Bécsi burgonyasaláta recept

Kalória?
Bécsi burgonyasaláta
Bécsi burgonyasaláta
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy soproni étteremben ettem először ilyen krumplisalátát, amit bécsi szelethez szolgáltak fel. Annyira ízlett, hogy azóta a kedvenc köreteinkhez tartozik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Langyosan tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyasaláta, almaecetes burgonyasaláta, lilahagymás krumplisaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastul sós vízben puhára főzzük.
  2. Meghámozzuk, melegen vékony szeletekre szeljük, megfelelő nagyságú tálba tesszük.
  3. A lilahagymát vékony karikára vágjuk.
  4. Az ecetet, olívaolajat, mustárt, citrom levét, borsot, sót (ha szükséges), lilahagymát belekeverjük a megmelegített levesbe.
  5. Ráöntjük a burgonyára.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 51 602
elküldve: 19
receptkönyben: 557
elkészítve: 24/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

Hozzászólások (3)

Gregor
Vadasi György / Gregor h, 2015-03-23 21:28

Én ugyanígy készítem a burgonya salátát és Húsvétkor a főtt sonkához adom. Mennyei étel. A marha alaplével csak mostanában barátkozom, de most Húsvétkor azzal fogom elkészíteni.

Legfrissebb cikkek

Töltött zsengék ~500 kalóriából
Töltött zsengék ~500 kalóriából
Zsenge karalábé, tök, cukkini és padlizsán, töltve a legjobbak és még a kalóriák miatt sem kell aggódni!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
201