Fagyi szelet recept

1 adag
543
kcal
Fagyi szelet
Fagyi szelet
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pesti rokonság kedvence.:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Egy szép, családi vasárnapi ebéd méltó "megkoronázása".

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos habszelet, pudingos kakaós habszelet, pudingos-tojáshabos piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
  3. Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
  4. Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
  6. A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.
  7. Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk.
  8. Vízbe mártott késsel szeleteljük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 165 446
elküldve: 30
receptkönyben: 1 865
elkészítve: 34/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Szanyiné Boros Anikó

Mióta szakács: 2009.11.22.
5 recept

Hozzászólások (40)

Linda75
Linda75szo, 2013-10-12 15:35

A mi családunk nem szereti a diót, sem semmilyen magvas dolgokat. Mit ajánlotok a dió pótlására? Pl:. Még mennyivel több liszt? Előre is köszönöm.

köévi
köéviv, 2013-04-28 21:01

Szia!
Pénteken elkészítettem, s annyira szép, és finom lett, hogy büszkeségemben az egész utcát megetettem. Majd jött a szombat, és hajnalban nekiálltam újra sütni, mondván ebből a gyerekek sem maradhatnak ki. Elkészült, beültem a kocsiba és mindkét gyereknek vittem. Később kiderült az unoka még az iskolába is vitt, apróra kockázva, hogy mindenkinek jusson.
Így aztán Budapest egy utcája, egy egész osztály, és egy nagy család imádja a sütid!
Gratulálok, köszönöm!
Köévi

Szszilvika
Szszilvikah, 2013-01-28 14:39

Sziasztok!

Imádjuk ezt a sütit. Anyósom gyakran készíti.
Az utóbbi időben viszont a tészta elázik.
Nem értjük miért, mitől.
Tudna valaki segíteni?
Elmondása szerint pedig ő is így készíti.
Azt mondja hideg a pudingos rész illetve a tojáshehérje is.
Akkor mitől vizesedhet be a tészta?
Aki tud segítsen légyszi, légyszi.

Köszönöm
Szilvi

mézecske74
mézecske74cs, 2013-06-13 17:07

Szia!én is ezt a fajtát csinálom de én víz helyett,olajat teszek bele és így nem ázzik el.
próbáld ki.Meg hütsd ki teljesen a tésztát és csak utánna tölsd meg.

Rami1982
Rami1982k, 2012-09-04 15:09

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a cukrot lehet-e ennél a receptnél helyettesíteni mézzel vagy édesítőszerrel és hogy van e valaki aki már kipróbálta már úgy? Előre is köszönöm a választ! :)

mézecske74
mézecske74szo, 2012-04-21 18:55

Helló!
Csak 1.kérdésem lenne?
Én írtozzok a tojásfehérjétől.
5-tojás fehérje-kb-mennyi habtejszínt ad ki?
Hullalából szeretném csinálni.
Tud nekem valaki segíteni?
Köszi előre is.

mézecske74
mézecske74p, 2012-05-25 17:22

Szia!
Köszi de azóta már meg csináltam 2-szer.
Nem vártam a válaszra,mert nem írt vissza senki.
Rendes vagy azért.
Üdv és szép hétvégét.

Móni05
Móni05sze, 2012-02-01 15:44

Szia.

Én tojás fehérje helyett tejszínt teszek rá,nállunk jobban szeretik.
szia Móni

Edit392
Edit392k, 2012-01-10 16:48

Köszönöm ezt a receptet! Féltem tőle, mivel még csak most tanulok sütni! De, nagyon jól sikerült, finom lett!!!

lillka
lillkak, 2011-10-25 01:13

Elkészítettem.Nos a két pudingból és négy dl tejből plusz a két kanál lisztből úgy összeállt a krém,hogy még ki sem hűlt de már keverni sem lehetett rajta,kicsit izgultam,hogy mi lesz ha még hül is,mire kihűlt egyben ki lehetett venni a lábasból,alig tudtam össze mixelni a vajas cuccal,kicsit darabos is lett.
Szóval én legközelebb nem teszek két kanál lisztet bele a fent leírtak miatt,mert borzasztóan beáll és a végeredményben nagyon kiérződik a liszt.A diós piskótába szerintem túl sok az egy cs. sütőpor,nagyon morzsalékos lesz a tészta.
Mindent összevetve nem lett rossz de legközelebb az én változtatásaimmal készítem el.
Még valami,a krémbe szerintem mehet nyugodtan egy kis vanília aroma,mert én az édes ízen kívül nem éreztem,hogy vaníliás pudinggal készült.Majd beszámolok,hogy a kisebb változtatásokkal ,hogy sikerült.

polki
polkiv, 2011-09-11 21:21

Nagyon finom lett!! Mindenkinek ízlett!!
Köszönöm!!!

Bendika
Bendikaszo, 2011-08-20 08:49

Szia!

Köszönöm a receptet, igazán egyszerű, de nagyszerű. Isteni finom lett!

dallos79
dallos79p, 2011-08-12 17:33

Elkészítettem ma és nagyon jól néz ki!Most a hüttőben várja,hogy megegyék :)

timcsi82
timcsi82h, 2011-02-28 16:43

Húúú!!!A hétvégén megcsináltam a párommal és nagyon fini lett!!!Köszönöm szépen a receptet!

beacska28
beacska28cs, 2011-02-24 18:45

Szia!
Én megsütöttem ma a sütit.nagyon jól sikerült,én a krémbe is tettem egy kis diót.

dettike
dettikep, 2010-08-20 10:58

Megsütöttem és nagyon finom lett. Az egész család el volt tőle ragadtatva, pedig még csak 16 éves vagyok:)

gregoreva
gregorevasze, 2010-06-30 21:36

Köszi a receptet, és a plussz apró,de igen fontos infókat, pld.,hogy hogyan kell a krémet készíteni, kell-e bele tojás,és hogy kerül hab a tetejére? Ezek azért jól jöttek.Köszi-már neki lehet látni.Jaj, nem győzöm irogatni, melyik napon,(kétnaponta),melyik sütit süssem meg, hisz itt a nagy nyári szünet, és a gyerekeim ilyen téren leállíthatatlanok.De ez is benne lesz,az tuti!Éva-Anyóca

Szboros.aniko
Szboros.anikov, 2010-06-20 18:58

Szia myra6!

Hát őszinte leszek még nem próbáltam ennél a sütinél….de tapasztalatból mondom, ha valamilyen más összetevőt teszel a mennyiségének megfelelően, akkor valószínűleg jó lesz!Más receptnél már próbáltam pl dió helyett mák stb.
Ez jellegzetesen diós tészta és nem érezni ki annyira az ízét helyette talán még a mandula jöhet szóba…de kíváncsian várom, hogy mire jutottál vele. Még az is megoldás lehet, hogy dió helyett lisztet teszel és akkor egy vizes piskóta tészta lesz....Feltétlenül írjál és én is megsütöm:)
Sok sikert! Anikó

myra6
myra6v, 2010-06-20 16:46

Kedves Anikó!
nekem annyi lenne a kérdésem hogy a tésztát el lehet készíteni dió nélkül is?

vdk
vdkszo, 2010-04-17 20:07

A margarinos krémhez kell tojás? nincs leírva. A tetejére honnan származik a tojásfehérje??

Szboros.aniko
Szboros.anikov, 2010-04-18 08:22

Szia vdk!
Igen a margarinos krémhez kell egy tojás.Vagyis csak a sárgája!A süti tetejére pedig még plusz kell tojást áldozni.
Egyébként megcsináltam már úgy is hogy nem felvert tojásfehérjét raktam a tetejére hanem növényi tejszínt!No, bátran állíthatom hogy legalább olyan jó!:-)
Sok sikert!
Üdv: Anikó

ariel76
ariel76sze, 2010-03-24 14:20

Szia
Ez nálunk is családi recept. És mindenki nagyon szereti.
Szia ariel76

oroszlan3214
oroszlan3214sze, 2009-12-23 14:23

köszi a receptet,nagyon jó hogy vagy nekünk,jó lett a sütid! kellemes ünnepeket

Szboros.aniko
Szboros.anikosze, 2009-12-23 21:44

:-) nagyon kedves vagy!
Viszont kívánok boldog karácsonyt és sok jó receptes új évet!

Csilli
Csillisze, 2009-12-02 15:56

Köszönöm! Nagyon hálás vagyok ezért a szuper receptért!
Csilli

Szboros.aniko
Szboros.anikoh, 2009-11-30 20:44

Szia Csilli

Köszönöm szépen a dicsérő szavakat!
A tepsi mérete: kb.30X40 cm és vajazom és lisztezem. A hőfok gázsütőben közepes, azaz 4-es 5 -ös hőfok, ami szerintem úgy a 180 illetve 200 foknak felel meg.
A krémet csak azért írtam így mert kevesebbet sütögető társaimnak nem sikerül egyszerre simára keverni a krém alapot:)))....de pontosan úgy van, ahogy gondolod, együtt felfőzzük:))
Remélem sikerül, hisz tényleg nem nehéz....és a férjed nosztalgiázhat!
Üdv:Anikó

Csilli
Csillih, 2009-11-30 10:31

Szia!
Nagyon szépre sikerült a sütid, ráadásul ez a párom nagy kedvence, amit annak idején a nagyija csinált neki. Szóval én is szeretném megtanulni, de lenne pár kérdésem.
Mekkora tepsit használtál és milyen hőfokon sütötted? A krém készítése nekem egy kicsit zavaros. A lisztet, a tejet és a főzős pudingport csomómentesre kikeverjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik? Aztán a cukrokat, 1 tojássárgáját és a margarint habosra keverjük. Ha a krém kihűlt, a két masszát összedolgozzuk. Jól értem?
Köszi: Csilli

Legfrissebb cikkek

Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Gyönyörű belvárosi környezetben megnyitott a harmadik padthai wokbar. Az új, eddig legnagyobb és legimpozánsabb étterembe nem csak a thai finomságok miatt érdemes betérni.
543