik a recepted,hogy nem kell az élesztőt felfutatni.(nem egy ördöngőség de nekem nem mindig fut fel) Üdv Erika

Anessz
Anesszv, 2010-02-21 16:09

Kedves Erika!
Természetesen lehet pogácsákat is szaggatni ebből a tésztából, kipróbáltam már én. Nem lehet vele hibázni! :)
Üdv Anikó

rizsa
rizsak, 2010-02-16 11:23

Egyszerüen imádom ezt a sütit!!!
Nagyon egyszerű és soha nem tudtam még elrontani:) Ami nálam nagy szó!
Annyit variáltam az alap recepten, hogy én a tésztába is keverek egy kis reszelt füstölt sajtot.

Legfrissebb cikkek

Vége a szalonnafüstölésnek egy kínai városban
Vége a szalonnafüstölésnek egy kínai városban
Befellegzett a hagyományosan füstölt húsos szalonnának a délnyugat-kínai, több mint 32 milliós Csungking város területén, a tiltást környezetvédelmi okokkal indokolták.
9 húsos rakott zöldség 500 kcal alatt
9 húsos rakott zöldség 500 kcal alatt
Nagyon szeretem a rakott zöldségeket, változatosak, színesek, feldobják a borongós hangulatot. Készítsétek el őket húsos egytálételként,és máris kész a kiegyensúlyozott ebéd!
632