r
Nosalty Logó

Brazil tejpuding - Pudim de Leite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Brazil tejpuding - Pudim de Leite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejpudinghoz

A karamellhez

Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejpudinghoz

A karamellhez

Összesen 1214 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejpudinghoz

A karamellhez

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1214 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tejpudinghoz

A karamellhez

Elkészítés

A tejpudinghoz

  1. Egy serpenyőben a cukrot kevés vízzel karamellizáljuk.
  2. A sűrűn folyó karamellt átöntjük egy jénaiba, és egyenletesen szétfolyatjuk az alján. Igyekezzünk, mert gyorsan szilárdul. Ezzel kész is van az "ágyazás".
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A puding hozzávalóit robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Mivel híg, válasszunk magas falú edényt a művelethez.
  5. Öntsük bele a karamellel bevont jénaiba.
  6. Vízfürdőt készítünk: egy tepsibe meleg vizet öntünk, majd belehelyezzük a jénait.
  7. 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Én mindent be szoktam vetni a siker érdekében, tehát alul-felül sütést + légkeverést választok. Akkor van kész, amikor a teteje megbarnult, és a fogpiszkáló teszten is átment.
  8. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük egy órára. Egy nagy lapostányérra borítjuk, majd mint egy tortát, szeletelve tálaljuk.
  9. Ha marad belőle egyáltalán, továbbra is hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18758
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

Érdemes cukrozatlan sűrített tejjel készíteni, és az édesítést saját ízlésünkre bízni. Ebben az esetben apránként adjunk hozzá annyi cukrot, hogy kellemesen édes krémet kapjunk. Ne feledjük, a karamell tovább édesíti majd a végeredményt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Röviden és tömören fogalmazva, ez egy egyszerű és elronthatatlan brazil desszert, kifejezetten édesszájúaknak. A receptet egy kollégámtól kaptam, aki nem kevés brazil rokonnak örvend.

Hozzávalók

A tejpudinghoz

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?