r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-mandulás-baconös pulykabatyu

NS
Bazsalikomos-mandulás-baconös pulykabatyu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1814
Kalória
95.5g
Fehérje
66.5g
Szénhidrát
127.7g
Zsír
271.7g
Víz
431.7g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1814 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 7248 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1814 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    381.8 g

Zsír

  • Összesen
    511 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12604.5 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    2098 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    4046 mg
  • Nátrium
    5408 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1086.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 7248 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamellből nagyobb szeleteket vágunk,melyeket jól kiklopfolunk,majd sózunk, borsozunk.
  2. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük, a mandulát durvára vágjuk.
  3. A hússzeleteken egyenlően elosztjuk a tölteléket a következő sorrendben: bacon szalonna, bazsalikomlevél, reszelt sajtok, manduladarabkák.
  4. Ezután félbehajtjuk a megpakolt hússzeleteket, és a széleit fogvájóval összetűzzük.
  5. A batyukat duplán panírozzuk (liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), majd bő forró olajban kisütjük.
  6. Tálalás előttne felejtsük el a husit fogvájó-mentesíteni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

A friss bazsalikomlevél íze teszi különlegessé ezt a fogást. Pár éve egy görög étteremben kóstoltam hasonló finomságot, ezt próbáltam egy kis baconnal, mandulával felturbózva itthon is megalkotni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...