r
Nosalty Logó

Hólabda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bibius
Hólabda torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 333 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3994 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 333 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 3994 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot a forró vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Majd a kakaót, amivel alaposan elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbáverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  3. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 10 percig nagy lágon sütjük, majd 4-es fokozaton kb. 40 percig. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe, ha kész a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémetfőzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a krémhez. Kézimixerrel csomómentesrekeverjük!
  7. A tésztát 2 lapravágjuk. Belekenjük a krémet, és kívülről is bevonjuk.
  8. Kókuszreszelékkel díszítjük, de lehet csokiforgáccsal vagy olvasztott csokival is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 67747
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Egyszerűen mindenkinek! :)

Receptkategóriák

Hólabda torta
Bibius 6 recept

Már többször elkészítettem ezt a tortát. Nagyim csinált régebben sokszor ilyet szülinapomra, Ő labdákat (korongokat) vágott ki a tésztából, és azokat ragaszgatta össze. Azóta is nagyon szeretem! Egyszerű, gyors és ízletes. Párommal a 7. évfordulónkat ünnepeltük, amikor a kép készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek