Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Montenegrói tepsis krumpli

Montenegrói tepsis krumpli
Montenegrói tepsis krumpli
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a tepsiben sült krumplit. Édesanyám és nagymamám is nagyon sűrűn készítették. Azonban ilyen formában eddig csak Montenegróban ettem. A kukoricadara ropogós bundát képez, a friss rozmaring és a fokhagyma gyönyörű illatot enged, és egyszerűen nem lehet abbahagyni az evést. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
  2. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
  3. 230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
  4. Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 132
össznézettség: 308 440
elküldve: 130
receptkönyvben: 3 812
elkészítve: 306/325
Facebookon megjelent: 2

szakács

Daniella

Mióta szakács: 2013.02.18.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricadarás sült krumpli, fűszeres krumpliköret, szezámos-rozmaringos sült burgonya

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veszti
veszti Wed, 2017-05-17 14:44

Köszi a receptet, már rengetegszer elkészítettem, isteni és imádja mindenki :)

Záporvirág
Záporvirág Sun, 2017-03-12 11:05

Én egy fedeles műanyag tálban ráztam össze a hozzávalókat. Kukoricadarám és friss rozmaringom nem volt itthon, így búzadarával és szárított, őrölt rozmaringgal készítettem. Nagyon jól sikerült!

tritrek
Lajos / tritrek Thu, 2017-01-19 15:43

Nekem elég volt 35 perc a sütőben és talán kevesebb darát tennék, de nagyon finom volt!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-07-25 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-07-24 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sat, 2015-11-07 18:42

Kedves Daniella!
Annyira koncentráltam a kukoricadarára / ezt sem lehet mindenhol kapni/ , hogy a friss rozmaringról teljesen elfeledkeztem. Csak szárított van itthon és már nem tudok , ma venni frisset. Szerinted, ha rádobom a szárítottat , nem fogom nagyon elrontani? Holnap készült volna ebédre.
Friss fűszernövény, csak menta van az ablakban, abból egy kazalnyi, mert nagyon jól érzi magát. Üdvözlettel: Zsuzsa

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-08-26 02:21

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-08-04 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-08-03 02:05

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-08-02 02:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Ilcsenzia
Ilcsenzia Sat, 2015-02-21 18:17

Ez volt a mai ebéd körete, nagyon finom volt! Az ételízesítőt kihagytam, nem szeretjük, csak sóztuk a többi hozzávaló mellett. Fogunk még ilyet csinálni! Köszönet a receptért!

zsokasp
zsokasp Sun, 2014-12-28 19:46

Nem kell lefedni? Nem ég meg így? Sokszor készítek tepsis krumplikat, de eddig mindig lefedve pároltam és ha megpuhult a krumpli, akkor pirítottam rá.

teszkó
teszkó Fri, 2013-11-15 16:15

Judit!
Nem tudom eldönteni, hogy a sült krumplid a képen, vagy inkább az íze lehetett jobb !

Ez az elkészítési mód régi kedvencem, én úgy hívom "rázd meg és süsd" krumpli, de a kukoricadara használta nagy találmány, mert szép borzas tőle a végeredmény.

Én csicsókával csináltam és kukoricaliszttel, mert csicsókából sok van, kukoricadara pedig egyáltalán nem volt.
Ötlet:
1. Próbáljátok ki héjas variációt, ha szépre mosható a krumplitok, és a sütnivaló fajtát válasszátok, ha van. :o)
2. Először egy tálban masszírozzátok bele a krumpli-darabokba a kevés olajat.
Csak annyi kell, hogy csillogjon, aztán egyszerre szórjátok rá az összes anyagból készült fűszerkeveréket, egy kis "dobálástól" szép egyenletesen bevonódik. Ezt a műveletet lehet műanyag zacskóban is végezni, de az műanyag szeméttel jár, tehát kerüljük. :o)
3. Akinek nincs kukoricalisztje/darája bátran használjon helyette azonos mennyiségű sima lisztet vagy étkezési keményítőt ( talán még darát is ezek után), a végeredmény így is elképesztően finom lesz.
4. Érdemes más fűszert is kipróbálni, amit szerettek: petrezselymet, kakukkfüvet, köményt, majorannát, szerecsendiót, chilit.
5. Aki fél az ételízesítőtől használjon sót, azzal is jó lesz.
6. Másnap sem megvetendő étel, bár akkor már nem lesz ropogós. :o)

Control
Control Sat, 2013-06-29 19:49

Ma elkészítettem, úgy hogy a rozmaringot apróra összevágva tettem közé. Egy másik tepsiben ugyanakkor sütöttem hozzá rántott cukkinit, és tejfölös mártogatóssal ettük. Fejedelmi volt, valóban nehéz abbahagyni az evését :)
Szerintem is ez eddig a legfinomabb a tepsis verziók közül, érdemes kipróbálni mindenkinek.
Köszi a jó receptet: Éva

taranikó
taranikó Sun, 2013-05-05 19:23

Mi is szeretjük a tepsiben sült krumplit, de eddig ez volt a legjobb az egész család szerint. Köszi a receptet.

125
burgonya 4 db
kukoricadara 2 evőkanál
szezámmag 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint