Madártej SüniSütitől recept

Madártej SüniSütitől
Madártej SüniSütitől
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben Anyuval madártejet csináltunk az ő receptje alapján, amit mindenki nagyon szeret a családban, ezért ipari mennyiségben kell előállítani, de én olyan macerásnak tartom, hogy magamtól nem állnék neki kettőnknek ;)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, vaníliás tojáshab, tojáshab vaníliás mártásban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet feltesszük melegedni, de vigyázva, hogy ne forrjon fel.
  2. A tojásokat megmosás után sárgájára és fehérjére választjuk. A fehérjéhez adunk egy evőkanál cukrot és csipet sót, így verünk belőle botmixerrel kemény habot. A fehérjehabból egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk, és a gyöngyöző meleg tejbe tesszük őket, így hagyjuk 1-2 percig főni, majd a másik oldalukra fordítva ismét főzzük őket 1-2 percig, majd óvatosan kiszedjük egy tálba mindet. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy az összes habunk.
  3. Ekkor a tojássárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, vanília aromával, rumaromával fehéredésig keverjük, majd a forró tejet óvatosan hozzáadagoljuk, és egyenletes simára kavarjuk az egészet.
  4. Tűz felett addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, míg be nem sűrűsödik, vigyázzunk könnyen leéghet, ne hagyjuk felforrni. Ha már sűrű, akkor a habgaluskákat óvatosan pakoljuk vissza az ízesített tej tetejére, hűtsük be az egészet, és hidegen kínáljuk fogyasztásra.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés darált dióval a galuskák tetejét. Mennyei :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 763
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AnnaML
AnnaML / AnnaML cs, 2014-05-01 22:11

Mindig imadtam de regota nem ettem , szeretnem szojatejjel kesziteni mivel a parom tej es termekei mindenre allergias.

312