Majonézes céklasaláta dióval recept

Majonézes céklasaláta dióval
Majonézes céklasaláta dióval
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég a szomszédasszonyom kínált meg ezzel a végtelenül egyszerű salátával, és annyira ízlett, hogy azóta rendszeresen készítem. Köretként szoktam fogyasztani húsok mellé, de néha csak úgy magában is vacsorára.
 

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklasaláta majonézzel és dióval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk, feldaraboljuk, és forrásban lévő vízbe tesszük (én kb. kisujj vastagságúra szoktam vágni.) 5-8 percnél tovább nem főzzük, hogy még roppanós maradjon a darabkák közepe.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük, és még melegen összekeverjük a majonézzel és a dióbéllel.
  3. Mikor már kihűlt, akkor érdemes fogyasztani. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 558
elküldve: 1
receptkönyben: 201
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Borcsi

Mióta szakács: 2010.02.24.
2 recept

Hozzászólások (3)

macska11
macska11szo, 2013-09-28 14:20

kipróbáltam, mert tényleg nagyon-nagyon egyszerű - és nagyon finom is ! Mivel volt itthon, daraboltam bele még 2 almát is, isteni lett !

Kissné Matakovics Mária
Kissné Matakovics Máriacs, 2011-02-03 09:45

Imádom a céklát , elfogom készíteni ezeket az ételeket . Eddig csak a hagyományos módon salátának készítettem . A levét nem öntöm ki , azt meg iszom .

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
207