Brazil tejpuding - Pudim de Leite recept

Brazil tejpuding - Pudim de Leite
Brazil tejpuding - Pudim de Leite
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Röviden és tömören fogalmazva, ez egy egyszerű és elronthatatlan brazil desszert, kifejezetten édesszájúaknak.
A receptet egy kollégámtól kaptam, aki nem kevés brazil rokonnak örvend.

hozzávalók / 4 adag

A tejpudinghoz

A karamellhez

ajánlat

Érdemes cukrozatlan sűrített tejjel készíteni, és az édesítést saját ízlésünkre bízni. Ebben az esetben apránként adjunk hozzá annyi cukrot, hogy kellemesen édes krémet kapjunk. Ne feledjük, a karamell tovább édesíti majd a végeredményt!

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

brazil karamellpuding karamellel, Pudim de Leite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben a cukrot kevés vízzel karamellizáljuk.
  2. A sűrűn folyó karamellt átöntjük egy jénaiba, és egyenletesen szétfolyatjuk az alján. Igyekezzünk, mert gyorsan szilárdul. Ezzel kész is van az "ágyazás".
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A puding hozzávalóit robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Mivel híg, válasszunk magas falú edényt a művelethez.
  5. Öntsük bele a karamellel bevont jénaiba.
  6. Vízfürdőt készítünk: egy tepsibe meleg vizet öntünk, majd belehelyezzük a jénait.
  7. 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Én mindent be szoktam vetni a siker érdekében, tehát alul-felül sütést + légkeverést választok. Akkor van kész, amikor a teteje megbarnult, és a fogpiszkáló teszten is átment.
  8. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük egy órára. Egy nagy lapostányérra borítjuk, majd mint egy tortát, szeletelve tálaljuk.
  9. Ha marad belőle egyáltalán, továbbra is hűtőben tároljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 405
elküldve: 5
receptkönyvben: 413
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva k, 2010-11-30 15:32

Nagyon ínycsiklandónak tűnik.Első nekifutásra is sikerülni fog??Remélem, mert megcsinálnám holnap. :-)) A szemnek is nagyon szép, remélem sikerülni fog.Köszi a receptet. :-)) Éva-Anyóca

Zúza
Zúza / Zúza sze, 2010-12-01 11:19

Kedves Éva-Anyóca!
Bízom benne, hogy sikerülni fog. Semmi macerás nincs bene, esetleg a karamell eloszlatásával lehet egy kis bíbelődés. Az sem baj, ha nem teljesen egyenletes, a sütőben úgyis újra megolvad. Ahogy elnézem a feltöltött receptjeidet, neked tuti nem lesz vele gondod :)
A kevésbé édesszájúaknak (mint én is) ajánlom a cukrozott sűrített tej csökkentését, vagy cukrozatlan változat beszerzését. Most hirtelen nem is emlékszem, hogy hol vettem ilyet legutóbb.
Sok sikert kívánok :) Üdv.: Zúza

Bató Edit
Bató Edit h, 2010-11-01 19:22

Kedves Zúza, ez a kép olyan ellenállhatatlan, hogy mindenképp ki kell próbálnom... Köszi.

Zúza
Zúza / Zúza k, 2010-11-02 22:22

Kedves Edit, remélem nem fogsz benne csalódni.
Sok sikert kívánok! Zúza

304