Boszorkány ujjak Halloween-re 2. recept

Boszorkány ujjak Halloween-re 2.
Boszorkány ujjak Halloween-re 2.
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátaink, akik egy bölcsödének-óvodának megfelelő intézményt vezetnek, immáron többedik alkalommal kihasználják a gyermekintézményt, s baráti összejövetelt szerveznek ott. Legutóbb az itt (Svédországban) szokásos augusztusi kräftfest-en voltunk (rák-evés). Ezúttal pedig az ide is amerikából begyűrűző, és terjedőben lévő halloween-re kaptunk meghívást.
Én a süteménykészítést választottam az egyéb (díszítési-, takarítási) lehetőség közül. Az interneten kezdtem kutatómunkába, s ennek megfelelően elkészültek az alkalomhoz illő sütik.
A boszorkányujj legjobb leírását itt találtam. Magam már csak kis kiegészítést eszközöltem a süteményen, s készítettem el a remekbe sikerült, s igencsak ijesztő, ám igen finom ujjakról a fényképet.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A héjától a mandulát megszabadíthatjuk, ha leforrázzuk vízzel. Ezt követően már könnyen pucolható.
Maga a sütemény pedig, mint minden teasütemény, eláll pár napig -- ha nem kap rá a család.


receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rémisztő boszorkány ujjak, édes rudak Halloween-re

elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez elsőként a liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót.
  2. A vajjal elkeverjük a tojást, a cukrot, a mandulaaromát és a vaníliás cukrot.
  3. Végül a vajas és a lisztes keveréket egybedolgozzuk. A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  4. A hűtőből vegyünk ki egy kis tésztát (pl. a cipó 1/4-ét), és 1-2 kávéskanálnyi tésztából ujjnyi hosszúságú kis hengereket készítsünk, kb. vékony ceruzavastagságúakat.
  5. A kis hengereket első és második harmaduknál kissé nyomjuk össze, tompa élű késsel készítsünk rájuk kis redőket - mint amilyenek az ujjperceinknél vannak. Végül az ujj végére köröm gyanánt nyomjunk bele egy-egy fél mandulát (Az "ujj" itt lesz így a legszélesebb, de sütés közben a tészta széltében nő!)
  6. Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral letakart tepsire téve süssük a sütőben. (Nekem két tepsinyi lett ez a mennyiség)
  7. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni az ujjakat.
  8. Ezután egyessével szedjük le a körmöket, a helyükre nyomjunk lekvárt, majd nyomjuk vissza a mandulát.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 737
elküldve: 3
receptkönyben: 110
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Orsolya

Mióta szakács: 2009.11.12.
14 recept

Hozzászólások (3)

KOrsi
KOrsih, 2010-11-01 14:39

Ízlések és pofonok. :) Nekem a másik (amit csak azután láttam, hogy a sajátomat feltettem) is tetszik. Örülök, hogy az enyém kicsit másképp néz ki. És finom, ezt garantálom. :)
Aki csak a fényképet látta, szörnyülködött, de élőben sokkal jobb, hidd el --- s ugyebár alkalmi süti. Tehát csak próbáljátok ki -- majd jövőre! :)
KOrsi

gregoreva
gregorevah, 2010-11-01 14:29

Orsi!Ez ,bár tudom, hogy mi, nem annyira gusztustalan kinézetre, mint a másik volt.Nem mondom, fincsi az előző is, de kinézetre, borzalmas.Ez már elviselhető.köszi:Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
571