Majonézes céklasaláta dióval recept

1 adag
183
kcal
Majonézes céklasaláta dióval
Majonézes céklasaláta dióval
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég a szomszédasszonyom kínált meg ezzel a végtelenül egyszerű salátával, és annyira ízlett, hogy azóta rendszeresen készítem. Köretként szoktam fogyasztani húsok mellé, de néha csak úgy magában is vacsorára.
 

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklasaláta majonézzel és dióval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk, feldaraboljuk, és forrásban lévő vízbe tesszük (én kb. kisujj vastagságúra szoktam vágni.) 5-8 percnél tovább nem főzzük, hogy még roppanós maradjon a darabkák közepe.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük, és még melegen összekeverjük a majonézzel és a dióbéllel.
  3. Mikor már kihűlt, akkor érdemes fogyasztani. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 689
elküldve: 1
receptkönyben: 204
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Borcsi

Mióta szakács: 2010.02.24.
2 recept

Hozzászólások (3)

macska11
macska11szo, 2013-09-28 14:20

kipróbáltam, mert tényleg nagyon-nagyon egyszerű - és nagyon finom is ! Mivel volt itthon, daraboltam bele még 2 almát is, isteni lett !

Kissné Matakovics Mária
Kissné Matakovics Máriacs, 2011-02-03 09:45

Imádom a céklát , elfogom készíteni ezeket az ételeket . Eddig csak a hagyományos módon salátának készítettem . A levét nem öntöm ki , azt meg iszom .

Legfrissebb cikkek

Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
A hét szakácsa: DoGGma
A hét szakácsa: DoGGma
Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.
Heti menü: az ősz kincseiből
Heti menü: az ősz kincseiből
Menthetetlenül őszire fordult az időjárás, a konyha melegében azonban az évszak legkedveltebb zöldségeivel és gyümölcseivel dobhatjuk fel az elkövetkező hét fogásait.
183