r
Nosalty Logó

Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche

Ágica-92
Cukkinis-paradicsomos-bazsalikomos quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

696
Kalória
23.8g
Fehérje
47.6g
Szénhidrát
47.4g
Zsír
114.3g
Víz
223.3g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 2782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    457.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    4231 micro
Összesen 2782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2005 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a fűszerekkel, és tésztává gyúrjuk az apró kockákra vágott vajjal (ha nem áll össze, adunk hozzá egy kevés hideg vizet).
  2. Min. 30 percre hűtőbe rakjuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt 165°-ra (hőlégkeveréses).
  4. A tésztát kinyújtjuk a pite forma alakjának megfelelően, és belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Az alját megszurkáljuk villával, majd kibéleljük alufóliával, és száraz babot/lencsét szórunk rá, így rakjuk meg vakon sütni, azaz elősütjük a tésztát. Azért van szükség a lencsére, hogy ne emelkedjen meg.

Töltelék

  1. A tojásokat a tejszínnel és a mascarponével, habverővel jól elkeverjük. Majd ízesítjük sóval, oregánóval, bazsalikommal.
  2. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és azzal is jól elkeverjük
  3. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, szárított paradicsomot.
  4. A tetejét megszórhatjuk még egy kis sajttal.
  5. Kivesszük a tésztát, kiöntjük belőle a babot, és kivesszük az alufóliát. Beleöntjük a tölteléket. A tetejére szórhatunk még reszelt parmezánt.
  6. 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ma ebédre nem volt kedvem semmi bonyolultat készíteni, így esett a quiche-re a választásom. A quiche egy klasszikus francia étel, azt is szokták mondani, hogy a "franciák pizzája". Azt már kevesebben tudják, hogy német eredetű. A német határ közelében vasserpenyőben készítették. Neve a német kuchen (=sütemény) szóból franciásodott quiche-re.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...