r
Nosalty Logó

Fokhagymás pulykaszárnyak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymás pulykaszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1747 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 437 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1747 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Annyi tejben, amennyi a szárnyakat éppen ellepi, 2-3 gerezd fokhagymát belenyomunk fokhagymanyomóval, és belerakjuk a szárnyakat 3-4 órára, vagy egy egész éjszakára is.
  2. Miután kivettük őket, lecsepegtetjük, tepsibe rakjuk, és 1 cm-enként bevagdossuk majdnem csontig, hogy könnyebben be tudjuk majd fokhagymázni. Minden egyes vágásba jó sok fokhagymát rakunk, sőt ahol tudjuk, a húsrétegek közé és rakhatunk.
  3. Megpucolunk 1 közepes fej hagymát (lilát vagy vöröset), vékony karikákra vágjuk, és mindegy egyes vágásba csúsztatunk egyet.
  4. Majd kb 1 dl olajba beleszórjuk a fűszereket, elkavarjuk és a szárnyakra csorgatjuk úgy, hogy mindenhová jusson. A hús alá 1-2 dl vizet öntünk, lefóliázzuk és mehet a sütőbe.
  5. Sülés közben 1-2-szer újra meglocsolgatjuk az alatta levő zsiradékkal. Majd ha már puhára párolódott a fólia alatt, levesszük róla, és pirosra sütjük a tetejét.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10249
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én párolt lilakáposztával tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek