Majonézes céklasaláta dióval recept

Kalória?
Majonézes céklasaláta dióval
Majonézes céklasaláta dióval
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég a szomszédasszonyom kínált meg ezzel a végtelenül egyszerű salátával, és annyira ízlett, hogy azóta rendszeresen készítem. Köretként szoktam fogyasztani húsok mellé, de néha csak úgy magában is vacsorára.
 

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklasaláta majonézzel és dióval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk, feldaraboljuk, és forrásban lévő vízbe tesszük (én kb. kisujj vastagságúra szoktam vágni.) 5-8 percnél tovább nem főzzük, hogy még roppanós maradjon a darabkák közepe.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük, és még melegen összekeverjük a majonézzel és a dióbéllel.
  3. Mikor már kihűlt, akkor érdemes fogyasztani. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 950
elküldve: 1
receptkönyben: 302
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Borcsi

Mióta szakács: 2010.02.24.
2 recept

Hozzászólások (8)

Baba89
Baba89 / Baba89 k, 2014-12-23 18:37

Most lett kész, nagyon finom, viszont én jó 50 percig főztem a céklát, hogy kicsit megpuhuljon, és adtam hozzá aszalt szilvát is, és házilag készítettük el a majonézt... Isteni finom, betettük a hűtőbe érni holnapra, remélem este nem fogy el.. :)

macska11
Sylvia / macska11 szo, 2013-09-28 14:20

kipróbáltam, mert tényleg nagyon-nagyon egyszerű - és nagyon finom is ! Mivel volt itthon, daraboltam bele még 2 almát is, isteni lett !

Kissné Matakovics Mária
Kissné Matakovics Mária cs, 2011-02-03 09:45

Imádom a céklát , elfogom készíteni ezeket az ételeket . Eddig csak a hagyományos módon salátának készítettem . A levét nem öntöm ki , azt meg iszom .

Legfrissebb cikkek

Ricottával töltött aszaltszilva-bonbonok
Ricottával töltött aszaltszilva-bonbonok
A döntő második napjának végén Titusz és Tamás párbajozott. Előételüket az adott hozzávalókból készítették - a zsűrinek Tituszé tetszett jobban. Mi is mutatunk egy variációt!
Csókol: ízHUSZÁR
Csókol: ízHUSZÁR
A huszárcsók receptjét egy régi magyar szakácskönyvben fedeztem fel, véletlenül. Naná, hogy egyből meg is sütöttem. Mostantól bárki csókolózhat velem!
183