r
Nosalty Logó

Borkrémes torta

Csibedina
Borkrémes torta
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

468
Kalória
9.2g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
2.6g
Zsír
233.6g
Víz
49.3g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
51.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 3752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

Összesen 137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    605.5 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1869.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 3752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 db tojásból piskótát sütünk: a fehérjéket keményre verjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a sárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. Tortaformába öntjük és 180°C-on készre sütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet: A vaníliás pudingporokat 8 dl borban sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojásfehérjék cukorral keményre felvert habját.
  4. Ha torta kész, a borkrémet rákanalazzuk, szórunk közé borban jól megáztatott mazsolát és elegyengetjük, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, szintén 180°C-ra.
  5. Ha kész, akkor egy éjszakán át pihentetjük, hűtjük és másnap díszítjük.
  6. A borzseléhez a bort a 2 ek cukorral felrakunk lassú tűzön főni, a zselatint egy száraz keverőtálba öntjük és a langyos borból kanalazunk hozzá, és alaposan elkeverjük.
  7. Miután a zselatin és a bor keveréke homogénné vált, beleöntjük a borba, és lassú tűzön, állandó keverés mellett felmelegítjük (kövessük a zselatin csomagolásán az útmutatót!).
  8. A torta tetejét kirakjuk szőlőszemekkel, majd a kissé lehűtött borzselét óvatosan rákanalazzuk, és elegyengetjük.
  9. Tetszés szerint tejszínhabbal díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nászutunk egyik édes ízélményét idéztem fel ezzel a tortával, ami nem csak különlegessége miatt lett fontos nekünk, hanem azért is, mert ez volt az első desszert, amit már feleségként készítettem el a férjemnek és a többi kedves, édesszájú családtagnak.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...