r
Nosalty Logó

Morvai kalácsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Morvai kalácsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Összesen 1703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Összesen 6808 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.5 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6910.1 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2183 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1070.2 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 6808 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához langyosítsuk meg a tejet, 1,5 dl- t vegyünk ki belőle, ebbe keverjünk kevés cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt.
  2. A maradék tej kivételével keverjük a felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóhoz, és kezdjünk el tésztát gyúrni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet, majd a tojássárgákat is. Először egy ragacsos massza lesz az egész, de addig kell gyúrni, míg össze nem áll a puha, de rugalmas tészta, ami már nem tapad az edény falához.
  3. Kelesszük duplájára a tésztát, majd nyújtsuk ki kb. 60x45 cm-es téglalappá, vágjuk 30 részre.
  4. A túrót villával törjük össze, ízesítsük a cukorral, citromhéjjal, morzsoljuk vagy kanalazzuk egyenletesen a tésztára.
  5. A négyzetek négy sarkát hajtsuk a töltelékre, majd hajtogatott felével lefelé fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól lehetőleg távól.
  6. Tetejüket kenjük le olvasztott margarinnal, majd ha minddel megvagyunk, közepükbe nyomjunk kis mélyedést az ujjunkkal, ebbe kanalazzunk egy-egy kiskanálnyi szilvalekvárt.
  7. Előmelegített sütőben süssük őket aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9590
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Ajánló

Tetejükre még a sütés előtt lehet 4 ek finomliszt, 6 dkg margarin és 3 ek kristálycukor keverékéből álló morzsát szórni, de én ezt már soknak találtam rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Ráma sütinaptár egyik receptje. Megtetszett, a hozzávalók is mind megvoltak hozzá, hát elkészítettem. Ilyen szuper kelt tésztával még nem volt dolgom. Majd' kirepült a kelesztőtálból, s olyan könnyű volt vele dolgozni. Nem kell az elején megijedni, hogy ragacsos, csak türelmesen tovább kell dagasztani, míg el nem válik a kéztől és a tál falától. A szilvalekvár és a túró nagyon jó párosítás, olyan igazi házias ízt ad az egésznek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez és tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!