Gyors mézeskalács (mézes kalács 6.) recept

1 adag
1059
kcal
Gyors mézeskalács (mézes kalács 6.)
Gyors mézeskalács (mézes kalács 6.)
receptkönyvben hozzászólások (116)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik fiamék környezet felmérőt írtak. Az erre való felkészülés kemény dió. Kedvence a mézeskalács. Megígértem neki, hogy sütök, ha befejezi  a szenvedést. Befejezte. Nagyon finom, puha marad, és nincs várakozási idő. Begyúrtam, és Marci baba már készítette is a fenyő formákat. (Meg még a fel nem ismerhető kategóriába sorolható egyéb versenyzőket.)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Karácsonyra nagyon szép díszeket készíthetünk belőle. Adventi korszorún, egy kis szárított narancs és fahéj  mellett nagyon mutatós!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács pihentetés nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. A többi hozzávalóval egy jól formálható masszává gyúrjuk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vékonyságúra kinyújtjuk, és a karácsonyi formákat kiszúrjuk.
  4. Előmelegített (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok) sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
  5. Azonnal puha lesz. Zárható dobozban tároljuk!

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 100 734
elküldve: 105
receptkönyben: 1 441
elkészítve: 109/153
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (116)

Tarsoly Kata
Tarsoly Katasze, 2014-01-01 13:55

sütést követően és napokkal később is puha, volt hogy éjszakát szellőzött, mert elfelejtettem visszazárni a doboz fedelét. ... és nagyon finom! Könnyű vele dolgozni, köszönöm a receptet!!

Zsóffiii
Zsóffiiip, 2013-12-20 23:15

Szia Kiki!

Életemben először szerettem volna mézeskalácsot sütni és a te receptedet választottam. Nagyon jól sikerült,nem nehéz elkészíteni és tényleg puha marad. Nagyon jó recept. :) Köszönöm szépen!
Zsófi

Timea1987
Timea1987cs, 2013-12-19 22:08

Szia,Érdeklődnék hogy mivel kell lekenni sütés előtt?Illetve ebből csináltál e már házikót?A fehér mázhoz mennyi tojást ill. porcukrot használsz?

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2013-12-21 09:39

Szia! Semmivel nem kell megkenni sütés előtt. Házikót még nem próbáltam belőle. A fehér mázat pedig dr Oetker szállította. :-) Kellemes Ünnepeket! Kiki

ancsagirl95
ancsagirl95sze, 2013-12-18 22:17

Azt szeretném megtudni, hogy a tésztát kell pihentetni 1 napig a hűtőben, vagy azonnal süthető?
A választ köszönöm előre is!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2013-12-21 09:40

Szia! Ezért gyors mézeskalács mert azonnal lehet sütni. Nem kell pihentetni egy percet sem. :-) Kellemes Ünnepeket! Kiki

ancsagirl95
ancsagirl95cs, 2013-12-19 08:03

Köszönöm a gyors választ! :)
Még sohasem készítettem mézeskalácsot, szóval ez lesz a legelső próbálkozásom. Remélem jól sikerül... :D A sok pozitív visszajelzés után csak nem ronthatom el..

litababa
litababasze, 2013-12-18 21:18

szuper! tobb, mint 10 eve nem probalkoztam mezeskalaccsal, miutan olyan "jol" sikerult, hogy embert lehetett volna vele olni. a lanyommal csinaltuk most, konnyu, gyors, finom es puha maradt! koszii megegyszer!

tika90
tika90sze, 2013-12-18 17:11

Ma elkészítettük és isteni lett!! Kiváló recept!
Nekem mindég megkeményedik a mézes süti , de ezt a receptet mindenkinek ajánlom , könnyü elkészíteni és puha marad :)

MAJTY
MAJTYk, 2013-12-17 20:10

Nagyon szepen koszonom a receptet,fincsi lett .Mindenkinek dicsekszek a receptedel.

Cinci4
Cinci4h, 2013-12-16 23:18

Kedves Kiki! Köszönöm a receptet. Igazi nyomi vagyok a konyhában, de ez sikerült. A tésztát nagyon egyszerű volt összerakni, könnyű vele dolgozni, a végeredmény pedig finom és puha:))))

suliadri
suliadriv, 2013-12-15 07:48

Vaj helyett kókuszzsírt tettem bele és az első adag kisülése után csökkentettem 160'C-ra és 7 percre a sütési időt a légkeverésesben.
Estéről reggelre sem keményedett meg, pedig nem volt lezárt dobozban.
Jó kis recept. Ez lesz a nyerő idén :-)

Római kömény
Római köményp, 2013-03-15 18:49

nagyon jó kis recept, tettem bele vmennyi rozslisztet és vajat, nagyon jól formálható, finom és gyors. 2 éves lányommal csináltuk, utána kitettük a hóba (aki ismeri Babócát, tudja miért) és utána már ettük is. finom, mondta :)

vm2011
vm2011p, 2012-12-28 19:57

kedves Kiki!ez a recept tökéletes:)))két adagot sütöttem és mindkettő nagyon finom lett.cukormázzal is kidekoráltam a végén.a második adagba tettem egy kis kakaót és plusz fűszereket(fahéj,szegfűszeg,gyömbér).a barátaink és a rokonok kis sütis csomagokat kaptak ajándékba,de önző módon a mézesből tartottam meg magunknak is.dobozban van és finom puha:))rájárunk....
köszönöm szépen a receptet!boldog új évet kívánok!
brumi

vending
vendingv, 2012-12-23 21:46

Kedves Kiki !
Köszönöm ezt a remek receptet!!
Nagyon könnyű a tésztával dolgozni,nem ragad, nem tapad rá a nyújtófára.
A süti nagyon puha,pedig néhány perce vettem ki a sütőből.
Békés és Boldog Karácsonyt !
Kata

kardoseva
kardosevaszo, 2012-12-22 20:59

Nagyon finom, és igazán gyors recept. Egyetlen hibája hogy nem lehet eleget sütni három nap alatt már négy adagot falt fel a családom de ma már a 10 éves lányom egyedül sütötte. Szóval szuper!!!!Köszönöm!

zsike58
zsike58szo, 2012-12-22 09:31

Most fogok neki. Megkérdezem hogy a 2 tojást a tésztájába tegyem?

katicka85
katicka85p, 2012-12-21 13:29

Most próbálkoztam először és elsőre isteni lett már 2 adag kisült. Nagyon jó recept! Köszönöm! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

KubisViki
KubisVikics, 2012-12-20 15:40

Kedves Krisztina! Köszönöm Neked a receptet! Évek óta nem sikerült ilyen finom mézeskalács! Finom, egyszerű, gyors! Kellemes Ünnepeket Kívánok! kubisviki.

Rozika1979
Rozika1979sze, 2012-12-19 20:57

Köszönöm a receptet, nekem nagyon bevált. Kicsivel több lisztet tettem, bele.
Így könnyű volt vele dolgozni.
Boldog karácsonyt mindenkinek.

Edit

Edit64
Edit64k, 2012-12-18 15:55

Szia Kiki:)
Köszönöm a receptedet. Nagyon finom volt. Én rozslisztet használtam.
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek :) Edit

finomatfőznék
finomatfőznékk, 2012-12-18 13:46

Nagyon szuper ez a recepted is! Elkészítettem az eredeti recepted szerint ovis rendezvényre dupla adaggal és a családomnak is teljes kiörlésű rozslissztel és nádcukorral, mindegyik nagyon finom puha és ízletes lett! Kedvenceim között vagy! :)

fancsika
fancsikav, 2012-12-16 21:02

Megcsináltam az unokáimmal, és ez lett a legtutibb mézes süti, amit eddig csináltam. (Biztos a kis cukrászok is közrejátszottak persze.) Nagyon jó a recept, könnyű megcsinálni, és azonnal fogyasztható, lehet, hogy karácsonyig még egyszer meg kell csinálnom, de nem baj. Köszönöm.

Edike1
Edike1v, 2012-12-16 00:10

Köszönöm a receptet :) Ígérethez híven..... puha , gyönyörű karácsonyi sült formák lettek a tésztából ,
az újra gyúrt tészta formák keményebbek lettek,sütés után,de gondolom ,fém dobozba téve ,puhulnak az ünnepekig !!!

polip25
polip25szo, 2012-12-15 18:42

Kedves Kiki :)
megcsináltam nemrég ezt a sütit és mondhatom,hogy valami isteni finom!Nagyon könnyű dolgozni a tésztájával-mondjuk nekem is kellett még pár deka lisztet tennem hozzá-pikk-pakk kész és tényleg puha forrón is,az ízéről nem is beszélve,pedig én csak 10 deka cukrot tettem bele.Egy szó mint száz:köszönöm a receptet :) és nagyon kellemes ünnepeket kívánok neked és kis családodnak! :)

fancso26
fancso26k, 2012-12-11 20:12

Nagyon finom lett! A tetejére citrommázat használtam és nagyon passzol az ízéhez! :)

nbeatrix
nbeatrixv, 2012-12-02 22:06

Nagyon finom, puha lett. Könnyű volt vele dolgozni. Cukor helyet xillitet használtam.
Köszi :)

Hajnal0
Hajnal0cs, 2012-11-22 12:45

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy vajat lehet a margarin helyett használni? Köszi előre is!

ancika25
ancika25h, 2012-10-29 15:54

Szia! Most fejeztük be a 6éves kislányommal a sütést. Nagyon élvezte. Jó elfoglaltság volt. Alig bírta kivárni ,hogy megsüljön :)
Szuper recept, és isteni finom!
Köszönjük :) Ez 1 csodás élmény így közösen

Legfrissebb cikkek

Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Gyönyörű belvárosi környezetben megnyitott a harmadik padthai wokbar. Az új, eddig legnagyobb és legimpozánsabb étterembe nem csak a thai finomságok miatt érdemes betérni.
1059