Sajtos rúd élesztővel recept

megosztás
0
Sajtos rúd élesztővel
Sajtos rúd élesztővel
38 perc / előkészület: 15 perc sütés: 23 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy jól bevált recept. Régen sokszor jártam úgy, hogy nagyon kemény lett a sajtos rúd, de ezzel a recepttel kívül ropogós, belül puha rudakat kapunk.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztős tésztájú sajtos rúd
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, az egészet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.
  3. Késsel (pizzavágóval egyszerűbb) kiszaggatjuk a kívánt formát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 54 462
elküldve: 16
receptkönyben: 553
elkészítve: 34/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Anessz

Mióta szakács: 2010.02.06.
7 recept

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aliya
Aliya cs, 2013-05-30 11:30

Szia.Ez tényleg "tuti"recept!Sokszor megcsináltam már dupla adaggal,fele sajtos,felére meg köménymagot szórok,hogy mindenkinek a kedvére tegyek.Jó 10 évvel ezelőtt egy pékségbe ipari mennyiséget gyártottam eladásra és hát annyira meguntam,hogy még a recept is megszökött...egy éve kísérletezgetek különböző receptekkel,de valahogy egyik se volt az igazi.Tudtam mi kell bele csak az arányokat nem és az fontos.Ezt mikor már gyúrtam,tudtam,hogy ő az IGAZI nekem.Ezer köszönet és hála a receptért.Annyit változtattam még rajta,hogy kefirrel készítettem először,mert pont nem volt otthon tejföl és hajnalban álltam neki begyúrni,és friss élesztővel készítem.A tojásfehérjébe keverek egy kis pirospaprikát és úgy kenem le a tetejét,nagyon szép színe lesz.Mindenkinek csak ajánlani tudom,sőt már elég sokaknak megadtam a recepted

Anessz
Anessz / Anessz p, 2013-05-31 08:59

Szia!
Örülök,hogy Neked is bevált ez a recept :))) Hosszas kísérletezgetés után sikerült a megfelelő arányokat megtalálni :) Legközelebb én is teszek pirospaprikát a tojásfehérjébe, köszi az ötletet :)

Szép napot! :)

csalány
csalány cs, 2013-04-11 11:55

Ezt már sokadjára sütöm.... nagyjából 10 perc alatt szokott elfogyni :-) A legjobb stangli recept ever :-)
Az a legtutibb benne, hogy este összegyúrom, bevágom a hűtőbe, reggel pedig kinyújtom és sütöm, vagy másnap bármikor... így mindig frissen tudom az asztalra tenni.
Köszi a receptet!

Barsony Aliz Monika
Barsony Aliz Monika p, 2013-03-29 10:49

Isteni. Az instant eleszto helyett en frisset tettem, amit felfuttattam egy deci tejben, es ugy adtam hozza. Koszi a receptet.

suklemovics17
suklemovics17 k, 2012-04-17 21:36

Nagyon finom lett fel is faltuk az egészet.Korábban valaki írta,hogy neki nem sikerült mert túl sok a liszt üzenem neki olvassza fel a Ramat és,akkor talán sikerülni fog.Mi egy kis túrót is tettünk a tésztába nagyon jó lett kívül ropogott belül omlós volt!Nagyon Köszönöm a Receptet!!!!!!!!!!!!!!!

szteri
szteri / szteri szo, 2011-11-26 18:14

Kedves Anessz! Vendegeket varunk, es egy gyors sajtos rud receptet kerestem. A hozzavalokat bedobaltam a kenyersütö gepbe, amig dagasztotta-kelesztette, tudtam mast csinalni. En a megmaradt tojasfeherjevel kentem le, sima reszelt sajttal szortam meg. 2 tepsivel lett. Egyszerü es nagyszerü recept, köszi szepen!!!

csigabika
csigabika k, 2011-11-01 23:16

Régóta vágytam a tökéletes sajtosrúd, v. pogácsa receptre!
Ez az! Nekem is nagyon finomra sikerült, friss élesztővel, és a tésztájába is reszeltem sajtot! Mindenkinek ízlett!
Köszönjük!!! Üdvözlettel: Gabi

ildi992
ildi992 / ildi992 k, 2011-06-14 14:24

Megsütöttem, és nekem apszolut ehetetlen. 60 dkg liszthez, 2 dl tejföl? Nagyon kemény lett a tésztája ami miatt meg sem kellt.

Tüncő
Tüncő / Tüncő v, 2012-08-19 18:13

nem csak 2dl tejföl kell bele,hanem az 1 tojássárgája,és az tejbe vagy vízbe felfuttatott élesztő:) nekem még pont,hogy kellett egy kis lisztet adnom hozzá mert olyan sok volt a "folyadék"...:)

ildi992
ildi992 / ildi992 sze, 2012-08-22 15:02

Száraz élesztőt nem szoktam felfuttatni, mert nem kell így is megkel a tészta. Akkor a folyadék menyiségével volt a gond, tehettem volna hozzá többet is.

csizivivi
csizivivi p, 2011-01-28 14:25

Tényleg nem lehet elrontani!:) Nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet!
Üdv: Csizivivi

miszisz píbádi
miszisz píbádi sze, 2010-03-10 16:52

Kedves erycicus!

3oka lehet, hogy nem fut fel az élesztőd:

- túl régi
- nem elég langyos a tejed
- túl meleg a tejed

ha egy kiskanál cukrot is teszel a tejbe, akkor már biztosan felfut!!

orso
Bloemcake / orso v, 2010-03-07 16:53

tényleg nem nehéz (én sem tudtam elrontani ;) ) ráadásul nagyon finom....de legközelebb egy kicsit több sót teszek bele....

erycicus
erycicus v, 2010-02-21 16:12

Kedves Anessz Lenne egy kérdésem: a sajtos rúd tésztájából készíthetek én pogit is? Kisfiam első szülinapi bulijára szeretnék sütni pogit:) tetszik a recepted,hogy nem kell az élesztőt felfutatni.(nem egy ördöngőség de nekem nem mindig fut fel) Üdv Erika

Anessz
Anessz / Anessz v, 2010-02-21 17:09

Kedves Erika!
Természetesen lehet pogácsákat is szaggatni ebből a tésztából, kipróbáltam már én. Nem lehet vele hibázni! :)
Üdv Anikó

rizsa
rizsa k, 2010-02-16 12:23

Egyszerüen imádom ezt a sütit!!!
Nagyon egyszerű és soha nem tudtam még elrontani:) Ami nálam nagy szó!
Annyit variáltam az alap recepten, hogy én a tésztába is keverek egy kis reszelt füstölt sajtot.

632