Boszorkány ujjak Halloween-re 2. recept

1 adag
571
kcal
Boszorkány ujjak Halloween-re 2.
Boszorkány ujjak Halloween-re 2.
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátaink, akik egy bölcsödének-óvodának megfelelő intézményt vezetnek, immáron többedik alkalommal kihasználják a gyermekintézményt, s baráti összejövetelt szerveznek ott. Legutóbb az itt (Svédországban) szokásos augusztusi kräftfest-en voltunk (rák-evés). Ezúttal pedig az ide is amerikából begyűrűző, és terjedőben lévő halloween-re kaptunk meghívást.
Én a süteménykészítést választottam az egyéb (díszítési-, takarítási) lehetőség közül. Az interneten kezdtem kutatómunkába, s ennek megfelelően elkészültek az alkalomhoz illő sütik.
A boszorkányujj legjobb leírását itt találtam. Magam már csak kis kiegészítést eszközöltem a süteményen, s készítettem el a remekbe sikerült, s igencsak ijesztő, ám igen finom ujjakról a fényképet.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A héjától a mandulát megszabadíthatjuk, ha leforrázzuk vízzel. Ezt követően már könnyen pucolható.
Maga a sütemény pedig, mint minden teasütemény, eláll pár napig -- ha nem kap rá a család.


receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rémisztő boszorkány ujjak, édes rudak Halloween-re
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez elsőként a liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót.
  2. A vajjal elkeverjük a tojást, a cukrot, a mandulaaromát és a vaníliás cukrot.
  3. Végül a vajas és a lisztes keveréket egybedolgozzuk. A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  4. A hűtőből vegyünk ki egy kis tésztát (pl. a cipó 1/4-ét), és 1-2 kávéskanálnyi tésztából ujjnyi hosszúságú kis hengereket készítsünk, kb. vékony ceruzavastagságúakat.
  5. A kis hengereket első és második harmaduknál kissé nyomjuk össze, tompa élű késsel készítsünk rájuk kis redőket - mint amilyenek az ujjperceinknél vannak. Végül az ujj végére köröm gyanánt nyomjunk bele egy-egy fél mandulát (Az "ujj" itt lesz így a legszélesebb, de sütés közben a tészta széltében nő!)
  6. Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral letakart tepsire téve süssük a sütőben. (Nekem két tepsinyi lett ez a mennyiség)
  7. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni az ujjakat.
  8. Ezután egyessével szedjük le a körmöket, a helyükre nyomjunk lekvárt, majd nyomjuk vissza a mandulát.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 799
elküldve: 3
receptkönyben: 111
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Orsolya

Mióta szakács: 2009.11.12.
15 recept

Hozzászólások (3)

KOrsi
KOrsih, 2010-11-01 14:39

Ízlések és pofonok. :) Nekem a másik (amit csak azután láttam, hogy a sajátomat feltettem) is tetszik. Örülök, hogy az enyém kicsit másképp néz ki. És finom, ezt garantálom. :)
Aki csak a fényképet látta, szörnyülködött, de élőben sokkal jobb, hidd el --- s ugyebár alkalmi süti. Tehát csak próbáljátok ki -- majd jövőre! :)
KOrsi

gregoreva
gregorevah, 2010-11-01 14:29

Orsi!Ez ,bár tudom, hogy mi, nem annyira gusztustalan kinézetre, mint a másik volt.Nem mondom, fincsi az előző is, de kinézetre, borzalmas.Ez már elviselhető.köszi:Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
571