r
Nosalty Logó

Kráter szelet 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kráter szelet 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7183.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2531 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2326 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 4941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).
  2. Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
  3. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.
  4. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kiskanállal beleszaggatjuk a pudingot. Megsütjük.
  5. 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 ek porcukrot és 1 cs vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres. (Én most a tejfölös mázat sütés előtt tettem a sütire. Így sokkal egyszerűbb.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30720
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet az "Andi konyhája" blogon találtam. Köszönet érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek