r
Nosalty Logó

Kacsamáj karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kacsamáj karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2094 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    3920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4890.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72932 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    326 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4739 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 2094 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt sós vízben megfőzzük.
  2. A májakat felekre szedjük.
  3. A megfőtt karfiolt melegen összetörjük (kisrugós segítségével) a vajjal.
  4. Hagyjuk hűlni.
  5. Amikor már langyos, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, megsózzuk.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a karfiolos masszához keverjük.
  7. A masszát lapos tepsiben szétterítjük.
  8. Ráfektetjük a félmájakat.
  9. Alufóliával lefedve forró sütőben 25 percig pároljuk.
  10. Levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6393
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 01.

Ajánló

Libamájjal is készíthető, az eredeti recept arra szól, mi azonban jobban szeretjük a természetes májakat a tömött állaténál. Adagonként külön jénaiban is készülhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamáj karfiollal
Harmathy Ildikó 313 recept

Békebeli, igen kiváló előétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek