r
Nosalty Logó

Finom krémes-mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Finom krémes-mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    280.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.6 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 5678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztből, a margarinból, egy egész tojásból, a cukorból és a szalalkáliból könnyen gyúrható tésztát készítünk.
  2. Ezt 3 egyenlő részre osztjuk.
  3. Az elsőhöz kakaóport, a másodikhoz zöld mandula aromát, a harmadikhoz bonbonmeggy aromát keverünk.
  4. Majd kinyújtjuk, és sütőlemezen kisütjük a 3 lapot.
  5. A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzzük.
  6. A margarint a porcukorral jól kikeverjük. Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egész tojást. Ezután a kihűlt tejpéppel összekeverjük.
  7. A lapokat megtöltjük, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21875
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és mutatós sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek