Görög tepsis burgonya recept

1 adag
375
kcal
Görög tepsis burgonya
Görög tepsis burgonya
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A görög nyarat juttatja mindig eszembe ez a gyors könnyű kis étel, melyet köretként, de önállóan finom uborkasalátával is fogyaszthatunk. Nagyon finom újkrumpliból is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha már unod a petrezselymes krumplit, itt az oregánós krumpli.

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsis krumpli, mézes krumpliköret, fűszeres krumpli tepsiben sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és szép  kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk.
  2. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót. 
  3. A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé.
  4. Forró sütőben sütjük középen. Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat. A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz.
  5. Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 51 384
elküldve: 66
receptkönyben: 2 029
elkészítve: 72/113
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
27 recept

Hozzászólások (38)

Záporvirág
Záporvirágv, 2014-09-07 13:29

Tényleg nagyon finom, de legközelebb - igazodva családunk ízléséhez - 2 dolgot biztosan másképp csinálok: nem teszek bele karikára vágott paradicsomot (nagyon elsavanyította!), valamint több mézet csurgatok majd hozzá (elbírta volna!).

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2014-09-03 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Tmea
Tmeah, 2013-03-25 14:39

Kedves Mayura!
Első nekifutásra 2,5 kg krumpliból készítettem el a 4 tagú családomnak. Pillanatok alatt lekenyerezett mindenkit! Második fogásnak ettük csak úgy önmagában. Nem volt olívaolajam, viszont volt olívabogyóm, úgyhogy szórtam rá egy zacskóval, valamint a végén hiányoltam egy kis csípős ízt róla, így szórtam rá még egy kis chilipelyhet is. Szó, mi szó tökéletes! A családom összes tagját kivétel nélkül levetted a lábáról, úgyhogy egyértelmű döntés alapján ez a finomság rendszeres vendég lesz a konyhánkban!
Köszönöm az élményt!
Szeretettel
Tímea

mayura
mayurah, 2013-05-13 14:17

Kedves Tímea!
Jó fejlesztéseket, írtál ezeket én is kipróbálom majd, és nagyon örülök hogy ízlett.
Üdv Mayura

applepopsicle
applepopsicleszo, 2012-12-15 14:51

Isteni finom, imádom! Először az édes és sós ízek keveredése miatt kicsit tartottam tőle, de azóta már többször is elkészítettem. köszi a receptet! :)

margareta01
margareta01h, 2012-10-01 20:42

Én is elkészítettem, tényleg nagyon finom lett!!! Olajat mindenki ízlése szerint adjon hozzá, nem a recepttel van a gond! Köszi, hogy megosztottad velünk, ajánlom másnak is kipróbálásra!!

saksa
saksaszo, 2012-09-01 11:55

Imådom ezt a recit,ma elkeszitem ebedre !!! Köszi a receptet :)))

uoti
uotip, 2012-08-31 10:49

a hozzávalóknál 2 tk oregano szerepel, a receptben csak 1.:) most fogom elkészíteni, biztosan nagyon finom.

mayura
mayurak, 2012-11-20 17:04

Bocs, hogy csak most írok, de túl vagyok egy Győrbe költözésen a családdal. Az 2. tk oreganót én a végén szoktam még rászórni.
Jó étvágyat :)

margareta01
margareta01h, 2012-09-24 16:54

Én úgy értelmezem, hogy 1 tk megy a paradicsomos keverékbe, 1 tk meg a tetejére hintve, igaz a receptben friss fűszert ír, de az azért csak szezonális, nem mindig van friss.

gabicika
gabicikak, 2012-08-07 15:04

Tenyleg telitett zsirsav lesz az olivaolaj, ezt szerintem KisEdi sem kritikanak szanta, csak jotanacsnak. Amugy a recept teljesen tuti, ma en is ezt keszitem ebedre, csak napraforgo olajjal :)) Viszont a salatat amit hozza fogok kesziteni, meglocsolom olivaolajjal. Imadom a görög recepteket, ha tudsz meg valami hasonlo klasszat es egyszerüt, azt varom szeretettel.

mayura
mayurak, 2012-08-21 23:11

Köszi!
Sok jó Görög receptem van még, de épp költözködünk így majd csak október környékén leszek aktív.
Üdv Mayúúr

ecesecretary
ecesecretaryszo, 2012-08-04 16:25

Nagyon finom!!! Csak ajánlani tudom mindenkinek!!! Egyszerű és tökéletes köret. Már többször elkészítettem. Köszi :)

Krisztalina
Krisztalinav, 2012-07-22 19:44

Ma elkészítettem a receptet sült hal mellé köretnek. Isteni lett! A fiamnak is nagyon ízlett, főleg a jobban lepirult darabok. Érdemes jól lepirítani, a jól megsült darabkák különösen finomak! Ami ebéd után megmaradt a délután folyamán elmajszolta a gyerek :)

mayura
mayurasze, 2012-07-25 21:11

Örülök hogy ízlett én is ezeket a jól lepirúlt darabokat kedvelem. §:-)

csilla90
csilla90szo, 2012-06-16 14:58

Inkább a sok húsfogyasztásról mondjatok le, máris egészségesebb lenne a nép, ha nem sertést ennétek marhával :)
Szerintem nagyon jó recept, 1 hete kezdtem a 90 napost, legalább a zöldségnapot valamivel fel lehet dobni, ez lesz ma ebédre :)

mayura
mayurah, 2012-06-25 14:33

Kedves Csilla! Kedves vagy és köszönöm a hozzászólásod! Nekem is az a véleményem, hogy mindíg a saját izlésünk szerint kell valamit elkészíteni, arra azért kitérnék, hogy a krumpli sülés közben egy bizonyos mennyiséget szív fel, tehát bővebb olajban is, hasonló lesz az eredmény a felesleg pedig a tepsi alján marad. Igazad van!
Üdv Mayura

csilla90
csilla90szo, 2012-06-16 14:57

Nem értem..ha valaki látja h tocsog az olajban akkor ne rakjon hozzá annyi olajat. A recepteken mindig lehet kicsit változtatni ízlés szerint. Meg telített zsírsav lesz az olivaolajtól....akkor csak salátát együnk magába ennyi erővel? :)

villers
villerscs, 2012-06-14 09:53

Szia!
Tegnapi színházlátogatás után gondoltam megkeresem ezt a "szuperkrumplit" :) Bár ha agyonvertek volna, akkor sem jutott volna eszembe az itteni neved, de mégis megvagy :)

mayura
mayurah, 2012-06-25 14:26

Szióka! Örülök hogy írtál, én azóta nem is nézegettem a netet. Remélem hamarosan talizunk ismét, és kifaggathatlak a különleges táplálkozási szokásaidról. Fantasztikusan csinos izmos nő vagy. És Peti sokat mesélt Attilánnak hogy milyen rendszeresen és egészségesen étkezel, ez szerintem is nagyon fontos dolog, és az különösen jó dolog ha valaki ennyire kitartó és ragaszkodik az elveihez.
Üdv Mayura

angelaa
angelaav, 2012-06-03 13:00

Szia Mayura!

Én most készítem,már alig várom,hogy megkóstolhassam!
Köszi a receptet!
Üdv: angellaa

mayura
mayuraszo, 2012-05-12 13:34

Köszi Mindenkinek a hozzászólást! Nagyon örülök hogy, ízlik, és aki sokalja az oliva olajat, nyugodtan tehet bele kevesebbet is... Bár Cipruson ahol ezt tanultam nem sajnálták, az olajat, mert egy olajfa termesztő családnál láttam meg ezt a finomságot. Ott reggelire kenyérrel is ették az olajat egy kis juh sajttal...Hát,.. Senkinek nem volt epeköve és..
Puszi :-)

viza
vizacs, 2012-05-10 12:03

Elkészítettem a receptet, nekem pont tökéletes lett az 1 dl. olívaolajjal és nagyon finom !!!!
Mi Kittyke által feltett cukkini paprikással fogyasztottuk. Nagyon finom együtt !
Köszi a receptet !

palice
palicecs, 2012-05-10 11:38

Szia Mayura!
Nagyon finom volt! Mindenkinek nagyon izlett!
Batran ajanlom a kiprobalasra!
Koszonom a receptet.
Udv,Alice.

NoSalty.hu
NoSalty.huk, 2012-05-08 15:57

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.07. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

macska rozi
macska rozik, 2012-05-08 15:30

Nah,latom jol lehuztak a receptedet.:(((Zsirsav,olaj meg ilyenek...
En azert elmentettem,nekem tetszik!nagyon is!:))
A karogokkal meg ne foglalkozz!

terranova56
terranova56k, 2014-09-02 21:25

tetszik a neved, és tényleg nem kell foglalkozni a károgókkal, ja és a recept is jó, elmentettem

mayura
mayuraszo, 2012-05-12 13:43

Rozi!
Köszi a bátorító szavakat nagyon jól esett!
Üdv Mayura

Cirka72
Cirka72k, 2012-05-08 13:05

Szerintem nagyon sok hozzá az 1 dl olaj. Nálam épp most készült el, de tocsog az olajban és sajnos ropogós sem lett.

zsoka1515
zsoka1515k, 2012-05-08 09:16

Sajnos én nem használok olivaolajat,mert nekem az drága.A hagyományos olajat használom minden főzésnél.Már én is csináltam tepisburgonyát.egyszerű és hamar megvan.Hozzávalo:burgonya-hagyma-szalonna-füszer-lehet még paprika- paradicsom stb.

Bari90
Bari90h, 2012-05-07 19:01

Nagyon szimpatikus recept! Most lett kész, jónak tűnik, még nem kóstoltam. :) Kicsit hagyom hűlni, kicsit még "érik" a sütőben. Sajnos méz nem volt itthon, de remélem így is finom lesz. :)

KisEdi
KisEdih, 2012-05-07 15:30

Az a baj az olívaolajjal való sütésnél, hogy a hevítéstől ugyanúgy telített zsírsav lesz mint a napraforgóolaj :S

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
375