r
Nosalty Logó

Csőben sült sonkakrémes nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Csőben sült sonkakrémes nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A nokedlihez

Összesen 577 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A nokedlihez

Összesen 3463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A nokedlihez

Összesen 217 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 577 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8043.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1210 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    3995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    738 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 3463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. 3-4 ek olajon fehérre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A nokedlit elkészítjük. A liszthez adjuk a tojásokat, a sót, és lassan adagolva a vizet. Először csak keveset öntsünk hozzá, mert lehet, nem lesz szükség a 2,5 dl-re. (Függ a tojás méretétől és a liszt fajtájától.) A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy.
  3. Lobogó, sós vízben kifőzzük a nokedlit,és lecsöpögtetjük.
  4. Ha puha a hús, és elfőtt a víz, levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a sonkás sajtot.
  5. A nokedlit összeforgatjuk a hússal, és margarinnal kikent tepsibe simítjuk.
  6. A sajtot a tetejére reszeljük.
  7. Addig sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5934
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült sonkakrémes nokedli
Andi80_ 380 recept

Vacsorára vendégeket vártunk és ezt találtam ki. A nokedli készítése miatt kicsit időigényes, de nagyon finom és laktató. Sovány sertéscombot tettem bele, de ugyanúgy jó a csirkemell is, utóbbi hamarabb megpuhul.

Hozzávalók

A húshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?