Pudingos kekszek recept

Pudingos kekszek
Pudingos kekszek
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (235)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemeztem ezzel a recepttel a Sütigyár oldalán. Nagyon tetszett, mert gyors és egyszerű. Kipróbáltam és nem bántam meg! Nagyon finom, omlós, napokig eláll.

Én vaníliás tésztát készítettem, elfeleztem és kakaóport tettem bele. Ismerőseim különböző ízű pudingporokkal is elkészítették már.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokipudingos keksz, vaníliapudingos keksz, édes kekszek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összedolgozzuk az anyagokat.
  2. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 224
össznézettség: 327 017
elküldve: 243
receptkönyvben: 5 500
elkészítve: 703/767
Facebookon megjelent: 2

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (235)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike szo, 2017-04-22 11:20

Meg csinaltam a pudingos kekkszet nagyon finom lett kőszőnöm a kedves szakacsnak a recepteket űdvözlettel gizik

Klaudiia
Klaudiia k, 2017-02-28 17:38

Akkor csak össze kell gyúrni mindent és nem kell külön pudingot főzni ugye?

Klaudiia
Klaudiia sze, 2017-03-01 17:43

Köszönöm szépen, tegnap meg csináltam, hát többet biztos nem veszek boltba kekszet, mert a család kedvence lett :) nagyon finom és omlós, könnyen elkészíthető és tényleg nagyon finom :) biztos megcsinálom többször is!

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2017-02-27 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

smile57
smile57 v, 2016-12-18 19:33

Sürgős tanácsot várok! Mivel a gyermekeim gluténérzékenyek, megpróbáltam gluténmentes liszttel sütni. Vadonat új a tűzhelyem és a leírás szerinti formában és idővel sütve, szétsütöttem a kekszeket. Újra próbálkoznék a sütő módosításával, mert miután kikapcsolt a sütő, bent hagytam a kekszet és lehet, hogy akkor sült túl. De lehet, hogy a liszt a hibás. Van valakinek tapasztalata? Kicsit drága a liszt, hogy többször próbálgassam, miközben nem a sütőben lenne a hiba. Köszönöm a segítséget!

bostina
bostina / bostina v, 2016-12-18 22:53

soha nem hagyjuk bent a kekszeket a sütőben, ha csak nem alacsony hőfokon száritás a cél vagy a recept nem kifejezetten azt írja. A maradék hő még rengeteg.
Inkább rövidebb ideig, maximum 180 fokon ( hőlégkeveréssel maximum 150-160fok) egészen világosra süsd a kekszeket és rögtön ki kell venni.

barbaracz
barbaracz cs, 2016-10-27 14:52

Sosem gondoltam volna, hogy lesz egyszer egy olyan keksz süti, amire nem kell napokat várni, hogy enni lehessen, nem keményedik, nem nehéz. Hát... csak gratulálni tudok!! Tökéletes. Biztosan máskor is megsütöm és dupla adaggal!!! :) Köszönöm a receptet. elmentettem!

ladyrose666
ladyrose666 v, 2016-08-28 11:56

Köszi,tényleg gyors! Nagyon finom lett. Mogyorós és kakaós pudingot kevertem össze, az ment bele, csak ajánlani tudom. Egyébként kekszpecséttel tökéletesen megtartja a formáját! Sokkal jobb recept, mint az amiket direkt pecséthez néztem, mert ez tényleg omlós és puha lesz rögtön.
Üdv, LadyRose

zsuzsiviolin
zsuzsiviolin v, 2015-09-27 16:19

Kedves Rita! Ma bukkantam rá a receptedre, meg is csináltam gyorsan, és nagyon finom lett, köszönöm!! :)
Annyit szeretnék kérdezni, hogy mitől lehet, hogy az én kekszecskéim nem ilyen szép sima felületűek, mint Neked a képen? (nem tudom hogy kell ide képet tölteni, így nem tudom megmutatni.. kicsit göröngyös felületűek lettek..) Amúgy még biztosan el fogom készíteni más ízváltozatban is.. :)
Válaszodat előre is köszönöm, további szép napot Neked! :)

gabó12
gabó12 k, 2015-06-09 07:51

Meg tudná valaki mondani, hogy ebből a mennyiségből nagyjából hány darab lesz?
Köszönöm.

meretszeger
meretszeger v, 2015-03-15 09:03

Egyszerű, gyors, olcsó és nagyon finom! Már sokszor elkészítettem és mindenkinek ízlett! Csak annyit változtattam, hogy 5 dekával több cukrot tettem bele, mivel mi mindent kicsit édesebben szeretünk.... Köszönet a receptért!!!!!!

Mategm
Mategm p, 2015-02-20 15:47

Kedves TraRita / Rita1971
Kétszer is elkészítettem, elsőre mindent ahogy leírtál, plusz tettem bele egy kis folyékony vanília aromát, na meg a cukorban is vaníliát tárolok.
Aki megkóstolta, mondta, hogy finom.
Másodjára már kihagytam az aromát és villával sem nyomkodtam meg. Nem lett túl nagy különbség, csak kevésbé vaníliás.
Viszont így felmerült bennem, hogy ennyire rossz minőségű lenne a lidl puding por meg egyáltalán, minek a puding por a receptbe?
Van benne valami, ami nélkülözhetetlen?

tme
tme cs, 2015-02-26 11:31

A lidl-s pudingporral mar en is porul jartam, nem ugy viselkedett, mint ahogyan kellett volna! (Fantas suti tetejehez hasznaltam!)

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla k, 2015-02-10 12:04

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy vajon ha sütikiszúróval kiszúrom akkor mennyire tartja meg a formáját? Nagyon szétfolyik sülés közben?

Othis
Othis / Othis cs, 2015-03-05 16:24

Szia én megpróbáltam kiszúróval, egyáltalán nem folyik szét! :)

Sama
Sama / Sama szo, 2015-02-07 22:27

Szeretném megkérdezni, hogy főzős vagy nem főzős pudingporból készítetted?

3masmama
3masmama p, 2015-01-30 21:08

Kedves Rita!

Köszönjük a receptet. Nagyon jól sikerült. Az 5 és 7 éves kölykökkel csináltuk. Mindenkinek nagyon ízlett. Hálás köszönet.

edit56
VnéEdit / edit56 p, 2015-01-30 15:35

Ez a keksz nagyon finom.
Már sütöttem én is.
Az unokák kedvére lepke formával szúrtam ki és betöltöttem.
Nagyon szépek így töltetlenül is!

lipgloss
lipgloss p, 2015-01-30 12:27

Ma reggel láttam meg a receptet a facebookon, gyorsan neki is láttam. HÁT EZ VALAMI ISTENI! Ilyen finom, omlós (!!!) kekszet már nagyon régóta nem ettem. Nagyon-nagyon köszönöm ezt a receptet, ilyet még biztos, hogy csinálok. :)

Guci7
Guci7 sze, 2015-01-07 10:09

tegnap megcsinaltam, ugy ahogy a kepen van :) el is fogyott. egyszeru, gyors es finom :)

alex0620
alex0620 sze, 2014-12-24 00:05

A pudingport fozve vagy csak szimplan porkent rakjam bele? :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 cs, 2014-12-25 21:39

porként kell bele rakni! különben oda írtam volna, hogy mennyi tejben kell felfőzni :)

kataton
kataton k, 2015-02-17 08:14

Sajnos szétfolyt, egy pillanat alatt, és pudingpor ízű lett. Kókuszzsírral, Xillittel csináltam, sima Dr. Oetker főzőpudinggal. Nem jövök rà, hol a gond. Ha van tippetek, szívesen fogadom, mert nagyon klassz, egyszerű recept, és a baràtnőmé nagyon finom volt. Neki sikerült. :)

Sperarie33
Sperarie33 v, 2014-12-21 22:52

Nagyon jó recept, isteni lett:) Most csak csokipudinggal készítettem mandula darabokkal, de már beindult a fantáziám, hogy melyik ízesítésűt mivel lehetne variálni, mint pl epreset aszalt eper darabkákkal....:) Tuti, hogy még sokszor elkészítem sokféle verzióban!

Arzén
Arzén sze, 2014-11-12 17:52

Sziasztok!

Kezdő vagyok és az lenne a kérdésem, hogy a pudingot megfőzöm előtte vagy tejjel keverem el és utána a többihez? :\

Szella
Szella szo, 2014-11-29 22:28

Csak simán szárazon belekeverni kell por formájában. :)

mosomedve1984
mosomedve1984 szo, 2014-11-01 15:36

Nagyon finom lett, egyszerű, gyors. Margarin helyett vajjal csináltam. (mit szenvedtem, hogy igazán finom vajas kekszet hozzak létre, most sikerült :) ) Puncsos és epres pudingot tettem bele vegyítve, mert mindkettő rózsaszín, és jó együtt, de érdekes módon nem lett rózsaszín a süti. Ajándékba viszem egy részét, szóval köszönet: mosómedve :)

giczus
giczus h, 2014-10-13 11:06

Én az egyik felébe Nutellát kevertem... :) Kicsit ragadós lett tőle a tészta, meg olyan mázas (nem lett homogén, inkább márványos), de az íze... fenséges... az alján kicsit megpirult a nutella... azt hiszem ma is elkészítem :D

Mrs. Gordonramsey
Mrs. Gordonramsey v, 2014-10-05 19:36

Nagyon megtetszett a recept, ráadásul olcsó is. Annyi kérdésem lenne, hogy az a pár perc az pontosan mennyi idő? A választ előre is köszönöm!

Rita1971
TraRita / Rita1971 k, 2014-10-07 20:48

Bocsi, de nem tudom a pontos percet megmondani :( Miután betetted a tepsit kb 6-8 perc múlva nézd meg! Onnantól kezdve tudni fogod, mikor kész :) De ez a sütési idő függ a sütőtől is!

878