Pupusas recept

Kalória?
Pupusas
Pupusas
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

El Salvador nemzeti étele, eredetileg masa harina-val készitik. Többnyire lágy sajttal, sertéshússal vagy babpürével töltik, de van tojásos, garnélás változat is. Tulajadonképpen olyan, mint egy töltött tortilla, ezért is próbáltam ki búzaliszttel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tortilla ,búzalisztes lepény töltve, sajtos-paprikás tortilla, sajttal töltött tortilla, sajtos töltött lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, olajjal és vízzel, alaposan összedolgozzuk, kicsit pihentetjük.
  2. Míg pihen a tészta, lereszeljük vagy összetördeljük a sajtot, a paprikát a lehető legapróbbra vágjuk és összekeverjük a sajttal.
  3. A tésztát feldaraboljuk 6 egyenlő részre, gombócokat formálunk belőlük, kezünkkel kicsit kinyújtjuk őket. A közepükbe halmozunk kb. 2-2 ek paprikás reszelt sajtot.
  4. A tészta széleit összefogjuk, mint egy batyut, összedolgozzuk, majd ellapítjuk. Sodrófával egyenletes, kb. 12 cm átmérőjű köröket készítünk belőlük.
  5. Felhevített, forró serpenyőben kb. 4 perc alatt megsütjük őket. Ha marad sajt, a meleg pupusak tetejére tehetjük, szépen ráolvad.
  6. Tejföllel, curtidoval, és Salsa Roja-val tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 58 214
elküldve: 14
receptkönyben: 1 079
elkészítve: 48/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

Hozzászólások (37)

Jucus0222
Jucus0222 p, 2014-08-29 13:45

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy Nektek mitől lett olyan puha állagú a tészta, mint a nénikének a videóban? Az enyémet sodrófával kellett kinyújtani. Kicsit más lett a kinézete, de ízre nagyon fincsi lett.

siskap
siskap k, 2014-05-13 15:15

Szia!
Egy kérdésem lenne.Mitől tudom olyan gyurma állagúra készíteni?A liszt fajtája lenne a kulcs?
Péter

bunny17n
bunny17n cs, 2014-03-06 17:30

mire elkészült a második fele,addigra el is fogyott az első frissibe :D köszi ez nagyon finom ^^

KBerni
KBerni szo, 2012-08-11 17:34

Mi is kipróbáltuk, nekünk tonhalas-újhagymás töltelék került bele sóval, margarinnal és frissen őrölt borssal, a másik töltelék pedig túrós-újhagymás volt, szintén sóval és margarinnal. A sütésen még kicsit dolgoznunk kell, de egyébként nagyon finom lett!
Köszi a receptet! :)

ladybird216
Petruska / ladybird216 h, 2012-01-30 18:59

Ma este én is kipróbáltam! Nagyon jó lett! Csináltam hagymás-gombás-sajtosat és párolt pulykacomb-sajtosat is. Azt hiszem az az egyik trükkje, hogy a tésztát vékonyra kell kilapogatni. Így gyorsan és teljesen át tud sülni. Ruszkicsaj is feltett egy linket, az ott látottak is sokat segítettek, bár én még nem tudom olyan szép, laza mozdulatokkal csinálni. Majd gyakorlom! :) Köszi a receptet!

bodhidharmi
bodhidharmi h, 2011-10-24 20:26

Sziasztok!
Tönkölylisztből készítettem, abból is nagyon finom lett! Gondolom zöld kaliforniai paprikára gondoltál, ugye? Azt tettem bele, nagyon jó választás volt :)
Köszi!

deezee
deezee / deezee cs, 2011-09-08 11:31

Szia! Fontos kérdésem az lenne, hogy ezt már alap megtöltve lehet sütni? Gondolok itt pl sajtos-sonkás, tejfölös-sajtos, káposztával töltött, vagy túrós-bacon-ös... Persze a nyers tésztát tölteném, és úgy sütném... Van esély a sikerre? Így esetleg próbálta már valaki? Köszönöm

Bia
Bogi :o) / Bia szo, 2012-02-04 16:11

Ha jó vékonyra lapítod a tésztát jól átsül, töltsd csak meg bátran. Finom lesz!
Üdv:Bogi

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut sze, 2011-06-22 08:32

Muszáj újra szólnom. :)
Ez a recept az egyik nagyon jó példája annak, hogy mennyi elkészítési lehetőség van!
Lehet belőle reggeli, köret, kenyér pótló, uzsonna vagy könnyű vacsora. Talán ha édes töltelékkel készítenénk el még a nasi kategóriában is "indulhatna". :)

Zuzu
Zuzu / Zuzu sze, 2011-05-25 15:16

Kedves kolbászka!
Nagyon jól hangzik a Te variációd is köszönöm,hogy megosztottad velünk.
További jó sütést-főzést!
üdv:Zuzu

kolbászka
Pocak / kolbászka h, 2011-05-23 22:02

Sziasztok!
Én is kipróbáltam, nagyon jó lett. Belülre füstölt sonkát és sajtot tettem, és fűszeres tejfölt adtam mellé. Legközelebb megpróbálom juhtúrós-hagymásan, talán még egy kis savanyú uborka is kerül mellé.
Köszi a receptet :)

Sacuska
Sacuska v, 2011-05-08 18:29

Huuuu, de nagyon finom lett. legkozelebb dupla adagbol kell majd csinalnom. Csak sajttal toltottem es en sutoben sutottem meg, es annyira, de annyira finom, hogy meg a heten muszaj keszitenem.

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj k, 2011-03-15 19:23

Nagyon jól sikerült, a reggelink is ez volt... Töltelék: parenyica és tilsiti sajt + marha párizsi + tv paprika + lilahagyma (ezeket aprítógépbe dobtam, pár másodperc alatt felaprítottam) és Aldi-s tojásos szendvicskrém..... Tetejére tejföl ment..... Nagyon gyors volt, finom és laktató! :-))

Zuzu
Zuzu / Zuzu k, 2011-03-22 17:24

Szia!
Jól hangzik,biztosan finom lehetett!
További jó sütést-főzést:)
üdv:Zuzu

kaddi
kaddi cs, 2011-03-31 11:20

koszonet a videoert, igy jobban el tudtam kepzeli a munkamenetet, pl. a tesztat gyurma allagura kell kesziteni, igy konnyebb vele dolgozni

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut h, 2011-02-21 11:04

Kedves Zuzu!

Nagyon köszönöm ezt a receptet! Mától a Főkedvenc kategóriában van! :)
Nagyon egyszerű és nagggggggyon finom!!!!!

Üdvözlettel:
Ildi

Zuzu
Zuzu / Zuzu p, 2011-02-25 23:36

Kedves Ildi!
Nagyon örülök,hogy Nektek is izlik:)
üdv:Zuzu

Nikosz
Nikosz k, 2011-01-04 18:56

Nagyon jól szerepelt nálunk is a sas, legközelebb kipróbálom kukoricalisztből.

Zuzu
Zuzu / Zuzu k, 2011-01-25 20:15

Kedves Nikosz!
Azóta már biztosan elkészült,remélem a kukorica lisztes változattal is sikered volt!
üdv:Zuzu

Zuzu
Zuzu / Zuzu k, 2010-10-19 15:39

Nagyon örülök,hogy Nektek is bevált a recept,és púpos rajongók lettetek:))
Klassz a fotó a blogodon...pontosabban a fotó is:))és köszönöm:)
üdv:Zuzu

Gargoyle
P. / Gargoyle h, 2010-10-18 21:18

Zuzukám, ismét megörvendeztettél egy abbahagyhatatlan recepttel. Sokáig volt sláger a pepperoni roll, most úgy tűnik új szerelem van.
Ma este próbáltuk ki először, betermeltük majdnem ketten az egészet, alig élünk, úgy kúsztunk fel utána az emeletre.
Nagyon finom, én savanyított csípős paprikát daraboltam bele apróra vágva és még megspékeltem néhány nagyobb garnélával és ment hozzá a salsa roja.
Megagigatutifinom volt!
Köszönjük ismét. :-)))
Puszi!
Eszter

Bia
Bogi :o) / Bia sze, 2010-09-08 20:25

Kedves Zuzu. Nagyon finom volt a PÚPOS SAS!!!!!Rögtön dupla adaggal indítottam aztán a barátaink is betoppantak,nekik is nagyon ízlett.Holnap valószínüleg ismétlünk.Köszi Zuzu!Puszi.Bogi

Zuzu
Zuzu / Zuzu cs, 2010-09-09 14:29

Köszönöm a visszajelzést,nagyon örülök,hogy izlett!!
üdv:Zsuzsi

Zuzu
Zuzu / Zuzu h, 2010-08-30 14:44

Kedves Mrs Smith!
Örülök,hogy neked is megtetszett a recept:)
üdv:Zuzu

Zuzu
Zuzu / Zuzu h, 2010-08-30 14:32

Szia Bogi!
Gondoltam rád amikor felraktam a receptet,olvastam 1-2 hsz-ben szereted te is a lepénykenyereket,és társait.Remélem izleni fog.:)
üdv:Zuzu

Bia
Bogi :o) / Bia k, 2010-08-31 09:12

Tényleg gondoltál rám?ez kedves!Biztosan tetszeni fog és amint elkészül be is számolok róla.(Ja! Tetszik az első hozzászólás mert így megjegyeztem a nevét).Puszi.Bogi

Zuzu
Zuzu / Zuzu k, 2010-08-31 13:54

Tényleg gondoltam rád!Ird majd meg hogy izlett,miután kipróbáltad a púpos sast:)
szio:Zuzu

Zuzu
Zuzu / Zuzu h, 2010-08-30 14:29

Szia Eszter!
Queso Fresco sajttal próbáld ki ha van rá lehetőséged,nagyon finom.
Z.

1149