A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
Feltekerjük. Fóliába csavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
elkészítés
A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
Feltekerjük. Fóliába csavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Totál ragadós, szétesős lett a tésztája, ezért dupláztam a kekszmorzsát, és korábbi hozzászólásokat elolvasva kevesebb cukorral készítettem. Na így lett tökéletes!!!!
Nem kezdő háziasszony vagyok, egy gyerekkel. Sokat sütök, főzök. Ez a revept szörnyű. Szétesik, nem áll össze, borzasztó édes. Bánom, h ezt választottam. A kommentek nagyrésze 2015 előtti.....
Nekem ez a keksztekercs a No.1! :)
Kezdő háziasszony vagyok, de már úgy megy a készítése mint a karikacsapás: szépen feltekerem és gyönyörűen szeletelhető, az íze pedig mennyei. Most vendégségbe vittem és laktózmentes vajjal/tejjel készítettem. Örülök, hogy rátaláltam, nekem ez már alap süti lesz, ha vendégek jönnek, vagy csak ennék valami finomat. :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Elkészítettem, és tökéletes lett. Az íze isteni, könnyű vele dolgozni, és kinézetre sem utolsó. Egyből dupla adagot csináltam, pár óra alatt elfogyott, mindenki dicsérte! Köszönöm a receptet Kiki! :-)
ha valamit még nem csináltam, mindig sok receptet olvasok hozzá, és abból csinálom meg a nekünk legjobbat :) Mi nem igazán szeretjük a túlédes sütiket, a cukor mennyiségből mindig elveszek valamennyit, sokszor a felét is. Itt is így tettem. A keksz eleve édes, így a cukrot magas kakaótartalmú étcsokival pótoltam, és 5 ek Holland kakaópor került még bele. Sőt, csak 30 dkg kekszdarát használtam, 20 dkg darált dió került bele, így már szupercsokis, enyhén kesernyés íz az édes kókusz krémmel nagyszerű párost alkotott :) Ja és persze a töltelékbe is feleannyi cukor és kb. háromszor annyi kókusz került :) Annyi kókusz, amennyit az olvasztott vaj fel tudott venni. Rögtön dupla adaggal kezdtem, két rúd ebből egyszerűen KELL!! :) Fantasztikusan jó lett!
Köszi a Te verziódat, tegnap elkészítettem és tényleg isteni lett. Ez volt a próbamunka, hogy olyan legyen, ahogy mi szeretjük. Pár nap múlva ünnepeljük apu szülinapját, ez a kedvence, úgyhogy akkor élesben is bevetjük. Tuti siker lesz! :)
örülök, hogy sikerült :) Köszi a hozzászólást! Ezen a télen még nem is csináltam, azt hiszem nagyon itt van az ideje :) Boldog Születésnapot és Boldog Karácsonyt!
Edit
Nem árt tisztában lenni azzal, hogy azért írunk receptet, mert vannak, akik azt nem ismerik, vagy nem tudják fejből pontosan.
Kedves Receptíró!
Nagyon nem mindegy, hogy háztartási keksz vagy DARÁLT háztartási keksz. Optimista lévén gondoltam a recept elkészíthető úgy, ahogy leírták, hát nem. Ennyi folyadékban nem puhul meg a keksz, ez csak darált formában fog menni.
Ha valaki nem akar cukormérgezésben meghalni, akkor a cukrok fele is bőven elég bele. Ízlések és pofonok, de ez borzalmasan édes így. A kakaót megdupláztam ezekkel az "apró" módosításokkal már jó lett.
A darált szó kihagyásáért plusz 30 percet töltöttem az elkészítéssel, hogy használható legyen a recept, pedig gyors sütit szerettem volna csinálni...:(
Pár éve, mikor életemben először csináltam keksztekercset ez volt az első recept amit találtam és mivel nem volt túlbonyolítva meg is csináltam. Szuper lett. Valahogy én tudtam, hogy darált kekszről van szó, de azóta már sokszor megcsináltam (most is azért kerestem meg, hogy ellenőrizzem a hozzávalókat) és használtam mindenféle kekszet hozzá, volt hogy csak nagyjából zacskóban klopfolóval összetört keksszel csináltam és úgy sem volt semmi baja. Tehát gyanítom, hogy a probléma nem a recepttel van. De nyugodtan feltöltheti az "módosított" receptjét, lehet hamar rájön. hogy nem olyan egyszerű úgy fogalmazni, hogy mindenki megértse. Maradjon továbbra is optimista!
Köszi az észrevételt. Sajnos nem mindig sikerül úgy receptet feltölteni, hogy az mindenkinek megfeleljen. A receptjeim megírásakor azt feltételeztem, hogy mindenki rendelkezik alapszintű konyhai ismerettel. Az alapanyag "bank" nem ismeri a darált háztartási kekszet. Próbáltam módosítani a receptet, de nem sikerült. :-(
Megcsináltuk ma, szerintem kicsit sok lett a krém a tésztához képest. Legközelebb csak fele mennyiségű vajat és cukrot fogunk használni. Ezt leszámítva, nagyon finom lett. :)
Hát férfi létemre ez volt az első sütim karácsonyra. Istenien sikerült. Gyúrható, sodorható volt és finom lett. Meg kellett ismételnem szilveszterre, mert első nap elfogyott :) Köszönöm a receptet.
Kész! Már a hűtőben pihen. Egy jó tanács, én a sodrófát, miután ráragadt a tészta, beborítottam folpack-kal és simán tudtam ragadás-mentesen nyújtani a tésztát. Ezt más fajtánál is kipróbálom, így nem kell a nyújtandó tésztákat tovább lisztezni!
Köszi a receptet, további jó sütkérezést és pihenést Mindenkinek!
Jó Boncika zacskós tippje, eleve úgy csináltam, még annyival kiegészíteném, hogy én a zacsira szórtam a kókuszreszeléket, és úgy görgettem bele, így jól bele is nyomódtak. Ill. tejjel és rum aromával készítettem, a selejtes rész (tekercs két végén) fini volt, a többi még a hűtőben. :)
Én is beállok a hálálkodók táborába, nagyon finom lett a "sütemény". Olvasgattam a hozzászólásokat, és megosztanék mindenkivel egy praktikát. Miután elkészítettem a tölteléket, aztán a tésztát, tanácstalanul álltam a nyújtódeszka előtt. Folpack nem lévén itthon, szétvágtam 2 db nagyobb méretű zacskót. Az egyiket leterítettem a nyújtódeszkára, ráborítottam a tésztát, aztán a zacskóval formáztam belőle egy cipót. Utána ráterítettem a másik zacskót, és így nyújtottam ki. Levettem a zacskót a tetejéről, jöhet rá a töltelék. Az alsó zacskóval, amin az egész szétterül gyönyörűen fel lehet tekerni. Tökéletesen működik, és semmi sem lett ragacsos (kezed, nyújtódeszka, nyújtófa)! Sőt még a tálca sem, amire átraktam az összegöngyölt tekercset a zacskó segítségével. Érdemes kipróbálni!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Kriszti! Nagyon jó a recept, 2 nap alatt el is fogyott, egy szeletet ettem, a többit a pasi tüntette el :) Semmi macera nincs vele, a legegyszerűbb édességek egyike. Nekem túl édes volt a krém, legközelebb kevesebbet teszek bele, de abban biztos vagyok, hogy lesz legközelebb :) Köszönöm!!!
Kedves Kiki!
Bevallom, hogy a keksztekercs az a sütemény, amit sosem szerettem csinálni. Mindaddig, amíg rá nem találtam a receptedre. Nagyon jók az arányok, mindig szépre és finomra sikerül. Már jókedvvel fogok hozzá, és persze nagyon jó érzés amikor a családom jóízűen pillanatok alatt eltünteti. Nálunk ez a sütemény úgy lenne jó, hogy amikor az egyik végét szelem, ugyanakkor a másik vége mindig nőne. Nagyon köszönöm! Üdvözlettel:Éva
Hozzászólások (205)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Totál ragadós, szétesős lett a tésztája, ezért dupláztam a kekszmorzsát, és korábbi hozzászólásokat elolvasva kevesebb cukorral készítettem. Na így lett tökéletes!!!!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. február 6-án kiemeltük cikkünkben: 9 sütés nélküli édes finomság
Üdvözlettel, NoSalty
Elkészítettem, finom lett! Valóban édes a töltelék, érdemes kevesebb (2/3-a) cukrot tenni hozzá először és kóstolás után pótolni.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. December 26-án kiemeltük cikkünkben: Szilveszteri menüajánlatunkban klasszikus fogásokkal indítunk
Üdvözlettel, NoSalty
:)
Nagyon finom és könnyen elkészíthető recept, a kekszalap nem morzsálódik. Csak ajánlani tudom.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. április 15-én kiemeltük cikkünkben: 19 jolly joker süti az utolsó pillanatra
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. január 13-án kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? 2017.01.13. péntek
Üdvözlettel, NoSalty
Nem kezdő háziasszony vagyok, egy gyerekkel. Sokat sütök, főzök. Ez a revept szörnyű. Szétesik, nem áll össze, borzasztó édes. Bánom, h ezt választottam. A kommentek nagyrésze 2015 előtti.....
Már nem is tudom hány alkalommal készítettem, TÖKÉLETES! Az első számú kedvenc, köszönöm!!!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. december 17-én kiemeltük cikkünkben: 13 sütemény, amit a legjobban imádtatok 2015 karácsonyán
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. június 3-án kiemeltük cikkünkben: 14 zseniális sütés nélküli sütemény - legyen csak a tied mind!
Üdvözlettel, NoSalty
Nekem ez a keksztekercs a No.1! :)
Kezdő háziasszony vagyok, de már úgy megy a készítése mint a karikacsapás: szépen feltekerem és gyönyörűen szeletelhető, az íze pedig mennyei. Most vendégségbe vittem és laktózmentes vajjal/tejjel készítettem. Örülök, hogy rátaláltam, nekem ez már alap süti lesz, ha vendégek jönnek, vagy csak ennék valami finomat. :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Ha masszát folpakk közé teszed, könnyedén nyújtható és nem ragad.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. március 23-án kiemeltük cikkünkben: Húsvét előtt is valami édeset!
Üdvözlettel, NoSalty
Ez a recept tökéletes! Én mindenféle praktikák ellenére is megküzdök a nyújtással, de a végeredmény megéri mert isteni finom! :)
Elkészítettem, és tökéletes lett. Az íze isteni, könnyű vele dolgozni, és kinézetre sem utolsó. Egyből dupla adagot csináltam, pár óra alatt elfogyott, mindenki dicsérte! Köszönöm a receptet Kiki! :-)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. június 6-án kiemeltük cikkünkben: 15 sütés nélküli desszert kánikulára
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. április 2-án kiemeltük cikkünkben: Kekszes sütik húsvétra
Üdvözlettel, NoSalty
Ma készítettem el, legközelebb is e recept szerint csinálom. A páromnak is nagyon bejött :)
Végre egy olyan keksztekercs recept, amiben benne van a feketekávé! :) Nálam is így teljes! Köszi a receptért! :)
ha valamit még nem csináltam, mindig sok receptet olvasok hozzá, és abból csinálom meg a nekünk legjobbat :) Mi nem igazán szeretjük a túlédes sütiket, a cukor mennyiségből mindig elveszek valamennyit, sokszor a felét is. Itt is így tettem. A keksz eleve édes, így a cukrot magas kakaótartalmú étcsokival pótoltam, és 5 ek Holland kakaópor került még bele. Sőt, csak 30 dkg kekszdarát használtam, 20 dkg darált dió került bele, így már szupercsokis, enyhén kesernyés íz az édes kókusz krémmel nagyszerű párost alkotott :) Ja és persze a töltelékbe is feleannyi cukor és kb. háromszor annyi kókusz került :) Annyi kókusz, amennyit az olvasztott vaj fel tudott venni. Rögtön dupla adaggal kezdtem, két rúd ebből egyszerűen KELL!! :) Fantasztikusan jó lett!
Szia Cranberry!
Köszi a Te verziódat, tegnap elkészítettem és tényleg isteni lett. Ez volt a próbamunka, hogy olyan legyen, ahogy mi szeretjük. Pár nap múlva ünnepeljük apu szülinapját, ez a kedvence, úgyhogy akkor élesben is bevetjük. Tuti siker lesz! :)
örülök, hogy sikerült :) Köszi a hozzászólást! Ezen a télen még nem is csináltam, azt hiszem nagyon itt van az ideje :) Boldog Születésnapot és Boldog Karácsonyt!
Edit
Nem árt tisztában lenni azzal, hogy azért írunk receptet, mert vannak, akik azt nem ismerik, vagy nem tudják fejből pontosan.
Kedves Receptíró!
Nagyon nem mindegy, hogy háztartási keksz vagy DARÁLT háztartási keksz. Optimista lévén gondoltam a recept elkészíthető úgy, ahogy leírták, hát nem. Ennyi folyadékban nem puhul meg a keksz, ez csak darált formában fog menni.
Ha valaki nem akar cukormérgezésben meghalni, akkor a cukrok fele is bőven elég bele. Ízlések és pofonok, de ez borzalmasan édes így. A kakaót megdupláztam ezekkel az "apró" módosításokkal már jó lett.
A darált szó kihagyásáért plusz 30 percet töltöttem az elkészítéssel, hogy használható legyen a recept, pedig gyors sütit szerettem volna csinálni...:(
Pár éve, mikor életemben először csináltam keksztekercset ez volt az első recept amit találtam és mivel nem volt túlbonyolítva meg is csináltam. Szuper lett. Valahogy én tudtam, hogy darált kekszről van szó, de azóta már sokszor megcsináltam (most is azért kerestem meg, hogy ellenőrizzem a hozzávalókat) és használtam mindenféle kekszet hozzá, volt hogy csak nagyjából zacskóban klopfolóval összetört keksszel csináltam és úgy sem volt semmi baja. Tehát gyanítom, hogy a probléma nem a recepttel van. De nyugodtan feltöltheti az "módosított" receptjét, lehet hamar rájön. hogy nem olyan egyszerű úgy fogalmazni, hogy mindenki megértse. Maradjon továbbra is optimista!
Köszi az észrevételt. Sajnos nem mindig sikerül úgy receptet feltölteni, hogy az mindenkinek megfeleljen. A receptjeim megírásakor azt feltételeztem, hogy mindenki rendelkezik alapszintű konyhai ismerettel. Az alapanyag "bank" nem ismeri a darált háztartási kekszet. Próbáltam módosítani a receptet, de nem sikerült. :-(
Megcsináltuk ma, szerintem kicsit sok lett a krém a tésztához képest. Legközelebb csak fele mennyiségű vajat és cukrot fogunk használni. Ezt leszámítva, nagyon finom lett. :)
Ma készítettem életem első keksztekercsét...Nagyon jól sikerült, köszi a receptet! :)
Nagyon szívesen! Üdv Kiki :-)
Mennyei,fantasztikus,tökéletes recept!Köszönöm: Ági :)
:-) Nagyon szívesen! Üdvözlettel Kiki :-)
sajnos nekem nem sikerult, nyulos, ragacsos, kezelhetetlen lett a tesztam...:(( nem ertem, mit rontottam el?!
Hát férfi létemre ez volt az első sütim karácsonyra. Istenien sikerült. Gyúrható, sodorható volt és finom lett. Meg kellett ismételnem szilveszterre, mert első nap elfogyott :) Köszönöm a receptet.
mekkora adag lesz belőle? úgy értem, hogy a rúd kb. hány centi hosszú lesz. Köszi előre is :)
szia! passz! emlékeim szerint kb. 50 cm. De csak nagyon kb. Üdv Kiki
Ez valami isteni!!!!
Rögtön dupla adaggal indítottam és nem csalódtam! Tökéletes!!!!
Kész! Már a hűtőben pihen. Egy jó tanács, én a sodrófát, miután ráragadt a tészta, beborítottam folpack-kal és simán tudtam ragadás-mentesen nyújtani a tésztát. Ezt más fajtánál is kipróbálom, így nem kell a nyújtandó tésztákat tovább lisztezni!
Köszi a receptet, további jó sütkérezést és pihenést Mindenkinek!
De jó, hogy ezt írtad...ezzel mindig bajom volt:)
Jó Boncika zacskós tippje, eleve úgy csináltam, még annyival kiegészíteném, hogy én a zacsira szórtam a kókuszreszeléket, és úgy görgettem bele, így jól bele is nyomódtak. Ill. tejjel és rum aromával készítettem, a selejtes rész (tekercs két végén) fini volt, a többi még a hűtőben. :)
Én is beállok a hálálkodók táborába, nagyon finom lett a "sütemény". Olvasgattam a hozzászólásokat, és megosztanék mindenkivel egy praktikát. Miután elkészítettem a tölteléket, aztán a tésztát, tanácstalanul álltam a nyújtódeszka előtt. Folpack nem lévén itthon, szétvágtam 2 db nagyobb méretű zacskót. Az egyiket leterítettem a nyújtódeszkára, ráborítottam a tésztát, aztán a zacskóval formáztam belőle egy cipót. Utána ráterítettem a másik zacskót, és így nyújtottam ki. Levettem a zacskót a tetejéről, jöhet rá a töltelék. Az alsó zacskóval, amin az egész szétterül gyönyörűen fel lehet tekerni. Tökéletesen működik, és semmi sem lett ragacsos (kezed, nyújtódeszka, nyújtófa)! Sőt még a tálca sem, amire átraktam az összegöngyölt tekercset a zacskó segítségével. Érdemes kipróbálni!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Egyszerű és mindig sikerül. A családom nagyon szereti, heti szinten készítem :)
Nagyon köszönöm ezt a receptet, az egyik nagy kedvencünk lett!
Kedves Kriszti! Nagyon jó a recept, 2 nap alatt el is fogyott, egy szeletet ettem, a többit a pasi tüntette el :) Semmi macera nincs vele, a legegyszerűbb édességek egyike. Nekem túl édes volt a krém, legközelebb kevesebbet teszek bele, de abban biztos vagyok, hogy lesz legközelebb :) Köszönöm!!!
Örülök, hogy ízlett! Nagyon szívesen! Kiki
Kedves Kiki!
Bevallom, hogy a keksztekercs az a sütemény, amit sosem szerettem csinálni. Mindaddig, amíg rá nem találtam a receptedre. Nagyon jók az arányok, mindig szépre és finomra sikerül. Már jókedvvel fogok hozzá, és persze nagyon jó érzés amikor a családom jóízűen pillanatok alatt eltünteti. Nálunk ez a sütemény úgy lenne jó, hogy amikor az egyik végét szelem, ugyanakkor a másik vége mindig nőne. Nagyon köszönöm! Üdvözlettel:Éva
Ez jó!! Nekünk is így lenne jó!!!! Nagyon szívesen! Kiki
Köszönöm, nagyon jó a recept. Ma elkészítettem és a gyermekeim gyorsan "eltüntették".