Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhalábszárpörkölt 2.

Marhalábszárpörkölt 2.
Marhalábszárpörkölt 2.
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy klasszikus marhapörkölt recept.
Nagyon ízletes, rendkívül jó szaftja lesz, a 3-4 dkg-os húsdarabok mérete pedig nem tévedés.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek főtt burgonya, illetve tarhonya ajánlott, de galuskával is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk  a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, majd a tűzre visszatéve kevés vízzel felöntjük.
  2. A zöldpaprikát és a paradicsomot felkockázzuk, és a pörköltalaphoz adjuk. A zöldpaprika csumáját el kell távolítani, és ellenőrizni kell, hogy nem erős-e, ez esetben erejét távolítsuk el.
  3. A húst vágjuk kb. 3-4 dkg-os kockákra, majd adjuk hozzá a pörköltalaphoz. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt köménymagot, kevés sót, majd fedő alatt pároljuk.
  4. A hús kevés levet enged, ezt párologtassuk el, majd újból kevés vízzel engedjük fel, ezt többször megismételve lassan pároljuk.
  5. Ha a hús majdnem megpárolódott, adjuk hozzá a paradicsompürét, öntsük fel vízzel, vagy csontlével, ha szükséges sózzuk, és lassan pároljuk készre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 193
össznézettség: 160 434
elküldve: 22
receptkönyvben: 714
elkészítve: 78/89
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhapörkölt

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dda
dda Tue, 2018-04-10 21:26

nagyon buta kérdés, de: a 3-4 dekás darabok mekkorák, ha nem akarok mérleggel macerálódni? köszönöm!

ppppaaaa
ppppaaaa Sun, 2014-11-09 14:01

Először próbálkoztam marhahússal dolgozni és a végeredmény nagyon finom lett. Víz helyett száraz vörösborral öntöttem fel, viszont nekem kicsit édeskés lett a végeredmény. Lehet, hogy a paradicsompürétől?

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2014-11-09 15:43

Nem a püré, hanem a bor. Kizárólag borral nem szabad főzni, mert elviszi az étel ízét, ahogy most nálad is. Kilónként kb. 1-1,5 dl bor az "egészséges" mennyiség.

ppppaaaa
ppppaaaa Sat, 2014-11-29 16:33

Csökkentettem a bor mennyiségét és elhagytam a paradicsompürét is. Isteni lett.

Jutkita
Jutkita Sun, 2014-01-26 19:41

Hu ez nagyon finom lett!!! Igaz a sónak és a köménymagnak a felét tettem bele,,de így is nagyon ízesre sikeredett....ezek után csak így készítem.köszi a receptet :)

571
marhalábszár 1.4 kg
disznózsír 15 dkg
vöröshagyma 25 dkg
fokhagyma 10 g
fűszerpaprika 30 g
40 g
köménymag 10 g
zöldpaprika 25 dkg
paradicsom 12 dkg
sűrített paradicsom 3 dkg