Kéksajttal töltött füge recept

Kéksajttal töltött füge
Kéksajttal töltött füge
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A második virágzásból származó fügék is elkezdtek beérni, így újra lehet fügét szüretelni, illetve kapni a piacon. Hurrá!
Ennek örömére készült ez a gyors fügés fogás, melyet előételként is kínálhatunk.
A recept nem saját kútfőből, hanem ennek a magazinnak a szeptemberi számából származik.

hozzávalók / 3 adag

A töltött fügéhez

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

Töltött füge, kéksajtos füge, füge kéksajttal töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort, a cukorral és a narancslével egy kis lábasban felforraljuk, amint forrni kezd, mérsékeljük a hőt és 15 perc alatt kb. egyharmadára visszaforraljuk.
  2. Közben elkészítjük a sajtos tölteléket: a kéksajtot, a krémsajttal és a tejjel simára keverjük.
  3. A fügéket megmossuk, leszárítjuk, tányérra ültetjük és tetejüket X alakban bemetszük, úgy hogy szét tudjuk nyitni a négy cikkelyt, de alul egyben maradjanak.
  4. Egyenlően elosztva, mindegyik füge közepébe sajtot halmozunk, lecsurgatjuk a boros redukcióval, végül meghintjük mandulapehellyel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 556
elküldve: 16
receptkönyvben: 178
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra cs, 2009-07-30 21:33

örülök, hogy nektek is ízlett!
reméljük, mielőbb üdvözölhetünk lelkes csapatunkban
kíváncsian várjuk a receptjeidet!!!

citrombors
Bloemcake / citrombors cs, 2009-07-30 21:28

Kedves Petra,
én neked köszönöm a receptet, mert itt láttam meg és rögtön tudtam, hogy ezzel biztos sikerem lesz a családban, ami pedig a legfontosabb.
Másik könnyű nyári kedvenc a diós-sajtos padlizsán.
Azt hiszem előbb-utóbb én is regisztrálok, mert van néhány kipróbált saját receptem is....:)

460