Rakott zöldség darált hússal diétásan recept

Rakott zöldség darált hússal diétásan
Rakott zöldség darált hússal diétásan
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diétázom, és olyan ételeket keresek, amelyek beleférnek az étrendembe, de mivel itt a nyár, szerettem volna minél több zöldséget felhasználni hozzá. Találtam pár receptet, de nem igazán feleltek meg teljesen az én ízlésemnek, ezért úgy döntöttem, kicsit vegyítem őket. Hát így született ez a recept, nekem nagyon ízlett. :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldség gazdagon, rakott cukkini, rakott padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden zöldséget karikára vágunk (cukkini, padlizsán, paprika, hagyma).
  2. Először a cukkinit kevés olajon megpároljuk, külön tányérra tesszük. A padlizsánt is kevés olajon megpároljuk, majd azt is másik tányérra tesszük (vagy egy nagy tányér esetén az egyik felére rakjuk a cukkinit, a másik felére a padlizsánt).
  3. Következik a paprika és a hagyma, ezt együtt tesszük bele a wokba, és ezt is megpároljuk. Ha kész, félretesszük.
  4. A húst kevés olajon megpirítjuk, ha megpirult, belerakjuk a konzerv paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a ketchupot (én azért rakom bele, mert nem szeretem a tömény paradicsom ízt, így kicsit édesebb), valamint sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük.
  5. Előkészítünk egy jénai tálat, kivajazzuk. Soronként belehelyezzük a cukkini felét, rá a padlizsán felét, majd a paradicsomos hús felét. Majd újra a maradék cukkinit, padlizsánt és a paradicsomos húst soronként. A tetejére ráborítjuk a párolt paprikát-hagymát.
  6. A sütőt előmelegítjük, a jénaira alufóliát rakunk, és berakjuk a sütőbe kb. 10-20 percre (sütőtől függően). Én kb. 20 percig hagytam még így.
  7. Kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, majd reszelt sajtot szórunk rá (diétázóknak zsírszegény), majd alufólia nélkül visszarakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt nem olvad rá teljesen, és nem lesz egy kis barnás színe.
  8. Köretként a férjemnek barna rizzsel tálaltam, én magában ettem. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x20x8 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 75 993
elküldve: 35
receptkönyvben: 1 505
elkészítve: 68/77
Facebookon megjelent: 1

szakács

seesell

Mióta szakács: 2012.05.05.
3 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucc23
Jucc23 Tue, 2016-07-26 08:47

Tegnap elkészítettem, pont így, ahogy a receptben is le van írva. ISTENI lett!!!!! :-) :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2014-04-19 22:04

Megcsináltam (sajt nélkül, meg pár változtatással) - nagy sikert aratott :)

418