r
Nosalty Logó

Kevert húsos bolognai spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Kevert húsos bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 633 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3155 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 633 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11781.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    3126 mg
  • Nátrium
    6615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 3155 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5841 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágott hagymát és fokhagymagerezdeket az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst.
  2. Fehéredésig kevergetjük, és hozzáöntjük a paradicsomszószt és a fűszereket. Összekeverjük, és főni hagyjuk fedő alatt, közepes lángon kb 30 percet, hogy a víz elfőjön benne, majd levesszük a fedőt, és még hagyjuk 15 percet főni.
  3. Közben a odatesszük a vizet forralni, és kifőzzük a spagetti tésztát sós vízben 5-10 percig AL DENTE állagúra.
  4. Majd leszűrjük, és tányérokba tálaljuk. Ráöntjük húsos szószt, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Jó étvágyat kivánok!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3740
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevert húsos bolognai spagetti
Smaragd konyha 149 recept

Az ételek íze akkor jön ki igazán, ha egy pár percet állni hagyjuk a kész ételt. Így a nyelvünket sem sütjük le :P :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek