Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mimóza szelet

Mimóza szelet
Mimóza szelet
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (79)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik ovisom kínált ezzel a finom, üdítő süteménnyel. Az ő anyukája sütötte. Na, mondanom sem kell, két hétig üldöztem az anyukát, mire megszereztem a receptet. :D Mozgósítva volt az egész óvoda. :D:D Na az utolsó nap, mielőtt eljöttünk nyári szünetre, meglett a recept, másnap már sütöttem is. :)  Gyorsan elkészíthető, üde süti!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

emeletes süti, tejfölös lekváros szelet, krémes nyári édesség
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! 
  2. A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét.
  4. A kihűlt főzött krémmel összekeverjük a margarinos krémet, és megtöltjük a lapokat a következőképpen:
  5. Első lapot megkenjük lekvárral, rá a második lap. Erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap és megint lekvár, végezetül a negyedik lap.
  6. Hűtőbe tesszük, és ha megpuhult a tészta, szeleteljük, porcukrozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 143
össznézettség: 157 206
elküldve: 77
receptkönyvben: 2 160
elkészítve: 140/169
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (79)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

friza
friza Sun, 2016-01-31 22:39

Mennyi idő alatt puhul meg? A recept szerint úgy tűnik erre várni kell.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2016-02-01 06:45

Este szoktam elkészíteni, így reggelre ehető. Általában az ilyen süteményeknél, ami lapokból áll várni kell.

friza
friza Mon, 2016-03-21 22:47

Köszönöm! Hűtőbe kicsit nehézkes lenne betuszkolni. Emiatt kértem pontosítást. Gondolom elég ha hideg helyre teszem mint más egyéb hasonló sütinél.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2016-01-29 16:37

Itt is csak azt tudom írni, hogy attól függ a szeletek mennyisége, hogy mekkorára vágod fel :)

Delil
Delil Sat, 2015-12-19 07:00

Nagymamám nagy kedvence, nagyon finom süti , som lekvárral az igazi, próbáljátok ki, az édes krém es a savanykás lekvár nagyon jól kiegészítik egymást , most szereztem egy kis házi som lekvárt es elkészítem .

muci61
muci61 Sun, 2015-11-15 19:14

Kedves Rita! Ma készítettem el ezt a csodálatos süteményt, tökéletes lett és nagyon finom!Gondoltam marad belőle holnapra is, hát tévedtem! :)
Üdvözlettel: Hajni

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-07-21 01:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-06-23 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

majorné66
majorné66 Sun, 2015-04-19 08:35

Kedves Rita!
Csak gratulálni tudok ehez az Isteni sutihez. Nalunk is nagy sikere volt húsvétkor. Egyszerű, gyors és nem utolsó szempont olcsó. Köszi!

flava
flava Fri, 2015-04-03 16:54

Lehet a zsir es margarin helyett vajat hasznalni ? Es ha igen mennyi vaj kell? Itt nemlehet zsirt kapni es epp elfogyott amit en csinaltam , margarint meg nemhasznalok.
koszi :)

lilibe
lilibe Sun, 2015-06-21 19:15

a tésztába ha vajat teszel, 5 dkg-al kell több mint a zsírból. A krémbe ugyan annyi elég, mint a margarin(egyébként azt én sem használok) Ez a süti nekem más néven van meg, sokszor sütöm.

flava
flava Wed, 2016-01-13 16:15

Most latom hogy te valaszoltal ! Koszi :) Vegre talaltam egy helyet ahonnan lehet jo zsirt rendelni de meg nemjott meg . Jo tudni mennyi vaj kell bele !

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-03-26 02:56

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-03-25 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

TRózsa
TRózsa Thu, 2015-03-12 13:44

Már többször elkészítettem. Nagyon finom, egyszerű sütemény, bármilyen alkalomra megállja a helyét.

christy01
christy01 Sun, 2015-02-22 16:33

Kedves TraRita!
Isteni finom a sütemény, a recept tökéletes, könnyű elkészíteni. A családomnak is nagyon ízlett, pillanatok alatt elfogyott :) !

Köszönöm!

orsimorsi
orsimorsi Thu, 2014-05-15 09:01

Kedves Rita!

Érdekelne,hogy mennyi a pihentetési idő? Mennyi idő alatt puhul meg? Elég neki egy éjszaka? Válaszodat előre is köszönöm

csurika
csurika / csurika Wed, 2014-01-29 18:36

Úgy 2hete találtam rá erre a receptre a facebokon,-azóta másodjára is meg kellett sütnöm! Nagyon nagy sikere van nálunk,isteni finom,mutatós és nem utolsósorban még olcsó is!(Kinyomtatva,beragasztva az én kis szakácskönyvecskémbe ,-tehát a kedvencek közt van)
Nagyon köszönöm,hogy megosztottad ezt a finomságot!

kaccat
kaccat Tue, 2013-10-01 12:17

Szia, a hétvégén elkészítettem ezt a sütit, a családban nagy sikere lett.
Számomra a krém kicsit túl tömény lett, de ez lehet a margarin hibája is, legközelebb több lisztes részt főzök hozzá, és keresek olyan citromot aminek le merem reszelni a héját :-D (vajon, ha nem írják rá, hogy nem használható, akkor azt jelenti, hogy használható? a szárított citromhéj azért nem olyan mint a friss)
A recept tökéletesen le van írva, és működik is, ezek csak személyes tapasztalatok és ízlésbeli különbségek amiket leírtam, mindenkinek bátran ajánlom!

fabine
fabine / fabine Sun, 2013-07-07 07:35

Szia Rita!
De örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet, mert láttam itt egy hasonlót, csak az szalalkálival készül. Eredetileg azt akartam megcsinálni, de itt nem lehet kapni szalalkálit. Gondoltam, keresgélek valami szalalkáli mentes után, erre rátaláltam erre. Ma meg is sütöm. Olvastam a fenti hozzászólásokat és kicsit furcsálom, hogy 2,5 dl tejjel, meg 4 kanál liszttel, hogy lehetett valakinek folyós a krém, szerintem inkább sűrű lesz. Na mindegy, ma kiderül minden.
Még egyszer köszi a receptet.
Üdv: Móni

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2013-07-11 07:41

Szia Móni!

Remélem sikeres lett a süti, ízlett is! :) Mi nagyon szeretjük, könnyű, finom :)
Én sem értettem a krémmel kapcsolatos problémákat, de ez van ;)

Üdv: Rita

Skorpio73
Skorpio73 Mon, 2013-05-27 17:52

Kedves Rita!

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom, mutatós sütemény. Régóta kerestem valami hasonló, nem túl édes, de azért krémes finomságot. A család kedvence lett, bizonyosan gyakran fogom sütni... :)
Üdv, és szép napot kívánok:
Ági

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2013-05-28 13:48

Szia Ági!

Örülök, hogy tetszik és ízlik a recept, nálunk is nagy kedvenc :)
Minden jót!
Üdv: Rita

Ilka85
Ilka85 Sun, 2013-04-07 17:20

Kedves Rita!

Megcsináltam, nagyon finom és szép lett (mondjuk ribizli lekvárral, de biztosan ki fogom legközelebb barackkal is)!
Köszönöm és gratulálok a recepthez!

Üdv:
Ilka

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2013-04-09 07:14

Szia Ilka!

Örülök, hogy ízlik a süti! Biztos pikáns a ribizli lekvártól, de próbáld csak ki a barackkal is! Attól sem fogsz csalódni! :)
Üdv: Rita

Filamér
Filamér Sat, 2012-11-17 16:07

Még sosem sütöttem ilyesféle sütit, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni: egy-egy lap megsütése körülbelül mennyi ideig tart? Előmelegített sütőbe kell tenni? Tűpróbával ellenőrizzem, hogy készen van-e? A tepsiben vagy a tepsi hátoldalán érdemes/lehet sütni?
Köszönöm előre is a segítséget :-)

Delil
Delil Sat, 2015-12-19 07:06

Nagymamám mindig a tepsi hátoldalán sütötte, de arra vigyázni kell, hogy szep világos maradjon, mint a citrom szelet lapjai

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-11-17 21:42

Nem bonyolult! :) Időt azt nem igazán tudok mondani, ez sütőtől is függ. Tűpróbát nem igen tudsz végrehajtani ennél a tésztánál. Látod rajta, amikor megsült. De legyen színe! Én tepsiben sütöm, van egy úgynevezett gáztepsim, az lapos és könnyen kitudom csúsztatni belőle a tésztát, ha megsült. Előmelegített sütőben kell sütni! Remélem tudtam segíteni :)

zsuzsi mama
zsuzsi mama Sun, 2012-10-14 15:23

Csatlakozok ....Nagyon guszta mutatós a sütid!Mentettem próbára készülök! Azt szeretném
kérdezni nem lehetne a 2 lapot egyszerre sütni?A házi lekvárom bírja a sütést....Üdv.Zsuzsa

Morrisz
Morrisz Sat, 2012-10-06 19:26

Kösz a receptet , megsütöttem nagyon finom . Cukrászok a saját konyhájukban nem tudnak sütni .

dindin19
dindin19 Sun, 2012-09-30 07:03

A recept tökéletes, nincs vele semmi gond. Bár én nem vagyok cukrász, csak egy mezei háziasszony, de mégis mind látványban, mind ízben sikerült tökéletesre alkotnom.

Nekem, még sosem jutott eszembe, hogy csomósra sikeredett krémnél a receptfeltevőt okoljam

bár most nézem, hogy a tiéd csomós is, meg folyós is lett...

ezt jól összehoztad, kedves cukrász. Én a helyedben ( ha előtted mindenki csak dicséri), csendben maradtam volna, s újra elkezdtem volna sütni, hisz cukrászként csak nem foghat ki rajtad egy háziasszony egyszerű receptje.......

szevasz

1818
finomliszt 50 dkg
sertészsír 15 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tejföl 5 ek
tej 2.5 dl
finomliszt 4 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 8 ek