r
Nosalty Logó

Kecskesajtos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Kecskesajtos quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 766 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 3061 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 766 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    224.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1506 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 3061 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 361 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Miután beletettük a sót, a lisztben elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat és zsírt. Ekkor hozzáadjuk a vizet, és kézzel addig dolgozzuk, míg összeáll. Munkafelületre kitéve sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk a tésztabucit és hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Kivajazunk egy fodros, kb. 24 cm átmérőjű sütőformát. A tésztát lisztezett felületen kissé nagyobbra nyújtjuk (kb. 28 cm). Nyújtófára feltekerve óvatosan a sütőformában helyezzük, oldalt 1-2 cm magasságig kell felkanyarodnia a tésztának, a felesleget levágjuk. Ismét lefedjük fóliával, és még egyszer 30 percet pihen a hűtőben.
  3. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük légkeveréses üzemmódban. A tésztát sütőpapírral letakarjuk, és babszemeket helyezünk rá. Így megy a sütőbe 30 percre. Ezután a babszemeket és a sütőpapírt levéve, újabb 10 perc következik 180 ºC-on.
  4. Miközben a tészta sül, a tölteléket el tudjuk készíteni: a póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, és serpenyőben megolvasztott vajon 20 percig pároljuk. Egy tálban a tojásokat és a tejfölt összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A végén a póréhagymát is beleforgatjuk.
  5. A tésztát a sütőből kivéve ráöntjük a tölteléket, a tetejére pedig kezünkkel rámorzsoljuk a kecskesajtot, s mehet is vissza a melegbe. 50 perc alatt elkészül (akkor jó, mikor a kecskesajt darabkák és a kibukkanó póréhagymakarikák teteje kissé megpirul).
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 34598
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A quiche klasszikus francia étel, melynek alapelgondolása: omlós tésztán egy tojásos-tejszínes (vagy főzőkrémes/ tejes/ tejfölös) töltelék. Innentől kezdve pedig csak a fantázia szab határt, hogy mi kerül még a quiche-be. Esetemben volt itthon egy csomag szuper minőségű kecskesajt, és ehhez találtam felhasználási módot Joanne Harris: A francia piac c. könyvében. Igaz, póréhagyma pont nem állt a rendelkezésemre, azonban a tészta készítése alatti rengeteg várakozási időt kihasználva, beszereztem azt is..) Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tésztát készíteni, s lefagyasztani belőle, biztosítva ezáltal, hogy legközelebb is legyen kedvünk quiche-t készíteni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia! mindig is érdekelt a hasonló formában készül? recepteknél, hogy miért kell babot tenni a tésztára? illetve milyen alternatív nehezéket(?) lehet felhasználni bab helyett? köszi :)

P.

A tésztára azért tesznek nehezéknek babot, mert különben felpuposodna az elösütés folyamán és ezt megszúrkálni pedig nem szabad azért mert utána ugye folyékony részt öntünk rá. Tehát marad a bab, mint a legjobb megoldás, más alternatíva lehet bármiylen más szarított hüvelyes. Talán a bab azért legjobb, mert nagyszemü és ezen keresztül szellözni is tud a tészta. Személy szerint azt gondolom, nem érdemes nagyon kísérletezni mással, ezt már pont jól kitalálták elöttünk mások. :-) Ha nincs babod, ahogy néha én is járok, bátran betolom a sütöbe anélkül, és ha nagyon púposodna, lenyomkodom néha egy falapáttal.

Törölt felhasználó

szia! én azt szeretném megkérdezni,hogy nem tudsz véletlen ajánlani más tészta alapot a quiche-hez.Páromnak ugyanis "túl száraz,ropogós" volt. Szerinted pizza alappal nem lehetne ezt elkészíteni?

Petra

szia, ide kattintva (http://www.nosalty.hu/tipus/quiche-pite) találsz egy csomó másik pite/ quiche tésztát, próbálj ki egyet ezek közül legközelebb a pizzatésztát nem javasolnám, teljesen más jelleg? végeredményt adna..

Törölt felhasználó

köszi szépen! ...egész nap azon gondolkodtam,mi lehetett a baj a tésztával, ugyanis a tésztát nem égettem oda,és tényleg mindent szépen követtem. A tészta azonban tényleg nem volt olyan,amilyennek lennie kellett volna(Franciaországban ugyanis kóstoltam már ezt az ételt). ...egyedül az ugrott be így délutánra,hogy nem vajat,hanem margarint használtam.Et lett volna a gond??

Törölt felhasználó

Szeretném megtudni, hogy nincs-e elírva a póréhagyma mennyisége, mert nekem a 30 g túl kevésnek t?nik, ugyanis ettem már. Vagy 300 g-nak kellene lennie, vagy 3 db-nak.

alkemist

Én gyakran sütök quiche-t, bár a tésztát liszt helyett zabpehely és rozsliszt keverékével szoktam helyettesíteni és soha nem sütöm el?, teljesen jól megsül a töltelék alatt is a tészta. Ez a kecskesajtos-póréhagymás változat nagyon jól hangzik, biztosan kipróbálom.

Törölt felhasználó

Az egyetlen recept az oldalon, ami igazi quiche tésztát használ, zsírral :) Ebb?l lesz igazán jó pite tészta! És valóban nem ragad így bele a piteformába se :)

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ezért ne vegyél soha előre reszelt sajtot

A kényelmi termékek rendszeresen átveszik az irányítást a konyhában, főleg ha nincsen kedvünk vagy időnk mindent magunk elkészíteni. Gyakran használt „mentőöv” az előre reszelt sajt is, pedig több szempontból is alulmarad a frisshez képest.

Lakos Benedek

További cikkek