Csokis-mascarponés palacsinta recept

Csokis-mascarponés palacsinta
Csokis-mascarponés palacsinta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy közösségi oldalon csíptem el, isteni finom!

hozzávalók / 8 adag

A palacsintához

A krémhez

ajánlat

Tálaláskor felvert tejszínhabot tehetünk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis palacsinta, mascarponekrémes palacsinta, csokoládés palacsinta mascarponekrémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinta tésztájához 2 dl tejet a cukorral és a 2 tojással kikeverünk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet.
  2. Miután csomómentesre kevertük, hozzáadjuk a másik 2 dl tejet. A tésztát hagyjuk állni.
  3. A tejszínt felverjük, a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, ehhez hozzáadjuk a vajat. A mascarponéhoz keverjük a vajas csokit, a tejszínhabot és betesszük a hűtőbe, amíg kisütjük a palacsintákat.
  4. Kb. 9-12 db lesz belőle. Hagyjuk egy kicsit hűlni a palacsintákat.
  5. Egy tálon rétegezzük össze a palacsintát és a krémet, legalulra palacsinta kerül, legfelülre a krém.
  6. Keserű kakaóporral szórjuk le a tetejét, és betesszük a hűtőbe egy fél órára tálalás előtt.


 

  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 24 804
elküldve: 7
receptkönyvben: 815
elkészítve: 16/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pleczedit
pleczedit v, 2012-04-08 17:40

Szia Ági!
Megcsináltam a sütit! Nagyon finom lett!! A képen a krém fehérnek látszik, az enyém pedig a csokitól barna lett. Na persze ez cseppet sem zavart! Üdv.: Edit

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi h, 2012-04-09 11:14

Szia Edit! A képen a fehér, ami mellette van az tejszínhab. A krém nekem is barna volt, ha megnézed a palacsintámat, a palacsinta volt világosabb színű, a krém nekem is a csokitól barna volt. Örülök, hogy ízlett! Üdv: Ági

Tüncii922
Tüncii922 p, 2012-03-30 20:12

Elkészítettem! Annyi észrevételem lenne a palacsintatésztával, hogy szerintem a kristálycukrot ki kéne hagyni, mert leragadt tőle a tészta és nagyon nehéz vele bánni! De nagyon finom lett végeredményben, az egész család rácuppant:)Köszi a receptet!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi szo, 2012-03-31 14:03

Szia! Nekem így ennyi cukorral nem szokott leragadni, sőt. A palacsintatészta az a saját receptem, évek óta így készítem. Bár most hogy írtál, most vettem észre, hogy 2 helyett 3 tojás volt írva. Ez a mennyiség eredetileg 1 tojással van, én azért teszek bele kettőt, hogy ne ragadjon le. Egy szakácstól tudjuk, hogy az eggyel több tojástól nem ragad le a tészta. A receptet javítottam és elnézést kérek! Visszatérve a ragadáshoz: gondolom ez azért attól is függ, hogy milyen palacsinta sütőben sütöd, mennyire sűrűre vagy hígra kevered a tésztát. Szerintem 1 ek. cukortól nem kellene leragadnia. :/ Ja, meg még valami eszembe jutott. Az hogy egy kis cukor van benne, azzal döntöd el, hogy édes vagy sós palacsintát készítesz. Ott van p. a Bolognaival töltött rántott palacsintám, abba pl. egy kis sót is teszek, de abba is kell egy pici cukor azért, hogy az egyensúly ott is meg legyen. :) Üdv: Ági

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 h, 2012-03-12 22:34

Szia Ági...
Ez nagyon jól hangzik az összetevők és a kép alapján biztosan nagyon finom is... Kipróbálom mindenképpen és ígérem leírom a tapasztalatomat de kétség nem fér hozzá, hogy csak jó lehet...
Zsanett

503