r
Nosalty Logó

Medvehagymás-túrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-túrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2497.7 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9990.8 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    3497 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 4525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt alangyos tejben pici cukorral és 2 kanál lisztel felfuttatjuk.
  2. A túrót összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sóval, 1 db tojással és tejföllel, baromfizsírral. (Mindez szobahőmérsékletű legyen, mert ha hidegebb, akkor nehezebben fog megkelni a tésztánk, és nehezebb lesz a tésztánk).
  3. A liszthez hozzákeverjük a túrós masszát, ha megkívánja a tészta akkorgyúrhatunk mégbele lisztet vagy tejfölt, attól függ milyen liszttel dolgozunk. (Én B55-öset használok.)
  4. Mindezt jól összegyúrjuk, közepes keménységű tésztát kapunk, a végén gyúrunk még hozzá kb. 2 ek olajat, így nem ragad a kézhez, sem a tál falához.
  5. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tojással megkenjük, egy éles késsel berácsozzuk a tetejét.
  6. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd zsírpapírral bélelt vagy kivajazott tepsiben kb. 1 órán át kelesztjük.
  7. Előmelegített forró sütőben sütjük kb. 10 percig, hogy kérget kapjon, így nem szárad ki a pogácsa, majd kisebb fokozaton kb. 10-15 percigaranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 157
  • Össznézettség: 48722
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztorim nincs, csak több receptből variáltam össze. :)

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?