r
Nosalty Logó

Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával

Zsuzsamama56
Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz:

Körethez:

892
Kalória
46.7g
Fehérje
79.4g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
202.5g
Víz
192.6g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 892 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 3561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 226 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 892 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.8 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7193.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    3517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    317.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    809.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 3561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A húshoz:

  1. A karajt kissé kiveregetjük, és enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük.
  2. A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezán sajtot és a vágott medvehagymát.
  3. Felverjük a tojásokat, és 2 ek lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen. Ebbe a tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket és a fűszeres morzsába.
  4. Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, és megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban.
  5. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon süléskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen sütjük 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére kupacoljuk a reszelt füstölt sajtot, és amikor ráolvad, vegyük ki a sütőből.
  7. A hullámos burgonyát olajban kisütjük.
  8. A zsályaleveleket dobjuk a forró olajba, a burgonya sütése után, és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.
  9. Tálaljuk a burgonyával a hús mellé, és salátával, paradicsommal vagy tetszés szerinti salátával kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23

Próbáltam nem csak az én kedvemre való ételt készíteni, mindenkinek ízlett.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...