Házisajt - paneer 2. recept

Házisajt - paneer 2.
Házisajt - paneer 2.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paneer igazi indiai recept, magas fehérjetartalmú, könnyen elkészíthető, igen változatosan fűszerezhető és kitűnően süthető. Kockára vágva nyersen, illetve kevés vajon megpirítva is használhatjuk.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: hűtőben 2-3 napig eláll, ha előre szeretnénk elkészíteni valamelyik ételbe.


alapanyagok

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
konyha: indiai
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kurkumás indiai sajt, házi indiai sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 1/2 tk kurkumát és 1 tk. sót.

  2. Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.

  3. Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házi sajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.

  4. A szitában lévő sajtot befedjük a konyharuha széleivel, nehezéket teszünk rá és egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó.


statisztika

beküldve:
nézettség: 8 543
elküldve: 0
receptkönyben: 159
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

Hozzászólások (8)

szijj ági
szijj ágisze, 2011-06-01 16:57

köszi a gyors választ.
tettem bele kurkumát, sót, fokhagymát, de mindenen átüt a citromsav,- ezt biztos nem eszi meg a család.

szijj ági
szijj ágisze, 2011-06-01 14:10

sziasztok!
Én ma első alkalommal próbálkoztam, eddig házi sajtot+túróval készítettem. Most úgy érzem nagyon intenzív a citromsav íze. Ha kevesebbet teszek bele, úgy is lesz-e sajt?

veganya
veganyasze, 2011-06-01 14:39

Szia! Ekkora mennyiség kell bele, hogy kicsapja a tejet. Esetleg próbálkozz meg 100%-os citromlével, hátha úgy nem lesz zavaró. Valamint ha ízesíted valamivel (kurkuma, kapor), akkor szerintem nem érződik ki egyáltalán a citromsav/lé. Szép napot, VegAnya

veganya
veganyap, 2011-02-04 23:14

Örülök, hogy sikerült! A kapor valóban jó ötlet... :) Szia, VegAnya

Tímea80
Tímea80p, 2011-02-04 18:23

Kicsit késve de megcsináltam!
És működik! :)
Én még raktam bele kaprot is. Nagyon jó lett! :)

Tímea80
Tímea80v, 2011-01-23 17:04

Mit értesz kicsapatott tejen? Holnap jön a házitej adagom és ki szeretném ezt próbálni belőle! Mitől szilárdul meg? A citromsavtól?

veganya
veganyav, 2011-01-23 17:12

Szia Tímea!
Igen, a citromsavat ha beleteszed, azonnal összeugrik a tej, azaz a világos színű savó tetején ott lesz a kb túrós állagú házisajt. Ezt ha kohnyaruhával bélelt szitán átöntöd és nehezéket teszel rá (én a szitában lévő házisajtra visszahajtom a konyharuha szélét, és ráteszek egy kisebb, vízzel teli lábast), egy óra múlva szépen megkeményedik. Sok sikert! VegAnya

280