r
Nosalty Logó

Nyáresti kerti vacsora

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Nyáresti kerti vacsora
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 915 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3656 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    692 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4844 micro
Összesen 915 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    302 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3310.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2768.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    4701 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    19377 micro
Összesen 3656 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    596 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket egy megfelelő méretű tálban egymásra fektetjük úgy, hogy a tálba először kevés olajat öntünk, az első szeletre borsot darálunk és a borsozott felületet tesszük lefelé az olajba, majd a másik oldalára is borsot darálunk, arra fektetjük a következő szeletet, megint borsot darálunk, és így rétegezzük a hússzeleteket egymásra, míg el nem fogynak. Az utolsóra megint borsot darálunk, majd az egészet nyakonöntjük olajjal, hogy az összes hússzeletet ellepje. Folpackot teszünk rá és egy lapos valamit (nálam lapos jénai), arra nehezéket (van egy erre a célra rendszeresített kövem), hogy a hússzeleteket levegő nélkül ellepje az olaj.
  2. Egy napig szobahőmérsékleten érleljük.
  3. A padlizsánt és cukkinit karikára vágjuk, a hagymát cikkekre.
  4. Tepsibe kevés olajat öntünk, beletesszük a paradicsomokat, köré a karikázott zöldségeket és a cikkekre vágott hagymát.
  5. Sózzuk, borsot darálunk rá, oregánóval szórjuk, olajjal lelocsoljuk.
  6. Forró sütőben megsütjük.
  7. Közben a hússzeleteket serpenyőben megsütjük úgy, hogy egy keveset a pácolajból öntünk mindig a serpenyőbe a hússzelet alá.
  8. Tálaláskor a hússzeleteket megsózzuk, a zöldségekre citromlét facsarunk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 33866
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 15.

Ajánló

száraz, fűszeres fehérbor - marhahús, mégis Tokaji furmint a Patrícius borháztól, 2006-ból

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáresti kerti vacsora
Harmathy Ildikó 313 recept

A marhahús pácolására mindenkinek − aki rendszeresen készíti − saját receptje van. Én az olaj alatt, só- és levegőmentes pácolásra esküszöm, tudományosan képes vagyok indokolni. A tapasztalat eddig igazolta tudományos érveimet, hogy ti. a hús olaj alatt, só nélkül (ami a vizet kihúzná a húsból), tehát levegő (és víz) nélkül kiválóan ’érik’, azaz a fehérjemolekula enzimatikusan aprózódik, a hús porhanyósabbá, ízletesebbé és könnyebben emészthetővé válik. Sparhejt van a kertemben éppen, nincs grillsütő, ezért a serpenyő és a tepsi. A hús grillrácson sütve még istenibb, a szeletelt zöldségeket bátran süthetjük mellette. A paradicsomot és a hagymát azonban a faszén felett is lapon vagy még inkább tepsiben érdemes sütni, gyakran forgatgatva, hogy a finom levek ne vesszenek kárba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek