hozzászólások

leírás

A sűrített tejet tejből, részleges vízelvonással állítják elő. Így víz újbóli hozzáadásával friss tejhez hasonló terméket kaphatunk.
A cukrozott sűrített tej esetében a kondenzálási eljárás után cukrot adnak a tejhez. Így sűrűbb, sötétebb színű terméket kapunk.
Cukrozott sűrített tejet elsőként Gail Borden állított elő iparilag, 1856-ban az Egyesült Államokban, mely eljárást a tejtartósítás terén az elsők között jegyzik.
Nagyon magas a kalóriatartalma; ahhoz, hogy egy csésze kondenzált tejből cukrozott sűrített tejet kapjunk, kb. 1 és 1/4 csésze cukrot kell hozzáadni és abban hevítés során feloldani.
A Nestlé 1911-ben szállt be a cukrozott sűrített tej gyártásába és Ausztráliában megnyitotta a világ legnagyobb gyárát
A cukrozott sűrített tej felhasználása is különbözik cukormentes változatától. Sok helyen pl. kávéba és teába teszik, ill. kenyérre is kenik, de italok, édességek alapjául is szolgálhat.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőszekrényben.

Sűrített tej alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!