Keksztekercs recept

Kalória?
Keksztekercs
Keksztekercs
receptkönyvben hozzászólások (182)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit a fiam iskolai születésnapozásához készítettem. Könnyen, sütés nélkül elkészíthető. (Nem hozott haza belőle.)

hozzávalók / 4 adag

A barna tésztához

  • 25 dkg kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl feketekávé (vagy tej)
  • 1 ek lekvár/ dzsem
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek rum
  • 20 ml tej

A fehér töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos keksztekercs, kókusztekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
  2. A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
  3. Feltekerjük. Fóliába csavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  4. Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 550 672
elküldve: 131
receptkönyben: 5 610
elkészítve: 259/373
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (182)

racrena
racrena szo, 2015-01-31 21:21

Ma készítettem el, legközelebb is e recept szerint csinálom. A páromnak is nagyon bejött, viszont kicsit ódzkodik a vajas tölteléktől. Szerintetek, ha a vajat mondjuk mascarponeval helyettesíteném? Lehetséges, vagy inkább maradjak a vajnál?

cranberry
cranberry p, 2014-04-25 08:30

ha valamit még nem csináltam, mindig sok receptet olvasok hozzá, és abból csinálom meg a nekünk legjobbat :) Mi nem igazán szeretjük a túlédes sütiket, a cukor mennyiségből mindig elveszek valamennyit, sokszor a felét is. Itt is így tettem. A keksz eleve édes, így a cukrot magas kakaótartalmú étcsokival pótoltam, és 5 ek Holland kakaópor került még bele. Sőt, csak 30 dkg kekszdarát használtam, 20 dkg darált dió került bele, így már szupercsokis, enyhén kesernyés íz az édes kókusz krémmel nagyszerű párost alkotott :) Ja és persze a töltelékbe is feleannyi cukor és kb. háromszor annyi kókusz került :) Annyi kókusz, amennyit az olvasztott vaj fel tudott venni. Rögtön dupla adaggal kezdtem, két rúd ebből egyszerűen KELL!! :) Fantasztikusan jó lett!

Hedgehog89
Hedgehog89 v, 2014-04-20 21:03

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy azért írunk receptet, mert vannak, akik azt nem ismerik, vagy nem tudják fejből pontosan.
Kedves Receptíró!
Nagyon nem mindegy, hogy háztartási keksz vagy DARÁLT háztartási keksz. Optimista lévén gondoltam a recept elkészíthető úgy, ahogy leírták, hát nem. Ennyi folyadékban nem puhul meg a keksz, ez csak darált formában fog menni.
Ha valaki nem akar cukormérgezésben meghalni, akkor a cukrok fele is bőven elég bele. Ízlések és pofonok, de ez borzalmasan édes így. A kakaót megdupláztam ezekkel az "apró" módosításokkal már jó lett.
A darált szó kihagyásáért plusz 30 percet töltöttem az elkészítéssel, hogy használható legyen a recept, pedig gyors sütit szerettem volna csinálni...:(

Diacska911
Diacska911 cs, 2014-10-02 09:05

Pár éve, mikor életemben először csináltam keksztekercset ez volt az első recept amit találtam és mivel nem volt túlbonyolítva meg is csináltam. Szuper lett. Valahogy én tudtam, hogy darált kekszről van szó, de azóta már sokszor megcsináltam (most is azért kerestem meg, hogy ellenőrizzem a hozzávalókat) és használtam mindenféle kekszet hozzá, volt hogy csak nagyjából zacskóban klopfolóval összetört keksszel csináltam és úgy sem volt semmi baja. Tehát gyanítom, hogy a probléma nem a recepttel van. De nyugodtan feltöltheti az "módosított" receptjét, lehet hamar rájön. hogy nem olyan egyszerű úgy fogalmazni, hogy mindenki megértse. Maradjon továbbra is optimista!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2014-05-01 08:21

Köszi az észrevételt. Sajnos nem mindig sikerül úgy receptet feltölteni, hogy az mindenkinek megfeleljen. A receptjeim megírásakor azt feltételeztem, hogy mindenki rendelkezik alapszintű konyhai ismerettel. Az alapanyag "bank" nem ismeri a darált háztartási kekszet. Próbáltam módosítani a receptet, de nem sikerült. :-(

Coccolino_O
Coccolino_O v, 2014-04-13 17:53

Megcsináltuk ma, szerintem kicsit sok lett a krém a tésztához képest. Legközelebb csak fele mennyiségű vajat és cukrot fogunk használni. Ezt leszámítva, nagyon finom lett. :)

Doendi
Doendi szo, 2014-02-01 13:42

Ma készítettem életem első keksztekercsét...Nagyon jól sikerült, köszi a receptet! :)

Vicus1983
Vicus1983 v, 2014-01-05 20:00

sajnos nekem nem sikerult, nyulos, ragacsos, kezelhetetlen lett a tesztam...:(( nem ertem, mit rontottam el?!

tamasi
tamasi sze, 2014-01-01 14:35

Hát férfi létemre ez volt az első sütim karácsonyra. Istenien sikerült. Gyúrható, sodorható volt és finom lett. Meg kellett ismételnem szilveszterre, mert első nap elfogyott :) Köszönöm a receptet.

mara001
Mara1994 / mara001 p, 2013-12-06 16:57

mekkora adag lesz belőle? úgy értem, hogy a rúd kb. hány centi hosszú lesz. Köszi előre is :)

kicsiszoke
kicsiszoke p, 2013-11-22 22:04

Ez valami isteni!!!!
Rögtön dupla adaggal indítottam és nem csalódtam! Tökéletes!!!!

L.Nóra
L.Nóra szo, 2013-10-19 17:12

Kész! Már a hűtőben pihen. Egy jó tanács, én a sodrófát, miután ráragadt a tészta, beborítottam folpack-kal és simán tudtam ragadás-mentesen nyújtani a tésztát. Ezt más fajtánál is kipróbálom, így nem kell a nyújtandó tésztákat tovább lisztezni!
Köszi a receptet, további jó sütkérezést és pihenést Mindenkinek!

Bunny
Bunny sze, 2013-08-14 12:08

Jó Boncika zacskós tippje, eleve úgy csináltam, még annyival kiegészíteném, hogy én a zacsira szórtam a kókuszreszeléket, és úgy görgettem bele, így jól bele is nyomódtak. Ill. tejjel és rum aromával készítettem, a selejtes rész (tekercs két végén) fini volt, a többi még a hűtőben. :)

Boncika
Boncika szo, 2013-07-13 06:32

Én is beállok a hálálkodók táborába, nagyon finom lett a "sütemény". Olvasgattam a hozzászólásokat, és megosztanék mindenkivel egy praktikát. Miután elkészítettem a tölteléket, aztán a tésztát, tanácstalanul álltam a nyújtódeszka előtt. Folpack nem lévén itthon, szétvágtam 2 db nagyobb méretű zacskót. Az egyiket leterítettem a nyújtódeszkára, ráborítottam a tésztát, aztán a zacskóval formáztam belőle egy cipót. Utána ráterítettem a másik zacskót, és így nyújtottam ki. Levettem a zacskót a tetejéről, jöhet rá a töltelék. Az alsó zacskóval, amin az egész szétterül gyönyörűen fel lehet tekerni. Tökéletesen működik, és semmi sem lett ragacsos (kezed, nyújtódeszka, nyújtófa)! Sőt még a tálca sem, amire átraktam az összegöngyölt tekercset a zacskó segítségével. Érdemes kipróbálni!

Bomba35
Bomba35 / Bomba35 h, 2012-11-26 20:08

Egyszerű és mindig sikerül. A családom nagyon szereti, heti szinten készítem :)
Nagyon köszönöm ezt a receptet, az egyik nagy kedvencünk lett!

Edit F
Edit F sze, 2012-11-07 21:17

Kedves Kriszti! Nagyon jó a recept, 2 nap alatt el is fogyott, egy szeletet ettem, a többit a pasi tüntette el :) Semmi macera nincs vele, a legegyszerűbb édességek egyike. Nekem túl édes volt a krém, legközelebb kevesebbet teszek bele, de abban biztos vagyok, hogy lesz legközelebb :) Köszönöm!!!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 szo, 2012-11-03 15:01

Kedves Kiki!
Bevallom, hogy a keksztekercs az a sütemény, amit sosem szerettem csinálni. Mindaddig, amíg rá nem találtam a receptedre. Nagyon jók az arányok, mindig szépre és finomra sikerül. Már jókedvvel fogok hozzá, és persze nagyon jó érzés amikor a családom jóízűen pillanatok alatt eltünteti. Nálunk ez a sütemény úgy lenne jó, hogy amikor az egyik végét szelem, ugyanakkor a másik vége mindig nőne. Nagyon köszönöm! Üdvözlettel:Éva

selee
selee sze, 2012-10-03 20:38

Köszönöm, nagyon jó a recept. Ma elkészítettem és a gyermekeim gyorsan "eltüntették".

alkotommertalmodom
alkotommertalmodom p, 2012-08-31 18:47

Nekünk nagyon ízlett, könnyű elkészíteni, viszont én fordítva tekertem fel, mint ahogy kellett volna figyelmetlenségből, így kisebb rudat és ducibb tekercseket kaptam, ám a családomat ez nem izgatta, viszont engem cukrász tanulóként annál inkább:) Köszi Kiki a receptet, legközelebb meg kell csinálnom úgy, ahogy helyesen kell feltekerni, mert addig nem nyugszom:)

Zsuzsa53
Zsuzsa53 v, 2012-08-26 16:20

Én szilikon lapon szoktam nyujtani ,az vékony és segitségemre van feltekerésnél is,könnyü vele dolgozni,kókusz helyett lehet a darált kekszböl kivenni 1 marékkal,és azzal hinteni a felületet, a másik,tej és kávé helyett lehet akár meggylével is összegyurni,finom ízt kapunk :) (befött)

agilili
agilili cs, 2012-05-24 17:42

Sziasztok! A tej mindenképp szükséges bele? Csak arra gondoltam, hogy több napig is elálljon, ha nincs mindig hűtőben, és félek, hogy megromlik. Ráadásul egy ismerősőm tejcukor-érzékeny "gyanús".
Szép estét mindenkinek, üdv,

brekikri
brekikri v, 2012-05-20 15:52

Elkészítettük. Nem volt könnyű az biztos, tényleg a közepes nehézségi fok illik rá. Jó lenne tudni, hogy a barna részbe a kevés tej mennyit is jelent, mert kellett bele raknunk és csak félve mertük, nehogy elrontsuk. Azért jól sikerült :-)

Zsuzska05
Zsuzska05 / Zsuzska05 k, 2012-04-24 16:16

Imádom ezt a "sütit"! Azóta, hogy először elkészítettem,minden egyes alkalomra meg kell csinálnom és akkor is,ha apu kéthetente hazajön.El van alélva tőle! Én kávét nem teszek bele (helyette tej),mert párom nem szereti,de anélkül is nagyon fincsi. A praktika,amivel nem koszolok és nem ragacsozok össze semmit, pofon egyszerű. Tiszta szemeteszsáknak levágom az alját, félbe vágom és kész a "nyújtódeszka",ezzel együtt teszem a hűtőbe,hogy megszilárduljon egy kicsit. Legközelebb kipróbálom más krémmel is. Köszi a receptet!!

Géb
Géb p, 2012-03-23 12:19

Nagyon jó a recept, finom , nem törik, nem ragad.
Mondjuk én mindig a receptben megjelölt cukor felét teszem a sütikbe, így biztos, hogy nem lesz túl édes..

Flórika
Flóri / Flórika szo, 2012-02-25 19:09

Kedves Recept író!

Ez a recept,ha pl.az őzgerinc forma méretét vesszük alapul,hogy a rúd is amit ebből csinálunk,
akkora lesz,akkor ez a recept ahhoz képest mennyi őzgerincre elegendő? 1-2 vagy fél forma? :)

Mariann66
Mariann66 v, 2012-01-22 14:47

Sziasztok!
Mi történik, ha a lekvárt kihagyom, illetve mivel lehet helyettesíteni? Kicsit több cukorral?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina v, 2012-01-22 19:43

Semmivel nem kell helyettesíteni. Én múltkor pl. lusta voltam lemenni a picébe a lekvárért és egy kis meggy szörpöt öntöttem bele. De kihagyható. Üdv Kiki

eperszeletke
eperszeletke cs, 2011-12-22 11:39

az előbb csináltam meg karácsonyra, nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető süti, könnyű volt feltekerni, nem repedt, biztos ízre is kitűnő. Boldog karácsonyt!

moncsicsi83
moncsicsi83 cs, 2011-12-15 22:24

MA elkészítettem én is. Igaz nekem egy kicsit vajas lett a közepe, de fincsi. Max legközelebb egy kicsit kevesebb vajjal csinálom meg.
Páromnak is ízlett, máskor is készíthetek :)

kathy55
kathy55 / kathy55 cs, 2011-11-24 13:12

Kipróbáltam a receptet! Nagyon jó lett! Csak kicsit pórúl jártam vele! 2 éves kislányom is megkóstólta, és fél éjszaka nem aludt, mire rájöttem, hogy a kávés sütitől! Legközelebb a kávét ki kell agynom, pedig így sokkal finomabb! Köszi a receptet! :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2011-11-24 13:22

Szia! Tegyél bele koffein mentes kávét. Gyerekeknek én is így csinálom. teljesen jó bele a koffein mentes nescafé. Szia Kiki

kathy55
kathy55 / kathy55 p, 2011-11-25 17:31

ma még egyszer nekiálltam, nem volt koffein mentes kávém, de kevesebbet raktam mint a múltkor! Tökéletes lett ízre is kinézetre is! Szuper recept! Hálás vagyok annyi szenvedés után! Még egyszer köszönöm!!!!! :)

Legfrissebb cikkek

Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or
Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or
A 2017-es Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10-én és 11-én húsz ország egy-egy séfjének részvételével.
A hét szakácsa: Júlia
A hét szakácsa: Júlia
Eheti kiemelt szakácsunk, Júlia már kiskorában érdeklődött a sütés-főzés iránt. Szereti a fűszeres ételeket, és próbál az egészséges fogásokra hangsúlyt fektetni.
748