Diós-narancsos szaloncukor recept

Diós-narancsos szaloncukor
Diós-narancsos szaloncukor
120 perc / előkészület: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (105)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nagyon szerettem leenni a karácsonyfáról a szaloncukrot. Mióta diétáznom kell, ez kimaradt a karácsonyi finomságok közül. Sokat vadásztam receptek után, és találtam is rengeteg finomabbnál finomabb házi szaloncukrot, de sajnos java részük rengeteg cukorral készül. Ennek a változatnak az édességét a mazsola adja, így nem kell bele egy csipet cukor sem. Sajnos túl gyorsan kopik, azt hiszem, karácsonyig még kell készítenem egy újabb adagot. :D

Ebből a mennyiségből nekem 80 db szaloncukor lett. Mit ne mondjak, kellett hozzá türelem, de az illat, ami készítés közben belengi a konyhát, és a végeredmény mindent megér!

Egy ötlet: a szaloncukor talán még egészségesebbé tehető, ha a mazsola egy részét, vagy egészét kiváltjuk diétás dzsemmel, de inkább lekvárral. Ebben az esetben a szárazanyag (kókusz, dió) és a lekvár, -vagy lekvár és mazsola- arányán módosítani kell. A lényeg, hogy jól formálható masszát kapjunk, de ne legyen lágy és szikkadás után könnyen be is tudjuk vonni csokoládéval. Azt hiszem, így is ki fogom próbálni.:)

Mióta felkerült a recept újra és újra elkészítettem a szaloncukrokat. Most legutóbb persze karácsonyra (2012.), bár végül kis csúszás után a két ünnep között lett kész. :) Ahogy olvastam (és tanultam) a kedves hozzászólásokból -nagyon jó tudni, hogy ilyen sokan kipróbálták a receptet-, úgy én is többféleképpen kipróbáltam a bevonást és mostanra "kidolgoztam" egy csoki-lecsepegtető technikát, ami nálam jól bevált: Ahogy forgatás után a villán csücsül a cukor, a villát óvatosan a tál széléhez kocogtattam. Így kis idő után szépen elkezdett róla (vékony sugárban) lecsorogni a plusz csokoládé. A villa aljáról pedig a fogpiszkálóval húztam le a felesleget. Az olvasztott csokit menet közben folyamatosan kevergettem, így mindig folyékony maradt; könnyebben ment az "öltöztetés" és egészen vékony lett a bevonat. Remélem segítség lesz! :)

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok Mindenkinek!

További képeket találtok a blogomon.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a szaloncukrot, és szeret új ízeket kipróbálni.

Jól záródó, kis fémdobozokba csomagolva ajándékba is adhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-narancsos szaloncukor, házi mazsolás szaloncukor, diétás szaloncukor, cukormentes szaloncukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát megmossuk (átnézzük, hogy ne legyenek benne esetleg kocsánydarabok), majd 5-7 percre forró vízbe áztatjuk.
  2. Miközben a mazsola ázik, ledaráljuk a diót.
  3. Egy nagy tálba kimérjük a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a diót, a narancshéjat, narancslevet és a fahéjat.
  4. A mazsolát leszűrjük, majd egy botmixer segítségével pépesítjük. Nem baj, ha maradnak egész szemek.
  5. A mazsolát hozzáadjuk a diós keverékhez, és alaposan összekeverjük. Ha esetleg száraz a massza, és nem akar összeállni, akkor egy kis narancslevet adhatunk még hozzá.
  6. Egy nagy tepsibe vagy tálcára szilikonos sütőpapírt terítünk, majd a masszából egyforma méretű szaloncukrokat formázunk, melyeket a sütőpapírra sorakoztatunk.
  7. Száraz, hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük. Ezalatt kissé megszikkadnak.
  8. Másnap a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd egy kis villa (ha van sajtvilla, mert annak csak két foga van) és egy fogpiszkáló segítségével szépen minden darabot megforgatunk benne. Ügyeljünk rá, hogy a máz mindenhol bevonja a szaloncukrokat.
  9. Alaposan lecsepegtetjük a felesleges csokoládét, és óvatosan visszacsúsztatjuk a szaloncukrot a villáról a sütőpapírra a fogpiszkáló segítségével.
  10. Hűvös helyre (ne hűtőbe) tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 76 423
elküldve: 62
receptkönyvben: 1 562
elkészítve: 83/118
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

Hozzászólások (105)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2017-12-19 06:47

Jelentem, most vontam be őket csokival! ;) Ez már a 7. éve, hogy újra és újra megcsinálom karácsonykor. Bár idén is csalok, mert bonbon lesz, hogy a csomagolást megússzam a két és fél éves Tündérkém és a pocakban úszikáló Kistesó mellett. :) :)
Boldog Karácsonyt! :)

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Wed, 2016-12-21 13:03

Ez továbbra is a világ legjobb szaloncukor receptje! Még így is, hogy idén is bonbon lesz, állok is neki, amint a lánykám elalszik! :) Boldog Karácsonyt! :)

jmkismadar
jmkismadar Sat, 2016-12-17 17:05

Szia! Elkészítettem - csoda jó kis recept! Kipróbáltam mákkal is, a diót mákkal helyettesítve, és igazi különlegesség lett, nagyon finom, mákrajongóknak.... :)

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Thu, 2015-12-17 15:53

Idén is elkészítem. :) Bár ezúttal annyiban csalok, hogy nem csomagolom őket szaloncukor formába, hanem szép, díszes karácsonyi bonbonos papírkosárkákba teszem. Ez most egyszerűbb, a 4 és fél hónapos kis babzsákom mellett. ;)
Boldog Karácsonyt! :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sun, 2015-12-20 20:14

Szia Pindurka! Annyira örülök, hogy te is évről évre elkészíted! Jó ötlet a bonbonos papír, így tényleg nem kell se be-, se kicsomagolni. :D
Jó egészséget nektek és sok örömet, vidámságot a kis csöppséggel! :) Békés, boldog ünnepeket kívánok! Ági

b.csenge97
b.csenge97 Sat, 2014-12-27 10:31

Elkészítettem még karácsony előtt. Nagyon finom, és nagyon édes :)
Jó recept, köszönöm!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2014-12-23 19:22

Évről - évre elkészítem, megunhatatlan!! Most (!!!) újabb adagot kell gyártanom, mert a hétvégi adag....nos...elkopott.... :D:D:D (Aszalt szilvás - diós, aszalt vörösáfonyás - mandulás, isteni... :))
Boldog Karácsonyt!! :)

Sophie25
Sophie25 Sat, 2014-12-20 16:31

Kedves Ági!
Szeretném megcsinálni a szaloncukrot, de a elakadtam a mazsola mennyiségén. Valóban 50 dkg kell bele? Nem 5 dkg? Köszönöm a válaszod!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2014-12-20 18:24

Szia!
Igen, tényleg 50 dkg mazsola kell bele. Tudom, hogy elsőre nagyon soknak tűnik -sőt még második olvasásra is :)-, de kell bele ez a mennyiség, mert ez adja a kötőanyagot. :) Ha elkészíted, remélem nektek is ízleni fog!
Békés, boldog ünnepeket kívánok! Üdv: Ági

öregnémber
öregnémber Sat, 2013-10-12 10:22

Szia Ági!
Szeretném megkérdezni,hogy meddig tartható el ez a szaloncukor és hol kell tárolni (hűtő, esetleg száraz,hűvös hely, csomagolva, vagy csomagolás nélkül )
Türelemmel várom válaszod, üdv Zsuzsa :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2013-10-12 12:07

Szia Zsuzsa!
Két hétig biztosan elállnak -még talán tovább is, de nekünk addigra már nem szokott maradni :)- ha sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatod őket és hűvös, száraz kamrában tartod. Csomagolás nélkül tovább bírja, mert tud szellőzni. Ha gondolod, az alap szikkadási idejét meghosszabbíthatod bevonás előtt. :) Remélem tudtam segíteni és ízleni fog nektek is!
Üdv: Ági

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Sat, 2013-01-05 18:15

Karácsonykor dupla adagot készítettem belőle, szépen becsomagoltam színes papírba, és mindenki kapott belőle - család, barátok, kollégák. Megérte a fáradozást, mindenki el volt ájulva tőle, nem győztem terjeszteni a receptet... :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sun, 2013-01-06 08:27

Szia! Nagyon örülök, hogy elkészítetted a szaloncukrokat és köszönöm szépen, hogy megírtad! Nagyon ügyes vagy, hogy dupla adagot készítettél és még be is csomagoltad! :) A recept terjesztésért külön köszönet. Üdv: Ági

kakaóspék
kakaóspék Fri, 2012-12-21 15:54

Egyszerű és nagyon nagyon finom! A csomagolással elszórakoztam egy darabig, de megérte! :)

tegehalom
tegehalom Fri, 2012-12-21 13:56

Kedves Ági!
A lányom kipróbálta, és nem sikerült....(elszúrnia!), remek és rövid életű lett! És mire a karácsonyfa alá kellene tennie, újabb adagról kell gondoskodnia!
Köszönjük a klassz receptet!
Kívánunk nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!
GICA ANYU.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2012-12-21 14:58

Kedves GICA ANYU!
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! Örülök, hogy tetszik a családnak és annak is, hogy mindezt megírtad!:) Ez igazán klassz ajándék nekem!
Én is Békés, Boldog ünnepeket kívánok Nektek!
Ági

bulcsika
bulcsika Wed, 2012-12-19 13:19

Köszi a receptet! Nekem csak egy kis zacskó mazsolám volt otthon, viszont találtam a hűtőben darabos narancs dzsemet, abból jó sok belement. Rumaromát is tettem bele. Kókuszt csak épp hogy. Valami isteni lett. A csoki (boci ét) valóban sűrű és sok marad rajta, viszont finom....

meamano
mea / meamano Wed, 2012-12-19 12:04

segítség!!!:) készítettem diós-narancsos,marcipános,kókuszos és még szeretnék csokis narancslekváros szaloncukrot, DE!!! nem tudom bevonni csokival NEM MEGY! túl sűrű a csoki, sok ragad egy cukorra, annyi szaloncukor van, hogy erre egy csokimező is kevés lenne:( valami ötlet, vagy tanács??? még csomagolni is szeretném karácsony előtt:) amúgy nagyon jó ez a recept, köszönet érte

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Sat, 2013-01-05 18:19

Szia! Én a fölösleges csokit lehúztam róla fogpiszkálóval. Sajnos így nem lett olyan szép, de senkinek nem tűnt fel a turpisság, mert mire kicsomagolták, már csak az számított, hogy minden ízében saját készítésű a dolog, én pedig közel sem vagyok se cukrász, se mesterszakács, ezért nem a kinézet számít, hanem az, hogy látszik rajta, hogy nem 2 perc alatt összecsapott vacak :) Aztán az íze végképp minden kétséget eloszlatott :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2012-12-19 12:52

Szia meamano! De ügyes vagy, hogy ilyen sokféle szaloncukrot készítettél! :) Ami a csokit illeti, kezdek tanácstalan lenni... Nem vagyok valami nagy csokitudós. :) Talán ha fele étcsokoládé-fele tortabevonóval próbálnád... Vagy olyan étcsokoládéval, ami lágyabb (esetleg boci?). Sajnos nem te vagy az első, akinek sűrű lett a csoki. Én is megcsúsztam idén a szaloncukrokkal, majd ma fogok nekiállni. Most spar-os étcsokoládét és party tortabevonót vettem, felesben szeretném használni... remélem jó lesz. Sajnos már a csokik sem olyanok, mint régen. Azért remélem tudtam valamicskét segíteni és sikerülni fog! Sok szerencsét! Boldog ünnepeket kívánok! Üdv: Ági

simonago
simonago Sat, 2012-12-15 15:36

Kedves Ági!
Köszönöm a receptet, formázáshoz hideg vízzel öblített jégkocka készítő formát használtam ( szaloncukor formájú és nagyságú ), így viszonylag gyorsan ment és nem utolsó szempont, hogy teljesen egyformák lettek!!!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2012-12-15 16:11

Kedves simonago!
Örülök, hogy megtetszett a recept. Jó ötlet a jégkocka-forma. Kézzel készítve valóban kicsit rusztikusak. :)
Békés, boldog ünnepeket kívánok Neked! Üdv: Ági

vargasze
vargasze Tue, 2012-12-11 16:58

Kedves Ági!
Férjemmel ma elkészítettük és nagyon finom lett! Alig tudtam lebeszélni, hogy ne kóstolgassuk el :)) A mazsolánál kicsit megijedtem, mert tele volt maggal, amikor turmixoltam, de valahogy kiszedegettem belőle - már amit megtaláltam.
Ezt leszámítva szuperjó recept, főleg, hogy csak a mazsola miatt édes, na meg az a kis bevonat.
A csoki nem lett elég, így gyorsan összeütöttem egy kakaós csokimázat a maradékokra, így is guszta lett.
Van egy olyan érzésem, hogy mégiscsak lesz még egy köröm ezzel :) hátha rájárunk...
Köszönöm! Viki

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2012-12-12 09:01

Kedves Viki,
Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept és hogy elkészítettétek! Köszönöm szépen, hogy megírtad! Igen, sajnos én is belefutottam már többször olyan mazsolába, ami nem mag nélküli szőlőből készült. :( Viszont ami az érzésedet illeti, azt hiszem nem alaptalan. :D De hát pont ez jó a karácsonyi készülődésben, hogy ilyenkor lehet kicsit gyereknek lenni és "lopkodni" csemegéket.
Nagyon boldog ünnepeket kívánok Nektek! Üdv: Ági

moneszka84
moneszka84 Sun, 2012-12-09 23:46

Kedves Ági!
Most készültem el a szaloncukikkal, holnap már csak a csokival bevonás lesz hátra!Annyit változtattam az elkészítésen, hogy amikor összeállt a massza, akkor nem szaloncukrokat formázgattam belőle-úgy gondoltam ez lassabb folyamat lesz, meg picit morzsalékos maradt a tészta- ezért aztán szilikonos bonbon készítő formákba (szív alakúba) nyomkodtam, abból kifordítgattam simán és úgy tettem szilikonos sütőpapírra. Egész gyorsan meg volt!így nem lesz hagyományos szaloncukor formája, de így is be fogom csomagolni, azt hiszem a végeredményen nem fog változtatni!És nagyon fini már most is, pláne ha csoki is lesz rajta!
Köszönöm a receptet, szerintem tuti siker lesz!
Meddig áll el ez a szaloncukor?Lehet túl hamar készítettem el karácsonyra?

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2012-12-10 06:27

Kedves moneszka84!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted a szaloncukrokat. Nagyon jópofák lesznek. :)
Karácsonyig biztosan nem lesz semmi bajuk, csak várj a csomagolással az utolsó pillanatig és tartsd őket a bevonás után száraz, hűvös helyen. Én tálcákon hagytam őket pihenni, a kamrában.
További jó készülődést és kellemes ünnepeket kívánok! Üdv: Ági

moneszka84
moneszka84 Tue, 2012-12-11 10:29

Kedves Ági!
Elkészült tegnap este az utolsó adag bevonása is!nagyon klassz lett és persze nagyon finom is!!!Annyi bajom volt a bevonással, hogy nekem olyan sűrű lett a csokim felolvasztás után és ha csak simán beleforgattam akkor annyi csoki tapadt rá, ami kb. 4 cukorra is elég lett volna.Nem tudtam jól lecsöpögtetni sem...így fogtam egy ecsetet és azzal szépen körbe kenegettem a szaloncukrot.Macerás volt, jó sokáig tartott, de így legalább szép vékony rétegben került rá a csoki.
Próbáltam sajt villával is, hústűvel is szépen beleforgatni, de nem ment...lehet, hogy a csoki minősége/fajtája is befolyásolja, hogy milyen híg vagy sűrű a csoki felolvasztás után? Tibi 60%os étcsokit használtam. :-/
Neked is jó készülődést kívánok és boldog ünnepeket! Móni

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-12-11 10:39

Szia Móni! Hát minden tiszteletem a kitartásodnak az ecsettel. Nem tudom, hogy miért lett vastag a bevonat. Lehet, hogy ahogy kicsit hűlt a csoki, úgy sűrűsödött vissza...? Én úgy szoktam, hogy végig gőz fölött tartom a csokis tálat, egészen kicsi lángon, hogy épp csak tartsa folyósan a csokit. Nagyon örülök, hogy elkészítetted és hogy megírtad a tapasztalatod. Üdv: Ági

moneszka84
moneszka84 Tue, 2012-12-11 10:52

Nálam is úgy volt, hogy felolvadás után kis lángon volt a lábos vízzel, rajta a kis üveg jénai, amiben a csoki és végülis folyamatosan folyós volt a csoki,nem hűlt ki de valahogy sűrű volt. :-/ Legközelebb megpróbálom másfajta csokival.Hígítani nem akartam semmivel, így maradt az ecsetes kenegetés!
És köszönöm a tanácsot a tárolást illetően. Nálam is már a kamra polcon várják a csomagolást!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-12-11 11:19

Ohhh... értem. Bocsi. Hát akkor tényleg nem marad más ötletem, csak a csoki fajtája. :| Én anno fele boci étcsokoládét (az azt hiszem 50 %-os), és fele 70%-os étcsokoládét (azt hiszem lindt volt) használtam. Lehet, hogy a boci lágyabb, azért lett hígabb. Meg így jött ki átlagban a 60% kakaó. :)
Én a hétvégén kezdek neki egy adagnak. Kitartást a csomagoláshoz! Üdv: Ági

Andie
Andie / Andie Sat, 2012-10-27 08:47

Kedves Ági!

Nagyon tetszik a recepted! :) KI is próbálom majd! DE szeretnék bele tenni egy kis rumaromát is. Mit gondolsz mennyit tegyek bele?:)
Segítséged köszönöm!

Andie

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2012-10-29 08:47

Szia Andie! Az az igazság, hogy én nemigen szoktam rumaromát használni, így nem is igazán tudom, hogy mennyit kellene a szaloncukorhoz tenni. Most nézegettem egy pár rumaromás receptet, hogy a szárazanyaghoz viszonyítva mennyit szoktak bele tenni. Petra sport szelet receptjében http://www.nosalty.hu/recept/sport-szelet 20 ml van. Szerintem ki lehet próbálni mondjuk 10 ml-el (vagy kevesebbel), aztán kóstolás után, még mindig lehet bele tenni egy picit. :) Örülök, hogy megtetszett a recept! Üdv: Ági

czermannk
czermannk Sun, 2012-01-01 21:57

Ezer, és ezer köszönet ezért a remek receptért!! Rengeteg bókot kaptam érte, voltak olyanok akik utólag, a megkóstolás után külön felhívtak, hogy mennyei volt a szaloncukor! : ) Én sztem év közben is neki fogok állni, mert bonbonnak is bevált különböző díszítéssel... Még egyszer köszönet, és mindenki álljon neki bátran, megéri a sok pozitív visszajelzésért (is)!!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2012-01-02 08:15

Szia Czermannk! Köszönöm szépen én is e kedves visszajelzést! Nagyon örülök, hogy ennyi örömet tudott szerezni ez a finomság! Boldog Új Évet Kívánok! Üdv: Ági

huzsi
huzsi / huzsi Wed, 2011-12-21 12:59

szia, még egy kérdés...már készen van 92 darab szaloncukor, és ma lesz csokiba mártva...3 tábla tortabevonót olvasztok fel, kérdésem az: kell bele margarin? vagy a natúr, tömény csokit kell olvasztani és úgy beleforgatni? válaszod köszi!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2011-12-21 14:07

Szia Huzsi! Nem kell bele se margarin, se semmi ilyesmi, mert akkor nem szilárdul meg a máz, és ragacsos lesz a bevonat. Én első alkalommal kicsit csaltam, mert nem volt itthon elég jó minőségű étcsoki, kicsit ki kellett pótolnom tortabevonóval, de már az sem az igazi. Szépen megszilárdult végül, de biztos, ami biztos, használj csak étcsokoládét. Vagy lehet tortabevonó is, bár itt fontos a magas kakaótartalom. :) Remélem tudtam segíteni! Békés, boldog ünnepeket, és persze jó szaloncukoröltöztetést kívánok Neked!:) Üdv: Ági

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2011-12-22 19:58

Szia, tegnap befejeztem, nagy sikert aratott, és a 90 db-ból már alig van :)
először is vettem szilikonos sütőpapírt, nem mertem megkockáztatni más papírral, nehogy leragadjanak a cukrocskák...aztán vettem a fáradtságot és ennek a leírásnak megfelelően becsomagoltam mindet, ami nem kevés időmet vette le, de megérte: http://dulmina.blogspot.com/2009/12/tippek-es-trukkok-klasszikus.html
és ismét a netről vettem az ötletet, hogy ajándékként hogyan lehet ezt a finomságot csomagolni, link itt: http://videosmart.hu/video/szaloncukor-tolcseres-csomagolasa-karacsonyra
szóval köszi szépen a receptet, 100% hogy jövőre is megcsinálom, de akkor már dupla adagban fogok gondolkozni :)
Kellemes ünnepeket kívánok neked!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2011-12-22 20:49

Szia Huzsi! De örülök! Köszönöm szépen, hogy megírtad. Én is tegnap lettem kész a harmadik garnitúrával.:)
Jók a csomagolós linkek. Biztos nagyon szépek lettek a szaloncukraid! Én kis üvegtálkákban adtam ajándékba, így csak azt kellett becsomagolni. :) Jövőre már rutinosan gyártjuk a szaloncukrot! Én is Kellemes ünnepeket kívánok neked! Üdv:Ági

Lilluska
Lilla / Lilluska Wed, 2011-12-21 09:04

Szia!
Tegnap elkészítettem, nagyon finom lett! A szaloncukrok felét csokliba mártottam, a másik felét pedig darált dióban forgattam meg. Köszönet a recetért!
Békés, boldog ünnepeket kívánok: Lilla

huzsi
huzsi / huzsi Wed, 2011-12-21 13:43

szia, te csak a natúr csokiba mártogattad őket? nem olvasztottál a csokihoz margarint ugye? fontos lenne! válaszod köszi!

643