Házisajt - paneer 2. recept

1 adag
280
kcal
Házisajt - paneer 2.
Házisajt - paneer 2.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paneer igazi indiai recept, magas fehérjetartalmú, könnyen elkészíthető, igen változatosan fűszerezhető és kitűnően süthető. Kockára vágva nyersen, illetve kevés vajon megpirítva is használhatjuk.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: hűtőben 2-3 napig eláll, ha előre szeretnénk elkészíteni valamelyik ételbe.


alapanyagok

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kurkumás indiai sajt, házi indiai sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 1/2 tk kurkumát és 1 tk. sót.

  2. Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.

  3. Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házi sajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.

  4. A szitában lévő sajtot befedjük a konyharuha széleivel, nehezéket teszünk rá és egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó.


statisztika

beküldve:
nézettség: 8 736
elküldve: 0
receptkönyben: 160
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

Hozzászólások (8)

szijj ági
szijj ágisze, 2011-06-01 15:57

köszi a gyors választ.
tettem bele kurkumát, sót, fokhagymát, de mindenen átüt a citromsav,- ezt biztos nem eszi meg a család.

szijj ági
szijj ágisze, 2011-06-01 13:10

sziasztok!
Én ma első alkalommal próbálkoztam, eddig házi sajtot+túróval készítettem. Most úgy érzem nagyon intenzív a citromsav íze. Ha kevesebbet teszek bele, úgy is lesz-e sajt?

veganya
veganyasze, 2011-06-01 13:39

Szia! Ekkora mennyiség kell bele, hogy kicsapja a tejet. Esetleg próbálkozz meg 100%-os citromlével, hátha úgy nem lesz zavaró. Valamint ha ízesíted valamivel (kurkuma, kapor), akkor szerintem nem érződik ki egyáltalán a citromsav/lé. Szép napot, VegAnya

veganya
veganyap, 2011-02-04 22:14

Örülök, hogy sikerült! A kapor valóban jó ötlet... :) Szia, VegAnya

Tímea80
Tímea80p, 2011-02-04 17:23

Kicsit késve de megcsináltam!
És működik! :)
Én még raktam bele kaprot is. Nagyon jó lett! :)

Tímea80
Tímea80v, 2011-01-23 16:04

Mit értesz kicsapatott tejen? Holnap jön a házitej adagom és ki szeretném ezt próbálni belőle! Mitől szilárdul meg? A citromsavtól?

veganya
veganyav, 2011-01-23 16:12

Szia Tímea!
Igen, a citromsavat ha beleteszed, azonnal összeugrik a tej, azaz a világos színű savó tetején ott lesz a kb túrós állagú házisajt. Ezt ha kohnyaruhával bélelt szitán átöntöd és nehezéket teszel rá (én a szitában lévő házisajtra visszahajtom a konyharuha szélét, és ráteszek egy kisebb, vízzel teli lábast), egy óra múlva szépen megkeményedik. Sok sikert! VegAnya

Legfrissebb cikkek

Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
A karácsony kötelező kellékei közé tartoznak azok a dalok, amiktől az ember már sírva rohan ki a világból. Ezzel reklámmal azonban kivételt tehetünk.
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
280