Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Porchetta diós pestóval

Porchetta diós pestóval
Porchetta diós pestóval
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a recepttel kevés munkával etethetünk meg egy egész hadsereget. A pestóból ugyan maradni fog bőven, de ha már egyszer nekiállunk, akkor csináljunk egy nagyobb adagot. Jól zárható üvegbe töltve, olívaolajjal a tetején meglocsolva hetekig eláll.

hozzávalók / 8 adag

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A diós pestóhoz

  1. A diót felaprítjuk, és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
  2. A bazsalikomleveleket felaprítjuk, a fokhagymát megpucolva lereszeljük, és mozsárban elkezdjük szétnyomkodni.
  3. Hozzáadjuk a diót, és tovább törjük a keveréket a mozsárban, majd jöhet bele a reszelt parmezán is, és így folytatjuk a pürésítést.
  4. Folyamatosan adagolva hozzáadjuk az olajat is, amíg a kellő állagot el nem érjük. A végén ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A sült húshoz

  1. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a bőrös felével lefelé egy vágódeszkára fektetjük.
  2. Óvatosan beirdaljuk a húsos részt, majd megkenjük három evőkanál pestóval.
  3. Szorosan feltekerjük és megkötözzük.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából másfél óra alatt készre sütjük, amíg a bőre szépen meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 066
elküldve: 4
receptkönyvben: 164
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
305 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

662
bazsalikom 200 g
dió 12 dkg
parmezán sajt 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertéshús 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint