Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nudli

Nudli
Nudli
100 perc / előkészület: 80 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma nem csak gombócokat, hanem a szintén burgonyás tésztából készülő nudlikat is (amiket mi buci nudlinak hívunk, ki tudja miért) gyártottam.

hozzávalók / 6 adag

A burgonyás tésztához

A pirított zsemlemorzsához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
  2. A cipókat négy-négy részre osztjuk és mindegyikből külön-külön kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. Az így kapott tésztakígyókat két centiméterenként elvágjuk, majd a kis tésztahengereket két tenyerünk közé fogva (azokat összedörzsölve) nudlivá formáljuk.
  3. Forró, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére. Kivesszük a lábasból, folyó víz alatt lemossuk, lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
  4. Felmelegített házi sárgabarack lekvárral kínáljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 65
össznézettség: 104 864
elküldve: 14
receptkönyvben: 1 201
elkészítve: 61/86
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bucinudli, krumplinudli, sufnudli, angyalbögyörő, pucutészta

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2016-01-19 13:34

Tegnap a melósabb részét elkészítettem, így ma ez a recept lett a befutó ebédre. :)

homjak
homjak Fri, 2015-08-14 10:43

Nagyon jó recept, a liszt nekem is kevésnek bizonyult, de pillanatok alatt elfogyott az egész :)

gituka
gituka Fri, 2015-02-13 22:10

Nagyon szuper recept! koszi szepen! miutan kifoztem a nudlikat, megpriritottam hagymaval es gombaporkolt koretekent talaltam. Isteni fincsi!

demcsi
Demcsi / demcsi Wed, 2014-11-26 15:34

Szia, szeretném elkészíteni, de nekünk ez hatalmas adag, tojást meg nehéz felezni. Le lehet fagyasztani? Arra gondoltam, hogy csak kicsit főzöm meg, és úgy megy a fagyasztóba (lecsöpögtetve, szárítva), vagy megfőzzem teljesen?

reguska
reguska Wed, 2013-02-13 13:38

Ma megcsináltuk a Kislányommal, nagyon nagyon finom lett!!!! most csináltam először nudlit :) szuper recept!!! köszi
reguska

Nikopol
Nikopol Wed, 2012-10-10 14:24

Üdv!

A tésztát el lehet készíteni hamarabb, és hűtőben hagyni pár órát?

Niko

naszvadikitti
naszvadikitti Thu, 2012-08-30 10:23

Nagyon jó recept. mi nem zsemlemorzsásan esszük, hanem a megfőtt nudlit porcukros mákban forgatjuk meg és tálaláskor vanília pudinggal még leöntjük. a pudingot több tejjel szoktuk csinálni,hogy folyós legyen. nálunk nagyon szereti mindenki. próbáljátok ki.

Bogcagirl
Bogcagirl Wed, 2012-08-01 23:08

Ma este elkészítettem az ételt, de a liszt nagyon kevés volt hozzá. Elég sokkal kellett pótolnom, hogy ne ragadjon a tésztája.

annidoki
annidoki Thu, 2012-04-19 12:49

Kedves Petra!
Nagyon jó recept, köszönöm! Bár én hagytam kihűlni, egy kis lisztet nekem is kellett még bele tenni. Nagyon fini lett, mindenkinek ajánlom. Könnyű elkészíteni, én még ezelőtt soha nem csináltam nudlit és elsőre sikerült :)
Még egyszer köszi!

tinka11
tinka11 Mon, 2012-04-16 15:41

Nagyon jó lett, szerintem is jó ötlet a búzadara a tésztájába. Én tejföllel és porcukros fahéjjal ettem és valami isteni volt! Nagyon jó recept, biztos, hogy máskor is elkészítem majd! :)

huzsi
huzsi / huzsi Sat, 2012-02-04 08:50

Köszi Petra! nagyon finom lett, mindenki dicsérte, pedig első pucutésztám volt :) fincsi lett nagyon, és a búzadara szerintem nagy ötlet a tésztájába...gratula!

huzsi
huzsi / huzsi Fri, 2012-02-03 10:09

ma akarom elkészíteni, mert már régóta vágyom rá :) mi szabolcsban pucutésztának hívjuk :D

88888888
88888888 Sun, 2012-01-08 16:57

SZIASZTOK! A TOJÁS KIHAGYHATATLAN? AKKOR SZÉTESIK FŐZÉS KÖZBEN? KÖSZÖNÖM!

flikflak
Flikflak / flikflak Sat, 2011-12-24 10:59

Én ma készítem el Picikénknek kapros mártással. De nekem a nagy kedvenc, amikor mákkal és mézzel hempergetem a nudlikat. Húúú... Hát, én úgy nem tudom abbahagyni :o)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-28 22:49

Sziasztok.
Mifelenk Szabolcsban pedig angyalbogyoronek hivjak ezt az etelt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-04 12:48

Tegnap este a lányom és barátja ezzel a finomsággal várt haza a munkából. Nagy volt az örömöm, mert nagyon szeretem !! A gyerekek elmondták, hogy valami miatt nekik a 20 dkg liszt kevésnek bizonyult, nem akart összeállni, ragadt a tészta, aztán addig -addig pótolták a hozzávalókat, hogy mire elkészült, lett egy nagy vájlinggal ! (Gondolom azért, mert nem hagyták kihülni a krumplit). Jót nevettünk, jó ízűt ettünk, még mára is maradt !!!

betty83
betty83 Tue, 2010-06-22 17:53

Kedves Petra!Érdeklődni szeretnék, hogy nagy baj-e,ha a tésztából kimarad az 1ek.búzadara? Köszönöm válaszod előre is:Betty.

vesper
vesper Sun, 2010-05-30 20:08

Nálunk, a Kisalföldön is bucinudli a neve. Imádom. Gyermekkorom nagy kedvence, de a mai napig nem bírok vele betelni :)

amanda
amanda Wed, 2010-02-24 02:00

nálunk ugyanez "sufnudli" néven fut, azt hiszem ez vmi sváb elnevezés. édes paradicsomszósszal juj de nagy kedvenc :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-03-13 12:31

Köszönjük a biztató szavakat, igyekszünk folyamatosan fejleszteni az oldalt!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-03-12 18:32

Meg orr -ontottam! Ott van-helyesen.
K.I.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-03-12 18:30

Nagyon jó ötlet! Látványos és az elkészítés a "recept+ is orr van. Ajánlható profiknak és amatőröknek egyaránt. Vagy ifjú házasoknak, vagy aki nem ér rá, sőt későn hazaérőknek is. Szóval nagyon tetszett! El is küldöm a címet a lányaimnak. Én is kipróbálom!!!
Sziasztok!
Könyv István

535
burgonya 1 kg
vaj 35 g
finomliszt 20 dkg
búzadara 1 evőkanál
tojás 1 db
1 csipet
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 4 ek
sárgabaracklekvár 12 ek