Red Velvet Cake - vörös bársony torta recept

1 adag
1552
kcal
Red Velvet Cake - vörös bársony torta
Red Velvet Cake - vörös bársony torta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelenként  a Torta király című műsort szoktam nézni a televízióban. Buddy Valastro ha igazán különleges tortát készít, mindig vörös bársony tésztával dolgozik. Gyönyörű sötétvörös tésztákat tölt különböző krémekkel.
Csak egy kis utána keresés, és rátaláltam erre a nagyon látványos és különlegesen könnyű, nagyon finom torta receptre. Tölteléke egyszerű krémsajt, amelynek fehér színe gyönyörűen világít ki a bársonypiros tortalapok közül. Édesség és tortaimádó családomnak sikerült meglepetést szerezni ezzel a különleges tortával.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Különleges alkalmakra, különösen Valentin napra ajánlanám. Arra készül nálunk is legközelebb szív alakú formában, tejszínes krémsajtos krémmel, tetején tejszínhabbal és friss eperrel megrakva, és fehér olvasztott csokival megfolyatva.

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

red velvet cake, vörös bársony torta krémsajtos töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tálba szitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaót és a sütőport keverünk hozzá.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt és a vajat. A vajat vágjuk kis kockákra. Alaposan keverjük össze.
  3. A tojásokat habosra keverjük, és a morzsaszerű tésztához lassan hozzákeverjük.
  4. Hozzáadjuk a vanília aromát, és végül belecsepegtetjük az ételfestéket.
  5. Tortaformában 3 részre osztva tűpróbáig sütjük a karikákat.
  6. A krémsajtot ízlés szerint édesítjük cukorral, és belekeverjük a vanília aromát.
  7. Megtöltjük a lapokat, ha marad a krémből, mintát rajzolunk a tetejére.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 265
elküldve: 7
receptkönyben: 118
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (6)

polki
polkiszo, 2012-12-22 20:13

Én is imádom a Tortakirályt!!!
De egyszer azt mondta, hogy ő igazi céklával éri el a színt. Én pedig ma találtam a piacon céklaport, már alig várom, hogy kipróbáljam vele:))

stacy
stacysze, 2012-08-22 21:07

Köszi!! Meg csináltam, nagyon finom lett! Igaz én a krémsajt helyett mascaponét raktam bele!! A Páromnak nagyon izlett ez lett az egyik szülinapi tortája!! Üdv Stacy

Anzsalej
Anzsalejszo, 2011-01-22 18:00

Kérdésem az lenne, hogy ha az ételfestéket kihagynám (számomra ez idegen), akkor milyen jellegű tésztát kapnék?

maria_0725
maria_0725szo, 2011-01-22 18:52

A tésztája legjobban egy nagyon vajas piskótatésztára hasonlít, de nagyon egyedi az állaga.. A színezéktől az íze nem változik, csak megkapja a csodás vörös bársony színt. Ha nagyon idegenkedsz tőle szerintem kilehetne próbálni meggylével, vagy céklalével.Igaz, hogy szerintem akkor az íze is más karaktert kap.

illesera
illeseraszo, 2011-01-22 10:00

Nagyon szép torta, megcsinálom !
Mondd , ilyen ételfestéket hol lehet beszerezni ?
köszi, era

maria_0725
maria_0725szo, 2011-01-22 18:47

Én a Tescoban szoktam venni az ételfestéket.Ahol az aromák vannak ott találod !Puszi Marika

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1552