Epres túrótorta sütés nélkül recept

Epres túrótorta sütés nélkül
Epres túrótorta sütés nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi desszertnek készült, finom, habos süti.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

  • 25 dkg babapiskóta (vagy háztartási darált keksz)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 ek eperlekvár
  • 1 evőkanál víz (amennyit felvesz)

A krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg eper (nagyszemű)
  • 5 dkg mandula (pirított, szeletelt)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
receptverseny: Hulala receptverseny
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrótorta eperrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet vagy egy zacskóban nyújtófával összetört babapiskótát elkeverjük a kakaóval, lekvárral és annyi vízzel, hogy összeálljon.
  2. Belenyomkodjuk a tésztát egy kapcsos tortaformába, vagy a körlapon nyújtófával egyenletesre nyújtjuk, utána kapcsoljuk rá a forma oldalát.
  3. A túrót robotgéppel kikeverjük a cukrokkal, a citromlével és reszelt citromhéjjal.
  4. A Hulalát kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós masszába.
  5. A kész krémet a formába tesszük, a tetejét nagyjából elsimítjuk.
  6. Minimum 1-2 óráig hűtjük.
  7. Tálalás előtt vizes késsel (nem az élével) a torta és a forma között körbemegyünk, ezután vesszük le a forma oldalát.
  8. Tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük, az oldalát pirított mandulaszeletekkel szórjuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 79 254
elküldve: 33
receptkönyben: 1 060
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pampi07
pampi07 v, 2013-05-26 16:47

Kedves Hajni!
Ma elkészítettem a tortát .Isteni finom és nagyon egyszerű az elkészítése.
Nagyon köszönjük. Barátsággal :pampi

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 k, 2011-06-14 11:00

Megcsináltam és nagyon finom!! Egy kérdésem lenne, a keksz alá nem lehetne valamit tenni,mert jó adag ráragadt nekem a formára!?

GöndörA
GöndörA h, 2011-05-30 07:24

Sziasztok ! Szlovákiai magyar vagyok és nemtudom mi az a Hulala.Megmondaná nekem valaki? Köszönöm !

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz h, 2011-05-16 12:03

Szia Hajni! :)

Én is Hajni! :)Tegnap megcsináltam a tortát és őrületesen finom lett!A "kiffiam" 10.szülinapjára készült.Örült neki és ízlett is.Köszönjük RECEPTET! :)

Annamaris
Annamaris p, 2010-05-21 17:13

Kedves Hajni!

Szombaton készítettem el ezt a tortát, nagyon finom volt és hamar ment:)
Annyiban módosítottam rajta, hogy több kanál eperlekvárt raktam bele, a hulala helyett meg rendes tejszínt vertem fel, fixálóval.
Mindenkinek ízlett:)

kh
Jahin / kh v, 2010-05-23 18:09

Kedves Annamaris!Örülök,hogy jó lett.Egyébként én is jobban szeretem az állati tejszínt,de épp ez volt kéznél!:-)A rendes tejszínt Oetker instant zselatin fix-el keményítem,nemrég találtam rá,nagyon egyszerű a használata.Üdv.:Hajni

571