r
Nosalty Logó

Kecskesajtos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Kecskesajtos quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 766 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 3061 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 766 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    224.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1506 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 3061 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 361 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Miután beletettük a sót, a lisztben elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat és zsírt. Ekkor hozzáadjuk a vizet, és kézzel addig dolgozzuk, míg összeáll. Munkafelületre kitéve sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk a tésztabucit és hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Kivajazunk egy fodros, kb. 24 cm átmérőjű sütőformát. A tésztát lisztezett felületen kissé nagyobbra nyújtjuk (kb. 28 cm). Nyújtófára feltekerve óvatosan a sütőformában helyezzük, oldalt 1-2 cm magasságig kell felkanyarodnia a tésztának, a felesleget levágjuk. Ismét lefedjük fóliával, és még egyszer 30 percet pihen a hűtőben.
  3. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük légkeveréses üzemmódban. A tésztát sütőpapírral letakarjuk, és babszemeket helyezünk rá. Így megy a sütőbe 30 percre. Ezután a babszemeket és a sütőpapírt levéve, újabb 10 perc következik 180 ºC-on.
  4. Miközben a tészta sül, a tölteléket el tudjuk készíteni: a póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, és serpenyőben megolvasztott vajon 20 percig pároljuk. Egy tálban a tojásokat és a tejfölt összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A végén a póréhagymát is beleforgatjuk.
  5. A tésztát a sütőből kivéve ráöntjük a tölteléket, a tetejére pedig kezünkkel rámorzsoljuk a kecskesajtot, s mehet is vissza a melegbe. 50 perc alatt elkészül (akkor jó, mikor a kecskesajt darabkák és a kibukkanó póréhagymakarikák teteje kissé megpirul).
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 36420
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A quiche klasszikus francia étel, melynek alapelgondolása: omlós tésztán egy tojásos-tejszínes (vagy főzőkrémes/ tejes/ tejfölös) töltelék. Innentől kezdve pedig csak a fantázia szab határt, hogy mi kerül még a quiche-be. Esetemben volt itthon egy csomag szuper minőségű kecskesajt, és ehhez találtam felhasználási módot Joanne Harris: A francia piac c. könyvében. Igaz, póréhagyma pont nem állt a rendelkezésemre, azonban a tészta készítése alatti rengeteg várakozási időt kihasználva, beszereztem azt is..) Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tésztát készíteni, s lefagyasztani belőle, biztosítva ezáltal, hogy legközelebb is legyen kedvünk quiche-t készíteni.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.