Gyors mézeskalács (mézes kalács 6.) recept

megosztás
0
Gyors mézeskalács (mézes kalács 6.)
Gyors mézeskalács (mézes kalács 6.)
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (125)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik fiamék környezet felmérőt írtak. Az erre való felkészülés kemény dió. Kedvence a mézeskalács. Megígértem neki, hogy sütök, ha befejezi  a szenvedést. Befejezte. Nagyon finom, puha marad, és nincs várakozási idő. Begyúrtam, és Marci baba már készítette is a fenyő formákat. (Meg még a fel nem ismerhető kategóriába sorolható egyéb versenyzőket.)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Karácsonyra nagyon szép díszeket készíthetünk belőle. Adventi korszorún, egy kis szárított narancs és fahéj  mellett nagyon mutatós!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács pihentetés nélkül
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. A többi hozzávalóval egy jól formálható masszává gyúrjuk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vékonyságúra kinyújtjuk, és a karácsonyi formákat kiszúrjuk.
  4. Előmelegített (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok) sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
  5. Azonnal puha lesz. Zárható dobozban tároljuk!

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 136 556
elküldve: 129
receptkönyben: 1 657
elkészítve: 189/233
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (125)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A.n.n.a
A.n.n.a / A.n.n.a k, 2015-12-22 19:40

Életem első mézeskalácsa, és bevált! A tésztával szenvedtem, mert ragadt, de megérte, nagyon finom, puha lett! Köszönöm a receptet! :)

Keti27
Keti27 / Keti27 szo, 2015-12-19 18:55

Első mézeskalácsom! :) nem is próbálkozok más recepttel, köszönöm!

babyloo320i
babyloo320i szo, 2015-12-19 14:48

Most lettünk készen vele! Nagyon könnyen ment. A gyerekek élvezték a gyártási folyamatokat! Csodás formák készültek! Köszönöm a receptet!

studingers
studingers szo, 2015-10-31 11:44

Igazán finom,ízletes mézeskalács!Könnyű gyúrni és fél óra alatt kész van!Köszi a receptet! :)

ILONA00
ILONA00 v, 2014-12-21 20:46

Ma kipróbáltam ezt és egy másik receptet. Minden téren ez nyert: könnyű dolgozni a tésztával, finom és jól is néz ki. Csak ezt a receptet mentettem el, köszi! Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Viki0217
Viki0217 k, 2014-12-16 14:24

ohh, ez isteni :) köszönöm, hogy rátalálhattam! Kellemes Ünnepeket!

Tarsoly Kata
Tarsoly Kata sze, 2014-01-01 13:55

sütést követően és napokkal később is puha, volt hogy éjszakát szellőzött, mert elfelejtettem visszazárni a doboz fedelét. ... és nagyon finom! Könnyű vele dolgozni, köszönöm a receptet!!

Zsóffiii
Zsóffiii p, 2013-12-20 23:15

Szia Kiki!

Életemben először szerettem volna mézeskalácsot sütni és a te receptedet választottam. Nagyon jól sikerült,nem nehéz elkészíteni és tényleg puha marad. Nagyon jó recept. :) Köszönöm szépen!
Zsófi

Timea1987
Timea1987 cs, 2013-12-19 22:08

Szia,Érdeklődnék hogy mivel kell lekenni sütés előtt?Illetve ebből csináltál e már házikót?A fehér mázhoz mennyi tojást ill. porcukrot használsz?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina szo, 2013-12-21 09:39

Szia! Semmivel nem kell megkenni sütés előtt. Házikót még nem próbáltam belőle. A fehér mázat pedig dr Oetker szállította. :-) Kellemes Ünnepeket! Kiki

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 sze, 2013-12-18 22:17

Azt szeretném megtudni, hogy a tésztát kell pihentetni 1 napig a hűtőben, vagy azonnal süthető?
A választ köszönöm előre is!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina szo, 2013-12-21 09:40

Szia! Ezért gyors mézeskalács mert azonnal lehet sütni. Nem kell pihentetni egy percet sem. :-) Kellemes Ünnepeket! Kiki

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 cs, 2013-12-19 08:03

Köszönöm a gyors választ! :)
Még sohasem készítettem mézeskalácsot, szóval ez lesz a legelső próbálkozásom. Remélem jól sikerül... :D A sok pozitív visszajelzés után csak nem ronthatom el..

litababa
litababa / litababa sze, 2013-12-18 21:18

szuper! tobb, mint 10 eve nem probalkoztam mezeskalaccsal, miutan olyan "jol" sikerult, hogy embert lehetett volna vele olni. a lanyommal csinaltuk most, konnyu, gyors, finom es puha maradt! koszii megegyszer!

tika90
Kacor / tika90 sze, 2013-12-18 17:11

Ma elkészítettük és isteni lett!! Kiváló recept!
Nekem mindég megkeményedik a mézes süti , de ezt a receptet mindenkinek ajánlom , könnyü elkészíteni és puha marad :)

MAJTY
MAJTY k, 2013-12-17 20:10

Nagyon szepen koszonom a receptet,fincsi lett .Mindenkinek dicsekszek a receptedel.

Cinci4
Cinci4 h, 2013-12-16 23:18

Kedves Kiki! Köszönöm a receptet. Igazi nyomi vagyok a konyhában, de ez sikerült. A tésztát nagyon egyszerű volt összerakni, könnyű vele dolgozni, a végeredmény pedig finom és puha:))))

suliadri
suliadri v, 2013-12-15 07:48

Vaj helyett kókuszzsírt tettem bele és az első adag kisülése után csökkentettem 160'C-ra és 7 percre a sütési időt a légkeverésesben.
Estéről reggelre sem keményedett meg, pedig nem volt lezárt dobozban.
Jó kis recept. Ez lesz a nyerő idén :-)

Római kömény
Római kömény p, 2013-03-15 18:49

nagyon jó kis recept, tettem bele vmennyi rozslisztet és vajat, nagyon jól formálható, finom és gyors. 2 éves lányommal csináltuk, utána kitettük a hóba (aki ismeri Babócát, tudja miért) és utána már ettük is. finom, mondta :)

vm2011
vm2011 p, 2012-12-28 19:57

kedves Kiki!ez a recept tökéletes:)))két adagot sütöttem és mindkettő nagyon finom lett.cukormázzal is kidekoráltam a végén.a második adagba tettem egy kis kakaót és plusz fűszereket(fahéj,szegfűszeg,gyömbér).a barátaink és a rokonok kis sütis csomagokat kaptak ajándékba,de önző módon a mézesből tartottam meg magunknak is.dobozban van és finom puha:))rájárunk....
köszönöm szépen a receptet!boldog új évet kívánok!
brumi

vending
vending v, 2012-12-23 21:46

Kedves Kiki !
Köszönöm ezt a remek receptet!!
Nagyon könnyű a tésztával dolgozni,nem ragad, nem tapad rá a nyújtófára.
A süti nagyon puha,pedig néhány perce vettem ki a sütőből.
Békés és Boldog Karácsonyt !
Kata

kardoseva
kardoseva szo, 2012-12-22 20:59

Nagyon finom, és igazán gyors recept. Egyetlen hibája hogy nem lehet eleget sütni három nap alatt már négy adagot falt fel a családom de ma már a 10 éves lányom egyedül sütötte. Szóval szuper!!!!Köszönöm!

zsike58
zsike58 szo, 2012-12-22 09:31

Most fogok neki. Megkérdezem hogy a 2 tojást a tésztájába tegyem?

katicka85
katicka85 p, 2012-12-21 13:29

Most próbálkoztam először és elsőre isteni lett már 2 adag kisült. Nagyon jó recept! Köszönöm! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

KubisViki
KubisViki cs, 2012-12-20 15:40

Kedves Krisztina! Köszönöm Neked a receptet! Évek óta nem sikerült ilyen finom mézeskalács! Finom, egyszerű, gyors! Kellemes Ünnepeket Kívánok! kubisviki.

Rozika1979
Rozika1979 / Rozika1979 sze, 2012-12-19 20:57

Köszönöm a receptet, nekem nagyon bevált. Kicsivel több lisztet tettem, bele.
Így könnyű volt vele dolgozni.
Boldog karácsonyt mindenkinek.

Edit

Edit64
Edit64 k, 2012-12-18 15:55

Szia Kiki:)
Köszönöm a receptedet. Nagyon finom volt. Én rozslisztet használtam.
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek :) Edit

finomatfőznék
finomatfőznék k, 2012-12-18 13:46

Nagyon szuper ez a recepted is! Elkészítettem az eredeti recepted szerint ovis rendezvényre dupla adaggal és a családomnak is teljes kiörlésű rozslissztel és nádcukorral, mindegyik nagyon finom puha és ízletes lett! Kedvenceim között vagy! :)

fancsika
fancsika v, 2012-12-16 21:02

Megcsináltam az unokáimmal, és ez lett a legtutibb mézes süti, amit eddig csináltam. (Biztos a kis cukrászok is közrejátszottak persze.) Nagyon jó a recept, könnyű megcsinálni, és azonnal fogyasztható, lehet, hogy karácsonyig még egyszer meg kell csinálnom, de nem baj. Köszönöm.

Edike1
Edike1 v, 2012-12-16 00:10

Köszönöm a receptet :) Ígérethez híven..... puha , gyönyörű karácsonyi sült formák lettek a tésztából ,
az újra gyúrt tészta formák keményebbek lettek,sütés után,de gondolom ,fém dobozba téve ,puhulnak az ünnepekig !!!

1059