r
Nosalty Logó

Morva sörgulyás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gasztro hedonista
Morva sörgulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1558 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3175.4 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1401.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    4435 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 1558 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    754 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Üvegesre pirítjuk az a forró zsíron a hagymát és a "miliméteresre vágott" répákat
  2. Ha ez elkészült, a pörköltnél megszokott méretűre vágott husokat kissé lepirítjuk 1 evőkanál paradicsompürével keverve, majd enyhén megsózzuk.
  3. Ha levet engedett kissé, hozzáadjuk az édes törtpaprikát (nem lesütni, mert keserű lesz), felöntjük a 4 dl barna sörrel, majd így 1 óra hosszát főzzük lassú tűzön.
  4. Ezután tesszük bele a reszelt burgonyát, a maradék sört, és pótoljuk a folyadékot (ez egy szaftos, de hosszabb lével rendelkező ragus étel, mint amit általában megszoktunk).
  5. Beletesszük a maradék fűszereket és a maradék paradicsompürét. A hús megpuhulásáig főzzük további kb. 1 - 1,5 órát.
  6. Az ételnek végig lassú tűzön, kevergetve kell főnie, mert a barna sör karamellt képez, és ez sajnos segíti, hogy leégjen az alja.
  7. Tálalhatjuk juhtúrós sztrapacskával, esetleg galuskával, burgonyagombóccal de van, aki párolt káposztával fogyasztja.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12166
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Ajánló

Ilyen ételhez sört illik inni gondolom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morva sörgulyás
Gasztro hedonista 8 recept

Az ételt édesapámmal főztük meg először, aki egy cseh mesterszakácstól tanulta egy sörfesztivál alkalmával, én azóta már elkészítettem sokszor a különleges pörköltet, az eredeti nevén: Moravský pivní guláš- t. Akik kicsit másképp is szeretnék kipróbálni a "kedvenc pörköltjüket" ki ne hagyják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!