Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke/padlizsán tikka masala

Csirke/padlizsán tikka masala
Csirke/padlizsán tikka masala
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha olyanom van, és összevásárolok mindenféle, általam nem, vagy alig használt fűszert. Most egy indiai garnitúra gyűlt össze a spejzben, ehhez találtam ezt a receptet, már a neve is megragadott. Érdemes kipróbálni! (A chilit ne sajnáljuk belőle!)
 

hozzávalók / 4 adag

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

ajánlat

Naan-nal tálaljuk. A naan egy indiai kenyér, ami joghurttal készül, nagyon finom.Tipp:nemrégiben láttam,Gordon Ramsay
hogyan készíti a chicken tikka masala-t:nem pácolta be a húst,a hagymát,fűszereket megpirította,rátette a paradicsomszószt,majd végül egyszerűen belekeverte a joghurtot.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke paradicsomos-joghurtos-garam masalás szószban, indiai fűszeres csirkeragu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítés előtti este bepácoljuk a húst: apró kockára vágva tesszük a fűszeres-olajos joghurtba, hideg helyre.
  2. Másnap lecsöpögtetjük, és fehéredésig sütjük kis olíván.
  3. Elkészítjük a szószt: olíván megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát, paradicsomot, gyömbért, fokhagymát.
  4. Hozzáadunk 3 ek főzőtejszínt, a csirkemellet és a maradék joghurtos pácot, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Együtt rotyogtatjuk még rövid ideig, majd naan-al forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 280
elküldve: 8
receptkönyvben: 506
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kajamancs
Kajamancs / Kajamancs Mon, 2013-02-18 10:15

Kipróbáltam és Isteni lett! Nemrég voltam indiai étteremben és ugyan azt az ízharmóniát sikerült elérnem! 5* os recept! :)

vm2011
vm2011 Wed, 2013-01-30 11:09

kedves Jahin!
nagyon szuper a recepted!már előbb meg kellett volna írnom,mert 3 éve készítettem így először a csirkét és azóta legalább havonta egyszer!
néha teszek bele egy kis paradicsompürét is(Gordon Ramsey úgy csinálja).próbáltam padlizsánnal,de a csirke finomabb szerintünk:)))
köszönöm szépen!
brumi

ndorphin
ndorphin Fri, 2012-01-13 16:03

Szia!
jól értelmezem, a pácot, amiből kiszedtem a húst, a végén hozzá kell önteni a szószhoz? Ma vacsorára szeretném elkészíteni, dél óta pácolódik, remélem elég lesz neki! :-)
A.

kh
Jahin / kh Sun, 2011-09-04 21:07

Szia,gondolom a keveréked Kotányi(?): http://2.bp.blogspot.com/_YAghk0RFwt0/TI9sRcxnkxI/AAAAAAAADAk/uxO25q8IUD...
A keverék összetevői nagyjából azonosak ezzel:(forrás:http://fuszerhaz.blogspot.com/2010/06/india-garam-masala-csipos-keverek.html)
1 evőkanál római kömény
4 evőkanál egész koriander
1 evőkanál szemes fekete bors
1 evőkanál szárított gyömbér
3-4 szem fekete kardamom
¾ evőkanál fahéj
¾ evőkanál babérlevél
¾ evőkanál szegfűszeg
Szerintem nem fogja elrontani,római köményt ugyan nem láttam,hogy lenne benne.Én teljes lelki nyugalommal beleszórnám.:-) Szia!

Nyiina
Nyina / Nyiina Sat, 2011-09-03 18:03

szia
jól hangzik ez a recept,holnap ki is fogom próbálni,de nincs itthon garam masala fűszerkeverék,csak bombay masala,azzal is jó?
Nyina

432
csirkemell filé 60 dkg
padlizsán 1 kg
joghurt 4 dl
olívaolaj 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
gyömbér 2 kk
fokhagyma 6 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
koriander 0.5 teáskanál
curry por 1 kk
chili 1 kk
garam masala 1 kávéskanál
2 kk
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 3 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 ek
főzőtejszín 3 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
garam masala 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint